Skocz do zawartości

Aparat dla wędkarza

Rekomendowane odpowiedzi

Pawle ja nie ukrywam, że nie macałem jeszcze G1. Czytałem tylko wrażenia Remka z oględzin gdzieś na forum.

Zgadzam się, że plastik plastikowi nie równy. To masz rację. A co do małej lustrzanki. ja nie wiem. Osobiście mam malutką lustrzankę Nikona D60 i jest dobrze. ale ja nie jestem żaden przykład do naśladowania. Do tego mam zamocowany wyskokiej klasy obiektyw Tamrona 18-50/2,8 AF i jest dobrze. Mam jeszcze inne obiektywy ale ten jest podstwowy. Do tego lampa SB-600. Można jeszcze dokupić pilota. fajne rozwiązanie jak jesteś sam na rybach i nie ma kto ci zrobić fotki, a ryba cały czas się wierci.

pozdrawiam :D

Jest dokładnie tak jak piszesz Pawle. Jest to nowa wersja z własnym napędem AF bo D60 nie ma t.z. śrubokręta i powinien mieć obiektyw z własnym napędem AF. Natomiast jest bardzo jasny bo ma stałe światło 2,8 w całym zakresie.

A większe sandacze i inne drapieżniki najlepiej biorą wieczorem więc to jest ważne. W tym roku ma się ukazać następca D60 z jeszcze lepszą matrycą i możliwością nagrywania filmów. A to może się przydać na rybych. :D

Hmm, to może warto poczekać na tego następcę D60? W tym roku mam zamiar zakupić lustrzankę

Będziesz czekał do u... śmierci :lol: Nie wiadomo czy będzie następca D60. Nikon dość mocno ostatnio popracował i obawiam się, że w tym roku plany mają inne - wprowadzenie raczej nowych obiektywów a nie aparatów (przez ostatnie 2 lata pracowali przede wszystkim nad odświeżeniem całej linii aparatów - D3x, D3, D700, D300, D90, D60, Coolpixy itd.). Być może ... ale ... nie wiem na co czekać. jak wprowadzą D60x to za chwilę pojawi się coś innego itd. Pytanie jest inne - ile w oczekiwaniu na właśnie ten jedyny aparat ucieknie nam chwil, ktore chcielibyśmy uwiecznić?????? Jaka jest ich cena?

Pozdrawiam

Remek

Dokladnie to co mowi Remek mialem napisac...tak mozna do us... smierci i zawsze bedzie sie chodzic w tych samych rozklapcianych butach i wytartych spodniach. W elektronice tak jest ze wszystkim...kazdy nastepny model ma to cos wiecej, cos lepiej.

No wlasnie, czy aby na pewno lepiej?

W przypadku aparatow wypada poczekac na testy. Jak sie kupuje nowosc to po 1 zawsze na poczatku jest skok cenowy, po 2 kupuje sie rzecz nie sprawdzona.

Gumo

Tak czytam ten wątek i chyba nie widziałem żadnych info.na temat aparatów SONY - tak się składa że Mikołaj na Boże Narodzenie dostarczył mi aparat tej firmy i jestem bardzo ciekaw czy ktoś z was miał z nimi coś do czynienia.

Model to:

Sony A 300 - z kitowym obiektywem 3.5-5.6/18-70

+ obiektyw Sony 4.5-5.6/75-300

+ filtr UV Haze (Tiffen)

Nada się do robienia zdjęć nad wodą ? :D

Pozdrawiam

Kuba

Gumo to pisał fakt, ale ja na ten temat nic nie pisałem, w gruncie rzeczy nie interesuje mnie to z jakiego materiału jest wykonany w/w aparat(nie ma to dla mnie znaczenia). Moje pytanie dotyczyło raczej możliwości robienia zdjęć, ich jakości itd.

Gdybyś mógł powiedzieć co nieco w tym temacie byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam

Kuba

Kuba-rozumię. Nie jest ważne z czego. Ciebie interesuje jak. Nie używałem tego aparatu ale widziałem reklamę w TV i wyglądało, że można nim robić różne ładne foty. Więc powinien się nadać. Tak przynajmniej mówili.

Najlepiej wyjdz sobie nad rzkę lub jezioro i naświetl całą kartę. Potem wrzuć do komputera i jak będzie ci się podobać to zatrzymasz, a jak nie to wymienisz sobie na coś innego. To takie salomonowe rozwiązanie. :D

pozdrawiam

Tak czytam ten wątek i chyba nie widziałem żadnych info.na temat aparatów SONY - tak się składa że Mikołaj na Boże Narodzenie dostarczył mi aparat tej firmy i jestem bardzo ciekaw czy ktoś z was miał z nimi coś do czynienia.

Model to:

Sony A 300 - z kitowym obiektywem 3.5-5.6/18-70

+ obiektyw Sony 4.5-5.6/75-300

+ filtr UV Haze (Tiffen)

Nada się do robienia zdjęć nad wodą ? :D

Pozdrawiam

Kuba

Kuba, szkła masz masz jak znalazł... szeroki kąt do fotek z trofeami i 300-tka do ściągania z daleka zwierzaków i innych wybryków natury :lol: ... leć nad wodę i pobaw się aparatem i obiektywami, sam ocenisz czy Ci pasuje...

w takim razie będę pionierem na J.pl

@Patu - dzięki...jedyne słowo pocieszenia :D

Pozdrawiam

Kuba

Zdaje się, że Sony, w lustrach, to dawniejsza Minolta, więc nie powinno być plastykowo jak to przedstawiono. W końcu w kitowych obiektywach Nikona też plastiku sporo jest a jednak radzi sobie

Jakoś nigdzie nie słychać aby komuś urwał się plastikowy bagnet.

Marka Sony jest polecana przez sprzedawców,znienawidzona na forach przez innych innowierców.Pewnie przez sukces rynkowy.

Zakup lustrzanki to tak na prawdę wybór systemu.Trzeba wybrać taki który daje możliwości rozwoju i jasną strategię rynkową.Jeżeli ktoś się decyduje na zakup pierwszej puszki to powinien najpierw kupić 1 przyzwoity,polecany w systemie obiektyw (najlepiej kryjący pełną klatkę)dopiero i za resztę kasy body takie na jakie stać.Później kolejny DOBRY obiektyw i po opanowaniu podstaw fotografii i obsługi sprzętu myśleć o wypasionym body.Do korpusu trzeba mieć podejście jak do telefonu komórkowego który po x czasie nauki zmienimy ze stratą y złoty na lepszy.Pozostaną nam dobre szkła i dobre foty.