grunwald1980 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Ja juz siedze jak na szpilkach, pierwszy wypad w sobote z samego rana, mam nadzieje ze zakupy dojda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Sezon rozpoczyna się 01.06.2014r a więc w NIEDZIELE koledzy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Sezon rozpoczyna się 01.06.2014r a więc w NIEDZIELE koledzy A sobota, to dzień ustawowo wolny, czy nie? Rozdział VI pkt.4 /str.27/ http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/3/wiadomosci/39226/pliki/regulamindruk.pdf Edytowane 27 Maja 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 W zeszłym roku ten sam problem był z 1 maja. Też wszyscy zaczęli kombinować a ja i tak na rybki wyruszyłem pierwszego tak jak pisze Karol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
000kamyk000 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Uchwałą składu 7 sędziów NSA - I OPS 1/11 - dniem równorzędnym z dniem ustawowo wolnym od pracy jest sobota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Czyli od kiedy mam wydac rozkaz moim wabikom gonić sandałki ?? Bo już nie wiem ktora uchwałe skladu których sedziow brac pod uwage:) Najbezpieczniej chyba bedzie poluzować gumke w majtach i połowic w sobote okonie a w niedziele sandacze Edytowane 27 Maja 2014 przez Sandre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Kłania się regulamin forum: 4. Nie publikuj treści, które mogą zostać uznane za naruszające porządek prawny lub dobre obyczaje!! Edytowane 27 Maja 2014 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) 4. Nie publikuj treści, które mogą zostać uznane za naruszające porządek prawny lub dobre obyczaje. Nie wsio paradno.Okres ochronny jest po to aby CELOWO nie łowić w nim konkretnych ryb.Jak sobie tak zaczniemy popuszczać i wymyślać usprawiedliwienia to utrwalimy złe a nie dobre nawyki.I to czy sandacz czegoś pilnuje czy nie nie ma tu żadnego znaczenia. Edytowane 27 Maja 2014 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 A macie jakies cele marzenia/zalozenia ? Ja w tym roku bede staral sie trafic "metrufke" zrobie wszytsko nawet wejde po nia do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 hehe ale wejdziesz wiecej niz po jaja w wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Jak bedzie trzeba to sie zarzuce w warkocz i poszukam w rynnie koniec OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 MARIO .......tak jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Ja tam zaczynam 31, dzwoniłem uzgodniłem, mam pozwoleństwo! Będę mógł w wyzerować w ciszy i spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Ja tam zaczynam 31, dzwoniłem uzgodniłem, mam pozwoleństwo! Będę mógł w wyzerować w ciszy i spokoju Ja się nie spinam,zacznę najwcześniej w niedzielę,więc z ciekawości tylko spytam,gdzie monitowałeś?W zarządzie swojego okręgu?Jeśli tak,to co miłościwie panujący powiedzieli dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Nawet by mi do głowy nie przyszło żeby zaczynać na PZW U nas na wodach pzw zanderów tyle co nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 A sobota, to dzień ustawowo wolny, czy nie? Rozdział VI pkt.4 /str.27/ http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/3/wiadomosci/39226/pliki/regulamindruk.pdfcyt. ze strony pzw Nowy Sącz W związku z licznymi zapytaniami Zarząd Okręgu przypomina, że terminy różnorakich obostrzeń i zakazów zawarte w zezwoleniu na połów NIE ULEGAJĄ jakimkolwiek skróceniom, także wtedy gdy ostatni dzień takiego terminu przypada na dzień ustawowo wolny od pracy (dotyczy to terminów zakazu połowu np: na danym łowisku, daną metodą/przynętą, ze środków pływających/z brzegu, nocą, organizacji zawodów itp).Wyjątek stanowi tylko okres ochronny, czyli zakaz połowu danego gatunku ryby, który zgodnie z prawem ulega skróceniu o dzień ustawowo wolny od pracy, jeżeli pierwszy lub ostatni dzień okresu ochronnego przypada w taki dzień ustawowo wolny od pracy. Jednocześnie przypominamy, że dni ustawowo wolne od pracy określa ustawa z 18.01.1951 r. o dniach wolnych od pracy. Są to tylko niedziele i święta państwowe. Informujemy, że sobota nie jest dniem ustawowo wolnym od pracy (o ile nie wypada w święto państwowe) i tym samym nie skraca okresu ochronnego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Taak. Świeża sprawa. W 1951, przecież nikt o wolnych sobotach nie marzył 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Dopiero koniec pierwszej "pięciolatki" a za progiem kolejna i 300% normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 A macie jakies cele marzenia/zalozenia ? Ja w tym roku bede staral sie trafic "metrufke" zrobie wszytsko nawet wejde po nia do wody Ja w tym roku chce złowić pierwszego sandacza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Kurde co się dzieje byłem w wedkarskim po rzepy do wędki ale nie kupiłem bo bym musiał z godzinę czekać na obsługę, wszyscy się rzucili na przebieranie gum. Czyżby się już zaczęło ? )) sorry za OFtopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 No to jak, o której ruszacie Panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 00:01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Też tak planowałem, ale towarzystwo się wykruszyło, a samemu, no jakoś bym się nie czuł Także wylot o 4.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 "napaleńcy"zanderowcy ha ha polamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 ja wstaję za 4 godziny Połamania koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi