Skocz do zawartości

na dorsze z Krynicy

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukaj opinii o Lorbi.... i fotek ryb. Nie reklamuje się, chce tyle ile chce ale lepiej wydać i połowić niż wydać i tylko popływać.

W Kołobrzegu Mirek, były szyper z Poszukiwacza kupił własną łajbę, zabiera 4 osoby, kasuje po 250 od łba. Ale ma wyniki. Łajba ma przelotówkę 30 knotów.

Wydaje mi się, że powolutku zaczną odchodzić do lamusa stare złomy, które w porywach wyciągają 7 knotów i zabierają po 20 osób po 150 zet od łba i spacerują z nimi po morzu...

Powiedz to zięciowi mojego szwagra spod Elbląga, który nie jest tak zaawansowny w chorobie wędkarskiej, i nawet na 120 mówi, że go nie stać, (i nigdy mu nie powiem, że za kij na suma dałem ponad 500 zetełpe), a chciałem mu pokazać inną rybę niż płotka albo szczupak.

@Witku- małe sprostowanie: Mirek nie jest właścicielem Garneliusa czyli łódki o której mówisz, aczkolwiek pływa na niej od czasu do czasu, jak mówi ze starymi klientami jako szyper Rejs kosztuje 1500zł i zabierają max 6 osób, jesli mniej to cena rozkłada się po prostu na uczestników proporcjonalnie więcej. Ale nie zmienia to faktu że naprawdę warto, zarówno dla samych wrażeń z łowienia z małej łodki jak i dla znajomości tematu i kunsztu Mirka jako szypra.

Na zatoce gdańskiej małą łódką zabierającą max 4 wędkarzy wypływa Robert Grzywnowicz, www.fishingmazury.pl, pływa na wraki i z tego co wiem wyniki ma świetne.

O samej Krynicy niestety nie słyszałem nic..

Pozdrawiam