Skocz do zawartości

SANDACZE 2014

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Sandacz cieszy podwójnie, bo złowiony na swojego kogutka. Fajne branie z dużej odległości, jak się pokazał to nogi się zgięły :)

Sprzęcik jak na foto, TBS68mxf + stelka. 

d8b1c0463e367ff0.jpg

Mateusz teraz będę sobie pluł w brodę, że nie pojechałem z Tobą. Widok metrówy z naszych wód, bezcenny. Jeszcze raz gratuluję.

Bielik kormorana nie rusza, czasami się zdarzy, ale raczej je omijają. Kormoran to spory ptak i może zrobić bielikowi krzywdę, a na to żaden drapieżnik sobie nie może pozwolić. Prędzej orzeł przedni bo to ptak który i na wilka się rzuci, ale tych drugich jest mało i zajmują inny biotop. W opracowaniu na temat kormorana właśnie orły przednie atakowały kormorany w kolonii. Bielik to najwyżej jakąś kaczkę ściągnie, wbrew pozorom to słaby ptak. Ostatnio widziałem jak kormorany robiły jatkę, w ich stronę leciał bielik to sobie pomyślałem że skorzysta z okazji i jakiegoś dopadnie, ale on sobie usiadł na drzewie i pewnie czekał na jakąś trąconą przez kormorany rybę, więc pewnie jest tak że sierota jeszcze na kormoranach korzysta.

Na wiosnę widziałem jak czapla goniła bielika - dorosłego, myślałem, że go zajedzie, ale pojawienie się drugiego orła spłoszyło czaplę. Po całym zamieszaniu jeden z orłów na pełnym spokoju, ale niezdarnie wyjął z klatki jakiś białoryb :) - piękne ptaki

Najbardziej zajadłe są kruki, wczesną wiosną i późną jesienią z rewiru odganiają wszystko co się rusza w powitrzu i tutaj nie ma lipy bo poruszają się konkretnymi ekipami  ;) , ale też piękne ptaki i mega kumate...

Joza fajne sandacze łowisz  :)

• Like 1

Sandacz cieszy podwójnie, bo złowiony na swojego kogutka. Fajne branie z dużej odległości, jak się pokazał to nogi się zgięły :)

d8b1c0463e367ff0.jpg

Brakowało mi Twoich ryb Mateusz! :)

Rewelacja! :clappinghands: 

Pokażesz szczęśliwego kuraka?

d8b1c0463e367ff0.jpg

Zapewne Wiślany :D Widać, że nasz górna Wisła żyje, takiego smoka nie złapałem ale 80taki wyjechały :D Tylko pozazdrościć :D JESZCZE RAZ GRATULACJE:)

d8b1c0463e367ff0.jpg[/

quote]

Piękny! W zamierzchłych czasach wrocławskie kanały d arzyły takimi kabanami;) gratuluję

• Like 12

Ambitny cel - nocne sandały z dobrą ekipą z wiślanej opaski

Cel po urealnieniu - chociaż na jakiego trupa rzucić w zalew i napalić ognisko.

Skutek - taniec z gwiazdami..... Ano człowiek się starzeje....

..albo zostaje przygnieciony przez tzw "pantofel" ;) :P

• Like 3

Bez ambicji - nocne sandały w pojedynkę z partyzanta ;)

Posiedzieć z kijem nad wodą, zjeść szybką kiełbaskę z ogniska i do domu.

Miały być byki ale, :) wszystkie wykłute przez kolegów z forum :)

Nie tyle człowiek ma lat na ile wygląda, a na ile się czuje ;) ;) ;) <lol>

25jksqf.jpg

• Like 11

Chciałbym wierzyć, że dalej pływa w dobrej kondycji....,tylko ten upalny lipcowy dzień , ekspozycja na rozgrzanym głazie nie rokują najlepiej :unsure:

Facet złowił mega rybę, cyknął dwie fotki telefonem, a następnie wypuścił tego smoka i jeszcze marudzicie??

Maty się spodziewaliście ? Przecież gość łowił leszcze na bombę.

Według mnie nie tylko nie ma się do czego przyczepić, ale jeszcze należy się wielki szacun.

p.s. Na forum można wyrażać wiele poglądów, a życie wszystko weryfikuje. Często Ci co najbardziej krzyczą i moralizują, jak przychodzi co do czego i pojawiają się emocje to dostają małpiego rozumu. Nie pije do Was panowie z postów powyżej, ale to taka ogólna dygresja, na podstawie moich obserwacji.

• Like 17