Skocz do zawartości

Aparat dla wędkarza

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli jest aplikacja na iOS i działa to dobrze jeśli chodzi o "pilota"? Mając powerbank można na bieżąco go podładowywać? Brzmi to wszystko super jak na chińczyka, mk3 można dostać za 1k w dobrym stanie. Wygląda na to że nic lepszego w tej cenie sie nie wymyśli :)

Można go podładować powerbakiem, do tego w trakcie ładowania można nagrywać czy robić zdjęcia. 

Jest aplikacja na iOS (ja takiej używam) - działa, nie jest idealna ale spełnia zadanie - można zmieniać tryb, robić zbliżenie, podgląd live, samowyzwalacz itd. Czasem (raz na pół roku) trzeba na nowo połączyć aparat ale to nic pracochłonnego, da się nawet z rybą w podbieraku. 

• Like 2

• 2 lata później...

Panowie I Panie: Jakis compact w stylu lumixa dmc -ft30. Panasonic mi strasznie podchodzil jesli chodzi o ostrzenie etc, ale w pierwszym mi sie rozwalil zawias od klapki baterii a w drugim wlasnie mi diabli wzieli gniazdo kart sd - karta sie zblokowala a po wyjeciu na sile komunikuje, ze  karta ma wylaczone nagrywanie - cos sie mechanicznie rozwalilo. Cos w miare taniego co zrobi fotki podobnej jakosci?

• 2 tygodnie później...

Moim zdaniem warto kupić Sony RX100. Odwracany ekran to świetna sprawa, bardzo ułatwia wykonanie poprawnego zdjęcia. Jest mały, lekki, bardzo intuicyjny w obsłudze, można nim robić zdjęcia w każdych warunkach, całkiem nieźle radzi sobie nawet w nocy. Transfer wi-fi z aplikacją IEM działa sprawnie i łatwo można przenosić zdjęcia. Jeśli ktoś lubi się bawić fotografią to nadaje się on również do bardziej zaawansowanych operacji. Tani osprzęt jak akumulator czy wężyk spustowy pozwalają zapomnieć o konieczności ładowania. Ja przenoszę go w pudełku po lodach, które jest darmowe i wodoszczelne a często służy jako parasol aparatu gdy robię zdjęcia podczas deszczu. Miałem dwa lumixy i trzy aparaty Sony, RX100 polubiłem najbardziej. Alfa500 leży bezużyteczna i nie będę jej używał.

• Like 1