wizard Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Panowie jaki filtr połówkowy szary najlepiej zakupic do mojego FujiFilm'a s5600 ? pozdrwzrd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Cześć Przemek!Polecam Ci zestaw typu Cokin, jest najbardziej uniwersalny. Mam sprzęt od Ibrokesa z Allegro i nie narzekam.W Cokinie możesz przesuwać płytkę w górę i dół, co daje przewagę nad tradycyjnym nakręcanym szkiełkiem. Możesz także kupować rózne kolory filtrów, zakładająć nawet 3 jednocześnie. O systemie Cokin pogoogluj sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Jakieś rozwiązanie tego problemuhttp://www.fotopolis.pl/index.php?n=7466 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Ale nie rozumie jednego ... jesli zakupie uchwyt do systemu cookin to mam w tym systemie jakies koleczko ktore wkrece do swojego aparatu ? i wszystko powinno wspolgrac idealnie ? http://www.allegro.pl/item388105587_uchwyt_holder_cokin_p_ad apter_55_55mm.html taki zestaw by pasowal do Fujifilm s5600 ?Obiektyw mam srednicy 55 mm czyli wg mnie powinien pasowac , ale wole sie zapytac pozdrwzrd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Tak - jest pierścień, który wkręcasz na gwint obiektywu (tzw. adapter) a później już nakładasz na to uchwyt cokin a w to filtr połówkowy szary lub inne. Z tego co się orientuję FinePix ma jeszcze inne rozwiązanie (takie jak stosuje Robert Hamer) ale to filtry nakręcane - zapytam go o to bo chwilowo nie ma dostępu do Internetu. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 bylbym bardzo wdzieczny Remek z gory wielkie dzieki pozdrwzrd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Dziś zakupiłem Canona PowerShot XS100 IS, może miał ktoś z Was z nim styczność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Odkurzam watek...przypadkowo trafilem na aparat z odwracalnym ekranem LCD, tak, ze bez pilota ani zbednych kombinacji mozna skadrowac autozdjecie.Pamietam, ze dla niektorych ten element byl istotny...a wystepowal jedynie w starszych aparatach Canon G1 - G6. Canon PowerShot S5 IS Slyszal ktos o tym cos dobrego (albo zlego)? Zaznaczam, ze mowa o aparacie DLA WEDKARZA. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Ja słyszałem, że jest w miarę OK. Niestety to aparacik z serii super zoomów więc ... to co dla wędkarza najważniejsze - szeroki kąt jest średniej jakości. Tylko zasłyszane - sam nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Jezeli nie zależy Ci na odchylanym panelu , z którego wyleczyłem się, rozważ też Lumixa fz 18- jest wart swojej ceny - zwłaszcza internetowej, korzystanie z dużego zoomu bez statywu również w przypadku lepszego sprzętu jest utrudnione chyba potwierdzą to forumowi zawodowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Osobiście stawiałbym na TO lub TO ze wskazaniem na pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Jezeli nie zależy Ci na odchylanym panelu , z którego wyleczyłem się, rozważ też Lumixa fz 18- jest wart swojej ceny - zwłaszcza internetowej, korzystanie z dużego zoomu bez statywu również w przypadku lepszego sprzętu jest utrudnione chyba potwierdzą to forumowi zawodowcy. Nie dziwię się bo ten Lumix to przykład kompletnego bezmyślnego projektowania czegoś co ma być wartością dodaną danego aparatu a nie jest. Odchylenie wyświetlacza w Lumixach to przykład na bezmyślność inżynierów Panasonic'a. Jak można zrobić odchylany ekran w dół (???), kiedy tam jest gwint do mocowania aparatu na statywie!!!!! Jak sobie go postawisz gdzieś, nawet na murku to ... po co Ci odchylany w dół ekranik PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Tak samo jest chyba w FZ50.. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 chodziło mi tylko o to ze w wielu porównaniach fz 18 wychodzi lepiej niż canon s5isKupno polecanego a650 to porażka zwłaszcza za tę cenę odradzam temat tego aparaciku był wałkowany na wielu forach foto.Za cenę a 640 można mieć lepsze szkiełka w jakiejś hybrydzie.Ja mogę tylko polecić fz 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Tylko, ze ja musze miec aparat z odwracanym ekranikiem. I to wlasnie w ten sposob, jak jest rozwiazane w tych Canonach. A G9 ma taki sam ekranik? Do tego S5 IS mozna dokupic przystawke do szerokiego kata ale koszt wzrosnie znacznie i kto wie czy to spelni o biedy zadanie. Bo nie scierpie, jak mi beda ryby na fotkach na male wygladaly... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Miałem S5 przez chwilkę jako spadek po S1 (po padnieciu matrycy w pięcioletnim S1 dali mi nowego S5 - Sony wypuściło wadliwe matryce i wymieniali wszystkim bez wyjątku nawet po gwarancji) Kilka fotek nim zrobiłem i śmiem twierdzić, że wędkarsko się nadaje.Jak wiadomo wszystko co ma zomm x10 jest generalnie nienajwyższych lotów niezależnie od firmy. Mam dostęp do Canona G3 (wcześniej macałem G1 i G2) mają one małe zoomy , a co za tym idzie robia ładne bezszumowe zdjęcia - jeśli ktoś ma dostęp do niezajeżdżonego modelu - to szczerze polecam. Podejrzewam że wszystkie Canony z serii G - spełniają każde wymaganie dla wędkarza. Wszystkie wymienione modele mają odchylany ekranik i działają z pilotem (niesety pilot wyzwala tylko samowyzwalacz, nie autofocus) Przy odpowiednim kadrowaniu ryby się niepomniejszają a nawet lekko powiększają - pod warunkiem nie dotykania paluchem pokrętła ZOOM. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 A G9 ma taki sam ekranik? Niestety nie. G6 to ostatni z odwracanym i ostatni wyzwalany zdalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 G1 posiadam, jego najwiekszym mankamentem jest potworna powolnosc budzenia sie, no i matryca nienajbogatsza jak na te czasy... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 A może taki http://www.fkn.pl/1,350,1796611,1,wiadomosc.html pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 lub taki z zapamiętywaniem miejsca połowu http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7657 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Nowy zaawansowany kompakcik nikona: http://www.nikon.pl/product/pl_PL/products/broad/1635/overvi ew.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Remku powtórzyłeś mój post na temat. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Nie zauważyłem Fajny, sterowany z pilota, gorąca stopka, ładnie wygląda. Szkoda, że mała matryca ale ... cena bardzo ładna. GPS dla wędkarza jak znalazł. Można robić miejscówki a później na googlu sprawdzać lokalizację itd. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 http://www.fotopolis.pl/index.php?n=1860&p=0 Canon PowerShot PRO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Jaką lustrzankę wybrać do 2000pln?Mam już kompakt,potrzebuję czegoś do archiwizacji ciekawszych wypraw wędkarskich i fot pejzaży z możliwością ich powiększenia do formatu choć 20x40cm.Obiektyw z długą ogniskową na razie mnie nie interesuje.Jestem kompletnie zielony w tym temacie,moje typy są aktualnie takie: http://optyczne.pl/porownaj.php?co=aparat&ile=3&add0 =596&add1=608&add2=594Do tego koniecznie podręcznik fotografowania dostępny najlepiej allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi