kwasik Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Nie wiecie, pływa ktoś z wędkarzami na dorsze z Krynicy (Morskiej ) lub z mierzei (Wiślanej )i okolic?Chodzi o to żeby było jak najbliżej do portu z okolic Elbląga.Jakieś mamiary?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Nie wiem, ale kierunek na wschód jest dobry - tam musi byc jakas cywilizacja A powaznie - jesli tylko znac polozenie wraków w okolicy, sukces murowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Z tego co ja sie orientuje to kutry na dorsze najbliżej wypływaja z Władysławowa. W ubiegłym roku byłem na wakacjach w Krynicy Mor. i nic niestety nie udalo mi sie namierzyć, a bardzo chciałem popłynać na dorsze. Tym bardziej na wschód będzie cieżko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Nigdy nie słyszałem o Krynicy Morskiej, ale jakiś czas temu jedno z pism wędkarskich opisywało przewodnika wypływającego z Gdańska. Nie był to kuter, tylko duża motorówka -chyba do 4 wędkarzy. Czy ta oferta jest aktualna? Nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Już go znalazłem w internecie (lorbi), wypływa z Gdyni, ale chce jak cygan za matkę, za samo paliwo 200 od osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Poszukaj opinii o Lorbi.... i fotek ryb. Nie reklamuje się, chce tyle ile chce ale lepiej wydać i połowić niż wydać i tylko popływać.W Kołobrzegu Mirek, były szyper z Poszukiwacza kupił własną łajbę, zabiera 4 osoby, kasuje po 250 od łba. Ale ma wyniki. Łajba ma przelotówkę 30 knotów.Wydaje mi się, że powolutku zaczną odchodzić do lamusa stare złomy, które w porywach wyciągają 7 knotów i zabierają po 20 osób po 150 zet od łba i spacerują z nimi po morzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Hear, hear! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Powiedz to zięciowi mojego szwagra spod Elbląga, który nie jest tak zaawansowny w chorobie wędkarskiej, i nawet na 120 mówi, że go nie stać, (i nigdy mu nie powiem, że za kij na suma dałem ponad 500 zetełpe), a chciałem mu pokazać inną rybę niż płotka albo szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Nikt nikogo nie zmusza.... Ja też ciągle słyszę teksty, że taniej by było kupić rybę w sklepie a nie jeździć do Norwegii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 @Witku- małe sprostowanie: Mirek nie jest właścicielem Garneliusa czyli łódki o której mówisz, aczkolwiek pływa na niej od czasu do czasu, jak mówi ze starymi klientami jako szyper Rejs kosztuje 1500zł i zabierają max 6 osób, jesli mniej to cena rozkłada się po prostu na uczestników proporcjonalnie więcej. Ale nie zmienia to faktu że naprawdę warto, zarówno dla samych wrażeń z łowienia z małej łodki jak i dla znajomości tematu i kunsztu Mirka jako szypra.Na zatoce gdańskiej małą łódką zabierającą max 4 wędkarzy wypływa Robert Grzywnowicz, www.fishingmazury.pl, pływa na wraki i z tego co wiem wyniki ma świetne. O samej Krynicy niestety nie słyszałem nic.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 O Krynicy też nic nie słyszałem, a w Kołobrzegu Waldek - Chudy kończy czynności rejestrowe itd, łódka już gotowa. Mam fotki, ale przed orkiestrę się nie pcham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 JachuDasz namiary to 29 września po Salmo Parsęty zobaczymy co to za orzeł ten Chudy - Waldek?Z tym zastrzeżeniem, że ja łowienie dorszy tak jak i spławik traktuję rekreacyjnie.Bardzo poważnie traktuję jedynie trocie (w tym łososie) i sumypozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Ja bym jednak tej Krynicy nie odpuszczal. Tylko niech to nie bedzie Zatoka Gdanska, a wschodni Baltyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Pażywiom uwidim ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Kaziu, Waldek - Chudy jest znany, poniżej masz link do jego stronki, jeszcze ze starą łajbą.http://sportfish.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Tę gębę widziałem wielokrotnie z łososiem ( myślałem, że złowiony na rzece, a to na morzu.Właśnie zadałem mu pytanie czy będzie miał dwa miejsca na 29 września.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Kaziu, wcale się nie pomyliłeś ten łosoś złowiony w Parsęcie, a że umieszczony na stronce, o której mowa, to taki chuuwiittmattedindowy jak to mówią chłopaki z Ani Mru Mru. Czyli czysty marketing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi