admin Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 No to Panowie - gratulacje! Czekam na wysyp zdjęć na forum. Może jakiś kącik fotografii przyrodniczej otworzymy tutaj? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Ale tylko jak nie bedzie blokady dla zdjec z canona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Tomku pewnie, że nie będzie ... dla Sigmy też nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Wczoraj bawiłem się troszkę aparatem Sigmy,w zestawie jest z obiektywem 18-200 (jak dobrze pamiętam).Aparacik bardzo fajnie wykonany Dla zainteresowanych:http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/105 Cześć,Sigmę to wolę oglądać na półkach. Kiedyś miałem aparat tejże firmy oparty na Foveonie - kompletna porażka pod każdym względem. Aparat był wolny, kolory zupełnie nie te i co więcej ich rozkład zmieniał się w zależności od odległosci od środka matrycy!!! Ja go nie umiałem użytkować - może po prostu dla mnie był zbyt wymagający PozdrawiamRemek Co racja to racja.Po szerszych testach uznaje ten aparat za porażkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Ano, ano .... ja byłem totalnie rozczarowany. Wtedy dopiero odpowiedziałem sobie dlaczego gro zdjęć w internecie z sigmy jest B/W. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Może nie związane tematycznie ale, jedno z pierwszy testowych nowej zabawki (EOS 450D+18-55IS KIT) No i pierwszy landszaft prosto z firmowego okienka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/35b6bcf5cf1aad99.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Podostrz troche i bedzie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Gratulacje Waldek!Mój serdeczny kumpel ma ten aparat od dłuższego czasu i robi nim świetne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Dzięki Irku. Wygląda, że po raz kolejny, zaczynam tą samą przygodę Tomku, fotka specjalnie nie liftingowana (tylko pomniejszona). Ma pokazać, że i KIT daje czasem pewne możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Ja mam 350D chyba z identycznym kitem i po zakupie Tamrona 17-55 / 2,8 zaczynam robić zdjęcia. Te kitowe mi sie w większości nie podobały. A tego jak KIT rozmywa tło to już po prostu znieść nie mogłem. Przy zdjęciach z fleszem radził sobie jako tako. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Podobno najlepsze kity są w systemie Olimpusa a najgorsze u Canona.Tutaj pożyteczny link opisujący wpływ ogniskowej na zniekształcenia perspektywiczne przy portretowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 A czego oczekiwac po objektywie ktory dostajemy przy zakupie praktycznie za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 A czego oczekiwac po objektywie ktory dostajemy przy zakupie praktycznie za darmo? Zapchajdziury?Do tego służy plastikowy dekielek Matryca rekompensuje niedomagania optyki którą można wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Ja jutro odbieram Tamrona 17-50 f2.8, pierwsze testy na weekendowych pstragach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Stare ale ... pozwolę sobie powrócić do dobrych, dawnych czasów. Te zdjęcia zrobione były też Tamronem - nie wszystkie. Pamiętacie jeszcze? http://jerkbait.pl/photos/Bug/ PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Ja pamiętam i liczę na powtórkę w tym roku Może być jeszcze raz bug i jeszcze raz Bolenie. Ewętualnie jeśli nie było by natłoku chętnych to można coś zadziałać na moim ulubionym odcinku Narwii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Jedna z pierwszych fotek z nowego Tamrona, próba celności AF i test GO. jednym słowem - super szkiełko. Dzięki jasności 2.8 przy pełnej dziurze będąc dzis nad woda schodziłem z czasami do 1/160 - 1/20 ( bez lampy). Super ostry, niezły bokeh, pięknie oddaje kolory, jestem zadowolony Pnizsza fotka robiona przy sztucznym, żółtym świetle, czas naświetlania 1/20s, robiona z ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 patu@ Gratuluję ładnego szkiełka. Niech ci służy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Dzięki Andrzeju. Pierwsze fotki ma już za sobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 @Patu. Użycie f/2,8 kusi,ale okupione jest to małym GO i ryba wyszła przed ostrość.Gratuluję połowu.Ja dzisiaj zamówiłem sigmę 10-20 i już jest wysłana.Jeszcze w starej cenie .Przy tak szerokim kącie nie muszę się martwić że nie pokażę krajobrazów Norwegi za wąsko.Ostatnie szkło do kolekcji,(chyba ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 @Patu. Użycie f/2,8 kusi,ale okupione jest to małym GO i ryba wyszła przed ostrość.Gratuluję połowu.Ja dzisiaj zamówiłem sigmę 10-20 i już jest wysłana.Jeszcze w starej cenie .Przy tak szerokim kącie nie muszę się martwić że nie pokażę krajobrazów Norwegi za wąsko.Ostatnie szkło do kolekcji,(chyba ). @Fish, między innymi dla takiej GO go zakupiłem .Poniżej inne, lepsze ujęcie kolegi z pstrągiem.......z małą GO... P.S. od f/4.0 GO zdecydowanie się zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Drugie zdjęcie lepiej pokazuje kto jest ważniejszy .ps.lubię taki szparagowy bokeh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Ten w Tamronie jest specyficzny ... i to jedyna rzecz do której można się przyczepić. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 szparagowy bokeh. hej Fish, a mozesz mi wyjasnic dokladniej co miales na mysli? pozd JW. chcecie bokeh to warto kupic takie szkla jak nikkor 85/1,8 85/1,4 albo 180/2,8 ED Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi