Skocz do zawartości

SANDACZE 2014

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

To moze dla podgrzania jeszcze bardziej wątku sandaczyk ;)  złowiony przez kolegę , całe 96 cm i ponad 9 kg.

Jak się dba o rybostan tak się ma  :P

To zdjęcie nie jest zrobione nad rzeką, reszty można się domyślać, nijak się to ma do naszego forum ....

Ryba złowiona na miejskim zurbanizowanym odcinku rzeki stąd koledzy takie a nie inne otoczenie :)

Prosze nie doszukiwać się drugiego dna  ;) ryba wypuszczona po dokładnym zmierzeniu i ważeniu , tak więc prosze darować sobie jakieś domysły i skojarzenia.

Ps Dodam również ze nie była to jedyna złowiona tego dnia okazała ryba :P

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 4

To moze dla podgrzania jeszcze bardziej wątku sandaczyk ;)  złowiony przez kolegę , całe 96 cm i ponad 9 kg.

Jak się dba o rybostan tak się ma  :P

Ryba przepiękna. Wielkie graty! A komentarze? No cóż, myślę, że to raczej zawiść tych, którzy nawet nie stali koło podobnego okazu... szkoda tylko, że właśnie na tym forum. Edytowane przez Jose

To może ja coś wstawię:

post-53938-0-71469200-1402472323_thumb.jpg

post-53938-0-21682900-1402472331_thumb.jpg

Ogólnie jestem mega zadowolony. Zmiana łowiska na całkiem mi obce przynosi efekty. Na cztery wypady (po 3h) złowiłem dwanaście sztuk takich jak na zdjęciu plus kilkanaście sztuk z przedziału pomiędzy 45cm a 65cm. Fakt, że żaden nie przekroczył siedmiu dych ale zalążek do porządnych połowów jest:)

I kto powiedział, że nie opłaca się pożyczać od kumpla po kiju auta, przyczepki, łódki i silnika?

Męczące to ale jest fajnie...

• Like 2

Próbowałem wertykala na tegorocznym wyjeździe do Szwecji. Brania były ale nic nie udało się wyjąć, ryby spadały z braku umiejętności. Fajnie widać jak plecionka w okamgnieniu przeskakuje jakiś kilkanaście centymetrów po walnięciu sandacza.Brania są również wyczuwalne na kiju ale ciężko odróżnić kiedy główka stuknie o kamień a kiedy to był sandacz. Nie mając typowych gum do wertykala łowiłem zwykłymi ripperami, tylko sprawdzałem czy ładnie macha ogonkiem przy podnoszeniu i opuszczaniu zestawu.