Skocz do zawartości

SANDACZE 2014

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

dziś szybki wypad i ponowne atakowanie dołka, w którym pojawiam się  bardzo często od lipca, wiedziałem, że ktoś tam mieszka ;)

woda wyższa i brudna, płyneło trochę śmieci

bardzo delikatne branie w ostatniej fazie opadu

główka 25 gr, predator mansa ten większy, plecionka 0,16,   talon 2,60 do 20 lb.

DSC_0831.JPG

Edytowane przez ziom7
  • Like 19

ja pierdziele Niedźwiedź ale dowaliłeś świniaka :o

Patryk, ułorzyłem dziś 10 kubików drewna, więc spokorniałem :lol: ,

a no i ogoliłem się i włosa umyłem, postaram się już tego więcej nie robic :)

Wujek Paweł teraz nie jara, biega i robi dobrą formę :D

Zblizajaca sie Olimpiada w Rio Cie zmobilizowala ? :)

Gratulacje dla łowców sandaczy  , kilka fajnych ryb widać dopisało w  tym sezonie. U mnie jeden ciekawszy 91 cm .

Pozdrawiam Niedzwieckiattachicon.gif1959216_510404189105756_316991488889353417_n.jpg

Gratulacje za Sandacza, fajny.

Generalnie się nie czepiam, bo fotki różnie wychodzą. No i różne rzeczy się ludziom podobają. Rzecz gustu.

Ale dla mnie fota beznadziejna - wzór jak nie powinno się tego robić.

Wpychanie ryby w obiektyw na prostych rękach, odchylanie się do tyłu i chowanie za wszelką cenę palców...

To trochę tak jak np. z biustem. Obfity i kształtny jest jak najbardziej ok. Ale powiększony do  chorych, nieproporcjonalnych rozmiarów sporych wiader zaczyna budzić wstręt. Po co to komu? Choć inna sprawa, że i na to znajdzie się amator.

• Like 3

Mam podobne odczucia co do zdjęć ryb wypchanych na siłę do przodu, moim zdaniem proporcja na takich zdjęciach jest często(nie zawsze) zachwiana do tego stopnia, że mając świadomość jak zostało zrobione zdjęcie ryby oceniam na mniejsze niż są naprawdę i tak zanim przeczytałem opis kolegi Niedźwieckiego nie dałem rybie więcej niż +/-75cm.

Edytowane przez apioo
  • Like 4

Wydaj się, że jest pewna granica eksponowania ryby, której mądrze fotografujący swoje zdobycze starają się nie przekraczać. Nie oceniając nikogo, bo sam różne zdjęcia robię, oglądać jednak wolę te, na których ta granica nie została przekroczona. :)

• Like 1

Cala sobota na rozkminianiu nowych miejsc.

Sprawdzalem trzy nowe gorki w okolicy.Jeden przygniot w klasycznym jigowaniu.

Pozniej w czasie vertikala podplywaly tylko popatrzec.Zmiany kolorow i wielkosci na nic sie zdaly.

Podplywaly leniwie popatrzec co tam fruwa i wracaly do dna:(

Zrezygnowany ostatnie 2godz postanowilem przejsc na duze woblery i .........i sie zaczelo :)

Ale celem juz byly pajkusie .