Skocz do zawartości

SANDACZE 2014

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Sezon rozpoczyna się 01.06.2014r a więc w NIEDZIELE koledzy  ;) 

A sobota, to dzień ustawowo wolny, czy nie? ;)

Rozdział VI pkt.4 /str.27/  http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/3/wiadomosci/39226/pliki/regulamindruk.pdf

Edytowane przez popper

Czyli od kiedy mam  wydac rozkaz moim wabikom gonić sandałki ?? Bo już nie wiem ktora uchwałe skladu których sedziow brac pod uwage:)

Najbezpieczniej chyba bedzie poluzować gumke w majtach i połowic w sobote okonie a w niedziele sandacze :)

Edytowane przez Sandre
  • Like 1

4. Nie publikuj treści, które mogą zostać uznane za naruszające porządek prawny lub dobre obyczaje.

Nie wsio paradno.Okres ochronny jest po to aby CELOWO nie łowić w nim konkretnych ryb.Jak sobie tak zaczniemy popuszczać i wymyślać usprawiedliwienia to utrwalimy złe a nie dobre nawyki.I to czy sandacz czegoś pilnuje czy nie nie ma tu żadnego znaczenia.

Edytowane przez mario

Ja tam zaczynam 31, dzwoniłem uzgodniłem, mam pozwoleństwo! Będę mógł w wyzerować w ciszy i spokoju  :lol:

Ja się nie spinam,zacznę najwcześniej w niedzielę,więc z ciekawości tylko spytam,gdzie monitowałeś?W zarządzie swojego okręgu?

Jeśli tak,to co miłościwie panujący powiedzieli dokładnie?

A sobota, to dzień ustawowo wolny, czy nie? ;)

Rozdział VI pkt.4 /str.27/  http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/3/wiadomosci/39226/pliki/regulamindruk.pdf

cyt. ze strony pzw Nowy Sącz

W związku z licznymi zapytaniami Zarząd Okręgu przypomina, że terminy różnorakich obostrzeń i zakazów zawarte w zezwoleniu na połów NIE ULEGAJĄ jakimkolwiek skróceniom, także wtedy gdy ostatni dzień takiego terminu przypada na dzień ustawowo wolny od pracy (dotyczy to terminów zakazu połowu np: na danym łowisku, daną metodą/przynętą, ze środków pływających/z brzegu, nocą, organizacji zawodów itp).

Wyjątek stanowi tylko okres ochronny, czyli zakaz połowu danego gatunku ryby, który zgodnie z prawem ulega skróceniu o dzień ustawowo wolny od pracy, jeżeli pierwszy lub ostatni dzień okresu ochronnego przypada w taki dzień ustawowo wolny od pracy. Jednocześnie przypominamy, że dni ustawowo wolne od pracy określa ustawa z 18.01.1951 r. o dniach wolnych od pracy. Są to tylko niedziele i święta państwowe. Informujemy, że sobota nie jest dniem ustawowo wolnym od pracy (o ile nie wypada w święto państwowe)  i tym samym nie skraca okresu ochronnego.

• Like 2