Skocz do zawartości

Aparat dla wędkarza

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj bawiłem się troszkę aparatem Sigmy,w zestawie jest z obiektywem 18-200 (jak dobrze pamiętam).Aparacik bardzo fajnie wykonany :D

Dla zainteresowanych:

http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/105

Cześć,

Sigmę to wolę oglądać na półkach. Kiedyś miałem aparat tejże firmy oparty na Foveonie - kompletna porażka pod każdym względem. Aparat był wolny, kolory zupełnie nie te i co więcej ich rozkład zmieniał się w zależności od odległosci od środka matrycy!!! Ja go nie umiałem użytkować - może po prostu dla mnie był zbyt wymagający :unsure:

Pozdrawiam

Remek

Co racja to racja.Po szerszych testach uznaje ten aparat za porażkę :D

Jedna z pierwszych fotek z nowego Tamrona, próba celności AF i test GO. jednym słowem - super szkiełko. Dzięki jasności 2.8 przy pełnej dziurze będąc dzis nad woda schodziłem z czasami do 1/160 - 1/20 ( bez lampy). Super ostry, niezły bokeh, pięknie oddaje kolory, jestem zadowolony :mellow:

Pnizsza fotka robiona przy sztucznym, żółtym świetle, czas naświetlania 1/20s, robiona z ręki

post-286-1348914257,3507_thumb.jpg

@Patu. Użycie f/2,8 kusi,ale okupione jest to małym GO i ryba wyszła przed ostrość.Gratuluję połowu.

Ja dzisiaj zamówiłem sigmę 10-20 i już jest wysłana.Jeszcze w starej cenie :D.Przy tak szerokim kącie nie muszę się martwić że nie pokażę krajobrazów Norwegi za wąsko.Ostatnie szkło do kolekcji,(chyba :unsure: ).

@Patu. Użycie f/2,8 kusi,ale okupione jest to małym GO i ryba wyszła przed ostrość.Gratuluję połowu.

Ja dzisiaj zamówiłem sigmę 10-20 i już jest wysłana.Jeszcze w starej cenie :D.Przy tak szerokim kącie nie muszę się martwić że nie pokażę krajobrazów Norwegi za wąsko.Ostatnie szkło do kolekcji,(chyba :unsure: ).

@Fish, między innymi dla takiej GO go zakupiłem :lol:.

Poniżej inne, lepsze ujęcie kolegi z pstrągiem....

...z małą GO...

P.S. od f/4.0 GO zdecydowanie się zmienia

post-286-1348914258,477_thumb.jpg