admin Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Nie wszystko kreci sie wokol reportazu, sportu, slubow, portretow etc. Sa jeszcze inne dziedziny fotografi:) pozdro Proszę wymień jedną, w której olek bije na głowę D300s. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Nie wszystko kreci sie wokol reportazu, sportu, slubow, portretow etc. Sa jeszcze inne dziedziny fotografi:) pozdro Proszę wymień jedną, w której olek bije na głowę D300s. PozdrawiamRemek Makro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Świetna puszka ale na pewno już nie najlepsza lustrzanka APS-C na świecie.Życzę @Nyny wielu udanych strzałów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Świetna puszka ale na pewno już nie najlepsza lustrzanka APS-C na świecie.Życzę @Nyny wielu udanych strzałów . Tu nie chodzi o najlepsza czy nie.... Ale jedyna, ktora lezy w lapie podobnie do E3, jest w pelni uszczelniona i ma AF na poziomie E3, a dodatkowo kosztuje sporo mniej niz E5.Wiec do moich zastosowan (no szkoda ze nie ma uchylnego ekranu, stabilizacji, i skutecznego systemu czyszczenia matrycy) pasuje jak ulal.Na isopierdylriard mi nie zalezy, na trylionpixelowej matrycy tez, ani na ficzerach typu 15 trybow tematycznych, wiec w mojej ocenie poki co te puszki to niedoscignione wzory w apsc jesli chodzi o moje zainteresowania i zastosowania.A FF to nie dla mnie, ja potrzebuje kropa, wiekszej GO oraz mega szybkiego i celnego AF. Oczywiscie ergonomia to subiektywne odczucie, ale akutat w moich grabiach te puchy najlepiej leza.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Witaj w klubie @nyny. Zostałem jednak przy DX-ie, d300s plus MB-d10 in da house ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Nie wszystko kreci sie wokol reportazu, sportu, slubow, portretow etc. Sa jeszcze inne dziedziny fotografi:) pozdro Proszę wymień jedną, w której olek bije na głowę D300s. PozdrawiamRemek Makro...ciężko porównywać dwie rózne puszki pod względem odwzorowania szczegółów w makrofotografi nie poruszając tematu szkieł do nich podpiętych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Nie no, patu...jestem zniesmaczony, zaskoczony, sfrustrowany... <_< Powtarzam za Talibami:...D300 to generuje taki sam obrazek jak D90 o ile komu niezbedny aparat hermetyczny z magnezu; 7klatek/s; 50iles pol AF; 1 karta mu za malo.... dalej nie pamietam... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Jak @Patu uważam że tutaj(makro) gra szkło, puszka w mniejszym stopniu.Niemal każdy system posiada w swoim arsenale doskonałe szkła makro.Podobnie jak puszkę na APS-C.A wybór samego systemu to wypadkowa wielu spraw. Ja osobiście wybrałem Pentax zupełnie świadomie i powód jest jeden(no może dwa): STAŁKI i docelowo LIMITEDY. Inne rzeczy (zoomy i inne dziwa) zupełnie mnie nie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Nie no, patu...jestem zniesmaczony, zaskoczony, sfrustrowany... <_< Powtarzam za Talibami:...D300 to generuje taki sam obrazek jak D90 o ile komu niezbedny aparat hermetyczny z magnezu; 7klatek/s; 50iles pol AF; 1 karta mu za malo.... dalej nie pamietam... Gumo No właśnie to też mi przyszło na myśl.Tutaj jakość obrazka na pewno nie może być czynnikiem decydującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Obrazek poraktycznie ten sam, ale... lepszy i szybszy AF ( MultiCam 3500) z większą ilością pól krzyzowych, AWB in plus, lepszy wizjer ze 100% pokrycia kadru , obudowa i klawiszologia, pomiar światła z manualami ( np.makro z manualami M42 plus PP), mikroregulacja szkieł, 14bitowe RAW-y itp itd... Dwa sloty też in plus. Pada Ci SD w body i kadry zpstaja Ci w głowie . A tak CF-kę ustawiasz na kopie lub NEF-y i po temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 No dobra koniec miałkich prowokacji .Miłego użytkowania chłopaki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Ja tak moze nie na temat cos rzuce: wybieralem i ja w tym watku sprzet pod siebie i musze powiedziec, ze 90/100 wypowiedzi okazala sie dla mnie zupelnie zaciemniajaca zagadnienie. Nie mam zwyczaju pisac o pieniadzach ale tutaj to jest chyba nierozerwalne...rzecz (tak jak i gdzie indziej ) ma tendencje do sterowania w strone jak najdrozszych aparatow i adekwatnych obiektywow. Watpie czy gros wedkarzy bedzie docelowo mierzyc w D3X, zwlaszzca ze na tym sie nie skonczy...(nawet bym obnizyl nieco polke bo tego typu sprzet to juz ponad 20000 - raczej dla bardzo profesjonalnych profesjonalistow juz) Ale gratuluje Wam szczerze i spodziewam sie wysypu ciekawych zdjec na j.pl. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 No to jadziem, to co w makro sie liczy:1. Uchylny, obrotowy ekran w E3 w D300s brak2. Krop x2 w E3 w D300s x1.53. Glebia zwiazana z zalozeniami i wlasciwosciami 4/3 wieksza na olkowym sprzecie (a glebia to podstawa pracy w makro)4. Genialne szkla pod olka do makro, poki co tylko nikkor 105 moze sie nie wstydzic:) To chyba wystarczy argumentow.Wiadomo ze sa plusy i minusy ale przepasci nie ma jak to Remek napisal. @Patu: ordzinala kupowales czy jakiegos zamiennika, bo tez musze zanabyc jakiegos gripa.No i wlasnie leci do mnie Nikkor 105 f/2.8 vr micro:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Dla @nyny Odnośnie genialnych szkieł macro: Coś dla szaleńców : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Coś dla praktyków lubiących taplać się w błocie : Pewnie jakby poszukać to w innych systemach też coś się znajdzie.Nie wspominając o genialnych szkłach manualnych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Rozumiem barwena1977, ze masz ktoregos z tych sloikow:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 @Nyny, rozumiem że żartujesz ? Pewnie jakbym miał to nigdy bym do makro nie użył .Nie wspomne o cenie takich szkieł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 A ja zachecam do przeczytania tego, co o wyborze aparatu (lustrzanki?) napisal rozsadny czlowiek. Warto przeczytac i zrozumiec przed kupieniem... http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Wybieramy_aparat_Lu strzanki_cyfrowe-1254/strona/3575.html Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 No to mozna powiedzec ze system zapasowy skompletowany.D300sNikkor 105 f/2.8 vr microNikkor 70-300 f/4.5-5.6 vrTamron 17-50 f/2.8 vc W srode powinno byc wszystko u mnie, jeszcze pozostaje metza jakiegos i gripa i starczy:)Zrezygnowalem z Nikkora 17-55 na rzecz lepszego tele do ptaszkow, ktorego zaczalem poszukiwania.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Dokup w przypływie emocji ( gotówki) N 35/1.8. Megafajne szkło, za niewielkie pieniądze, bardzo ostre i kontrastowe od pełnej dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Dokup w przypływie emocji ( gotówki) N 35/1.8. Megafajne szkło, za niewielkie pieniądze, bardzo ostre i kontrastowe od pełnej dziury. Nie uprawiam, reporterki, ani portretu wiec chyba mi sie nie przyda;)Chociaz wiele dobrego slyzalem o tym szkle i moze sie skusze jako wisienke na tym Nikonowym torcie:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 N35?A nie za tanie? Bo wiadomo - co tanie nie moze byc zbyt dobre.Ja bym to wszystko sprzedal i kupil cos o jak najdluzszej ogniskowej przy swietle 2.8. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Najlepiej jakąś niedrogą stałkę AF 300mm/f2.8 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 O to to, to byloby dobre, Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 No i o takiej mysle miedzy innymi:)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi