Skocz do zawartości

SANDACZE 2014

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stoję na szczycie odrzańskiej ostrogi.Wykonuję rzut lekko po skosie w dół rzeki.Zamykam kabłąk kołowrotka i na napiętej lince pozwalam przynęcie opadać w toni.Zluzowanie linki informuje mnie że wabik dotarł do dna.Unoszę kij lekko do góry i pozwalam przynęcie turlać się po dnie rzeki.Podczas tego etapu prowadzenia,całą pracę za mnie wykonuje silny prąd wody w tym miejscu.Moje zadanie w tym momencie polega na wzmożonej czujności i kontroli nad przemieszczającym się wabikiem.Kiedy przynęta wchodzi na skraj nurtu i spokojnej wody zaczynam prowadzić ją techniką popularnego sandaczowego opadu.Dwa,trzy obroty korbką kołowrotka ,oderwanie wabika od dna...chwila koncentracji i...psssstryk ! SIEDZI !!!! :-) Pozdrawiam.

317e004.jpg

Pstryk? Chyba yep;)! Piękna fotka z super zedem, pozdrawiam

• Like 3

Dzięki... Wszystkim... za miłe słowo i zainteresowanie :-) ...Waldek do wiadra jeszcze z jeden łeb by się zmieścił :-) zależy jakie wiadro? Ryby w Odrze są ...tylko nie zawsze łowi się je z marszu,tak jakby to się wydawało.Stara wędkarska teoria mówi ,że podstawa to znaleźć się w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie.Wymaga to też dużo ćwiczeń i wyrzeczeń :-) Bezrybne dni lub mało rybne nad Odrą też się zdarzają.Podczas takich dni człowiek będąc przekonanym że dużo wie....tak naprawdę nic nie wie.

• Like 10

Witam

Stoję na szczycie odrzańskiej ostrogi.Wykonuję rzut lekko po skosie w dół rzeki.Zamykam kabłąk kołowrotka i na napiętej lince pozwalam przynęcie opadać w toni.Zluzowanie linki informuje mnie że wabik dotarł do dna.Unoszę kij lekko do góry i pozwalam przynęcie turlać się po dnie rzeki.Podczas tego etapu prowadzenia,całą pracę za mnie wykonuje silny prąd wody w tym miejscu.Moje zadanie w tym momencie polega na wzmożonej czujności i kontroli nad przemieszczającym się wabikiem.Kiedy przynęta wchodzi na skraj nurtu i spokojnej wody zaczynam prowadzić ją techniką popularnego sandaczowego opadu.Dwa,trzy obroty korbką kołowrotka ,oderwanie wabika od dna...chwila koncentracji i...psssstryk ! SIEDZI !!!!  :-) Pozdrawiam.

317e004.jpg

Piękna ryba! gratulacje!

Mi niestety w tym roku nie było pisane złowić ani JEDNEGO sandacza :(

• Like 1