Skocz do zawartości

SANDACZE 2014

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Taki o sandalek 63cm.

Proponuję zapoznać się z zasadami zamieszczania zdjęć na naszym forum:
http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/

P.S - oczywiscie rybka wrocila do wody :)

Edytowane przez mario
  • Like 7

Chory kraj, człowiek wypuszcza wszystko co się od czasu do czasu trafi w nadziei, że przyniesie to kiedyś jakiś efekt, a tutaj taki kloc dostaje zgodnie z prawem w łeb... Normalnie ręce opadają jak się czyta takie wpisy  :mellow: Ale cóż, trzeba dalej robić swoje... Sorry za offtop.

Pozdrawiam wszystkich normalnych.

• Like 1

Według regulaminu rozsądku nie powinien. Trupy się nie liczą.

60tkę można zjeść, jak ktoś musi. Ale meter to żenada. Kiedyś wypadł nam sandał taki z 67 na podłogę i się killim. Poszedł w ognisko. Mniam ;-) We czterech chłopa, każdy jak dąb (np. ja ;-)) bez chleba, bo kto biedę zna to i sandacza bez chleba zje, nażarliśmy się tą rybą do oporu.  Dlatego nie widzę sensu w mordowaniu takich ryb. Zatłuc kilkunastoletniego sandacza w imię kupy to dla mnie krótkowzroczność. Nie obchodzi mnie że zgodne to z pzw. Jakis debil układał regulamin i nie muszę się z nim zgadzać. Nawet jakby papież mi na to pozwolił. Ogranicznikiem powinna być wyobraźnia. Ale każdy sobie rzepkę skrobie. Nie mi zajebał taką rybę tylko sobie.

Edytowane przez rózgaś
  • Like 21

Donkocur mam zdrowe podejście do tematu. Fiknął koziołka z ręki i upadł na podłogę. Po wsadzeniu do wody był do góry kołami. Machał skrzydełkami i nie reagował na nic. Po kwadransie zbladł. Ameno. Poszedł w ogień. Shit happens :-)

Nie wypisywałem natomiast- Rybeńka oczywiście wróciła do domku :-)

• Like 13

Chyba nie chcesz powiedzieć że taki sandał po upadku na ziemię zdechł.chyba że spadł na ziemię 15 razy :) to faktycznie pechowiec

A co powiesz kolego na to co spotkało mnie dziś z rana :

Dociągam koguta do łódki, zostały może ze dwa podbicia i czuje mocne branie. Zacinam, a że branie było pod samą łodzią, kij i pletka mocne to  w momencie sandacz 60-tka ląduje w łodzi . Kogut połkniety cały ale wyszedł bez problemu nie uszkadzając ryby, szybki pomiar i ryba odzyskuje wolność. Schylam się po kij, rozglądam gdzie rzucić a tu metr od łodzi , jak korek wyskakuje do góry brzuchem wypuszczony przed chwilą sandacz. Biorę go w rękę ale kilkuminutowa reanimacja nie przynosi efektu, nieboszczyk prawdziwy.

Czy to kogut spowodował śmierć  wbijając się w czaszkę, czy to widok mojego pyska go wykończył tego nie wiem, ale opowieść kolegi Rózgasia wydaje mi się prawdopodobna.

Edytowane przez skorupa13

Miałem kiedyś inne zdarzenie z sandaczem łowiąc na Wiśle.

Mianowicie łowiąc z gruntu na martwą rybkę, doczekałem się ładnego brania. Ryba po wyciągnięciu kilkunastu metrów żyłki stanęła jak książka pisze. Odczekuje aż ruszy ,a tu nic. Stoi i stoi - zero ruchu. Mówię sobie w duchu podciągnę i sprawdzę czy jeszcze tam jest. Wykonałem obrót korbką i nawinąłem trochę żyłki , ale szarpnięć nie czuję ; zero ruchu a tylko trochę większy ciężar. To sobie mówię - "puszczę trochę luzu " i tak zrobiłem. Po otwarciu kabłąka ,na wodzie mniej więcej w miejscu zarzucenia pojawia się sandacz do góry kołami. Myślę sobie -"co za licho". Zapinam kabłąk i podciągam kołowrotkiem żyłkę ryba utonęła. CHmmmy ???? Otwieram kabłąk i ryba znów na powierzchni do góry kołami. O co tu kaman???? Zaczynam zwijać żyłkę , lekki oporek ale zero ruchu rybki. Dopiero przy brzegu okazuje się ze to mój sandaczyna wykorkowany. + _ 70 centów. I teraz zadaje pytanie dlaczego ????? tak się stało. Nie zacięty, nawet nie było oporu , haczyk z boku a nie w przełyku - Nie wiem ????

Miałem kiedyś inne zdarzenie z sandaczem łowiąc na Wiśle.

Mianowicie łowiąc z gruntu na martwą rybkę, doczekałem się ładnego brania. Ryba po wyciągnięciu kilkunastu metrów żyłki stanęła jak książka pisze. Odczekuje aż ruszy ,a tu nic. Stoi i stoi - zero ruchu. Mówię sobie w duchu podciągnę i sprawdzę czy jeszcze tam jest. Wykonałem obrót korbką i nawinąłem trochę żyłki , ale szarpnięć nie czuję ; zero ruchu a tylko trochę większy ciężar. To sobie mówię - "puszczę trochę luzu " i tak zrobiłem. Po otwarciu kabłąka ,na wodzie mniej więcej w miejscu zarzucenia pojawia się sandacz do góry kołami. Myślę sobie -"co za licho". Zapinam kabłąk i podciągam kołowrotkiem żyłkę ryba utonęła. CHmmmy ???? Otwieram kabłąk i ryba znów na powierzchni do góry kołami. O co tu kaman???? Zaczynam zwijać żyłkę , lekki oporek ale zero ruchu rybki. Dopiero przy brzegu okazuje się ze to mój sandaczyna wykorkowany. + _ 70 centów. I teraz zadaje pytanie dlaczego ????? tak się stało. Nie zacięty, nawet nie było oporu , haczyk z boku a nie w przełyku - Nie wiem ????

Nurek dowcipnis musial sie klasc ze smiechu na drugim brzegu  :D  :D  :D

• Like 2