Skocz do zawartości

SANDACZE 2014

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy mimo, że do czerwca trochę czasu, to ja chciałem przygotować się jak najlepiej do nocnego spinningu. Ostatnio trafiłem na miejscówkę opisaną na moim nieudolnym rysunku.

Moje pytania brzmi:

- Czy może to być stołówka dla nocnych sandaczy?

Wiem, że lepiej przekonać się samemu, ale nie wiem czy bardzo się przykładać do obłowienia tego kawałka rzeki 

post-54418-0-94912600-1398590015_thumb.jpg

Koledzy mimo, że do czerwca trochę czasu, to ja chciałem przygotować się jak najlepiej do nocnego spinningu. Ostatnio trafiłem na miejscówkę opisaną na moim nieudolnym rysunku.

Moje pytania brzmi:

- Czy może to być stołówka dla nocnych sandaczy?

Wiem, że lepiej przekonać się samemu, ale nie wiem czy bardzo się przykładać do obłowienia tego kawałka rzeki 

Fajna miejscówka, podejrzewam że zbiera się tam dużo drobnicy = sandały przypłyną po te małe rybki :D

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Nie ma czegos takiego jak np. "30 wypada w Niedziele" to okres ochronny się konczy  topka w topke 1 czerwiec godz 24.00.. i tyle

Drobny błąd kolegi ale istotny, można łowić od 01.06.2014 rok godzina 0.00 a po 24 godzinach mamy już 2.06.2014rok

ale jak kolega woli może pierwszy dzień odpuścić i spędzić z dziećmi np. na zawodach wędkarskich z okazji Dnia Dziecka,

pozdro

• Like 1

Nie ma czegos takiego jak np. "30 wypada w Niedziele" to okres ochronny się konczy  topka w topke 1 czerwiec godz 24.00.. i tyle

Nie masz racji :) Jeśli w tym wypadku 1 czerwca wypadałby w poniedziałek, wtedy okres ochronny skrócony jest o poprzedzający go dzień, który jest dniem ustawowo wolnym od pracy (czyli niedziela). W tym roku sezon rozpoczynamy dokładnie 1 czerwca; za rok okres ochronny będzie skrócony właśnie o 1 dzień. Wszystkim już teraz życzę napiętej linki.

Sam rozpocznę szranki 3-4 czerwca jak opadnie i wyklaruje się nieco woda.