Gugcio Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Gratki @Krzysztof, ladne rybki ale jakies takie pokiereszowane. To nie zaden zarzut, pytam z ciekawosci? Ja dzisiaj mialem jechac wieczorkiem planowo po wczorajszych rybkach pelny motywacji ale bylem pomoc kumplowi drzewo do kominka porabac. Myslalem ze tego nie ma zbyt duzo a tam prawie 3 kubiki [emoji1] Uwinalem sie w 4,5h ale dosc padniety bylem i juz zrezygnowalem praktycznie z wyjazdu, ale kumpel ktory czasem ze mna wyskoczy popatrzec narzekal ze lowie ladny ryby jak go nie ma. Nie lowi ale widac ze to go w jakims stopniu fascynuje wiec mu pisze to dawaj lecimy, ale sie zaczelo ze zimno i wogole ale i tak musial odebrac gierke wiec go wyciagnalem. Na miejscowce decyduje sie wystartowac squirrelkiem 61sp zeby chociaz jakis sredniak uwiesil bo kumpel jak narazie do tej pory widzial tylko jakies male jaziki i okonki. Po 15min melduje sie pierwsza rybka, na kijku do 10gr ze sporym zapasem mocy mimo to troche powozil grubasek. Fajnie ze kumpel byl to cyknal kilka fajnych fotek i wyszla taka mala fotorelacja. Pytam sie go lowimy dalej czy lecimy na hate? Odpowiedz mnie troche zaskoczyla, lowimy dalej, mam czas [emoji16] To siegam standardowo po Casta z DUO Realis jerk 120sp i lecimy. Ze 20 min pozniej potezny kopniak, mimo ze troche sie zagadalem zaciecie bylo w pore i rybka dobrze sie zapiela. To juz wiedzialem ze to jakis konkret bo nie dalo sie go oderwac od dna. Dosc ostro mnie powozil ale holowalem dosc silowo zeby nie potrzebnie przeciagac hol. Zestawu jestem pewny wiec rybka dosc szybko skapitulowala. Do podbieraka wejsc nie wejdzie, za kark nie moglem objac, pod skrzela niebiezbiecznie bo kotwiczki dyndaja wiec decyduje sie na lososiowy chwyt za ogon i tym razem poszlo wszystko tak jak powinno. Wszytko do kupy trwalo godzine i mimo ze pewnie mialbym szanse na nastepna ryby decydujemy sie na powrot do domu bo nie ma co kusic losu [emoji1] Zdr 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Od razu widać, że tym razem nie byłeś sam - foty już konkretne, zresztą "rybska" również Szczere gratulacje, dobra passa niech trwa jak najdłużej Pozdrawiam,malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Gratki @Krzysztof, ladne rybki ale jakies takie pokiereszowane. To nie zaden zarzut, pytam z ciekawosci? Ja dzisiaj mialem jechac wieczorkiem planowo po wczorajszych rybkach pelny motywacji ale bylem pomoc kumplowi drzewo do kominka porabac. Myslalem ze tego nie ma zbyt duzo a tam prawie 3 kubiki [emoji1] Uwinalem sie w 4,5h ale dosc padniety bylem i juz zrezygnowalem praktycznie z wyjazdu, ale kumpel ktory czasem ze mna wyskoczy popatrzec narzekal ze lowie ladny ryby jak go nie ma. Nie lowi ale widac ze to go w jakims stopniu fascynuje wiec mu pisze to dawaj lecimy, ale sie zaczelo ze zimno i wogole ale i tak musial odebrac gierke wiec go wyciagnalem. Na miejscowce decyduje sie wystartowac squirrelkiem 61sp zeby chociaz jakis sredniak uwiesil bo kumpel jak narazie do tej pory widzial tylko jakies male jaziki i okonki. Po 15min melduje sie pierwsza rybka, na kijku do 10gr ze sporym zapasem mocy mimo to troche powozil grubasek. Fajnie ze kumpel byl to cyknal kilka fajnych fotek i wyszla taka mala fotorelacja. Pytam sie go lowimy dalej czy lecimy na hate? Odpowiedz mnie troche zaskoczyla, lowimy dalej, mam czas [emoji16] To siegam standardowo po Casta z DUO Realis jerk 120sp i lecimy. Ze 20 min pozniej potezny kopniak, mimo ze troche sie zagadalem zaciecie bylo w pore i rybka dobrze sie zapiela. To juz wiedzialem ze to jakis konkret bo nie dalo sie go oderwac od dna. Dosc ostro mnie powozil ale holowalem dosc silowo zeby nie potrzebnie przeciagac hol. Zestawu jestem pewny wiec rybka dosc szybko skapitulowala. Do podbieraka wejsc nie wejdzie, za kark nie moglem objac, pod skrzela niebiezbiecznie bo kotwiczki dyndaja wiec decyduje sie na lososiowy chwyt za ogon i tym razem poszlo wszystko tak jak powinno. Wszytko do kupy trwalo godzine i mimo ze pewnie mialbym szanse na nastepna ryby decydujemy sie na powrot do domu bo nie ma co kusic losu [emoji1] ZdrPiękne sandacze. To Men tak darzy? Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Dzieki sliczne przedewszystkim [emoji1] Tak masz racje, niesamowity komfort miec kogos nad woda. Mam dobrego kumpla z ktorym od 5 lat wszedzie uderzam, ale wkoncu odcialem pempowine bo juz nie bylo to zabawne. Wszystko nasladowal 1:1, ja w sumie go wprowadzale w swiat spiningu\castingu ale chlopak tak sie przyzwyczail ze wszystko dostawal podane na tacy ze wkoncu sie zgrzalem. Zero wlasnej inicjatywy tylko nasladowanie mnie na tych samych metach i czekanie na najswiezsze wiesci [emoji17] Przejsciowe miejscowki juz puste i nie polapie ale mam nadzieje ze da mu to do myslenia i wkoncu cos zacznie dzialac. Obiecalem mu okonia +40 w tym roku i zlowil 4, naturalnie na moich metach z dokladnymi wytycznymi co, jak, gdzie i kiedy ale teraz jak chce polowic niech szuka. Tak to Men, moja ulubiona woda obok pstragowych ciurkow. Obdarzyl mnie w tym roku naprawde ladnymi rybami 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobex Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) Początek nocnego uganiania za sandałem z początku napawał optymizmem ale im zimniej tym brań coraz to mniej ;-( Jednak udało się przez parę wyjazdów coś wydłubać 67 oraz 74. Mniejszy połakomił się na "Miernika" ;-)Przepraszam za zdjęcia bo są jakie są ale tak to niestety bywa przy nocnym buszowaniu po rzece poza tym zdjęcia z telefonu. Edytowane 22 Listopada 2014 przez Bobex 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi81 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Gratuluję. Kolego, nie ma co przepraszać za foty. To nie forum fotograficzne tylko wędkarskie. Najważniejsze są rybki, a te widać doskonale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREKO Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Ładne sandacze gratulacje. Man pytanie na jakiego typu miernika i czy ten większy tez złapany na woblera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Połakomił się na czarną kurę hhaha 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 kura ważyła z 50 gram albo i lepiej, musiałeś go ogłuszyć graty za rybę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 kura ważyła z 50 gram albo i lepiej, musiałeś go ogłuszyć graty za rybę Akurat ta kura była z kategorii odhowanych kurcząt, bo ważyła ok 30gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pepa73 Opublikowano 23 Listopada 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Dzisiaj zero okrutne. Kolega dostał jakiegoś piędziesiątaka. Ja bez dziubnęcia ani w dzień ani w nocy. Zedzio z ubiegłego weekendu. Przypierdzielił w kopyto Relaxa na pograniczu dnia i nocy. Nowe PB poprawione o dwa centy. Oczywiście do ponownego złowienia. 66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Brawo Pepa !Rewelacja ! Piękny sandacz. Nazwales go ? Przy takich gabarytach to juz wypada nadac imię ile mierzył ?Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) Złowiłem ze dwa lata temu w ciągu dwóch tygodni dwa razy tego samego szczupłego, nazwaliśmy go Edek, chociaż to była prawdopodobnie samica . Jak się ten sandacz da złowić jeszcze raz to dostanie imię i nawet nazwisko. Dzięki Guzu za słowa uznania. 95cm Edytowane 24 Listopada 2014 przez pepa73 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Rewelacja Pepa, Warciane te smoki? Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobex Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) Ogromny zed!! Gratuluje Pepa!DAREKO- ten większy również na woblerka.Dzisiaj po zajęciach udałem się wieczorem z kumplem na sandałki. Ostatnie wyjazdy, relacje kolegów nie były zadowalające więc nie liczyłem szczerze mówiąc nawet na kontakt z rybką. Miło się człowiekowi zrobiło gdy poczułem charakterystyczne pstryk i szczęśliwie udało się wyjąć zedzika 71 cm i znowu szczęśliwą przynętą był woblerek T.Miernika. Jak na tą porę nie był zbyt "podpasiony" aczkolwiek dał popalić i miejmy nadzieję, że jeszcze przyjdzie się z nim spotkać za parę lat ;-) Edytowane 24 Listopada 2014 przez Bobex 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 @pepa gratki - 95cm to rzadko spotykany okaz w naszych wodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lew27 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 mój ostatni 74cm 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Gratki Pepa, za takim larze ale jeszcze sie nie trafil. Piekny smok. Ja wczoraj tez na 0 od 16 do 19:30 i dalem sobie spokoj. Zdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arto83 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Piękny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAN KR Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Foto by Pepe 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Pięknie Zdzichu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 to i ja dodam nie mierzony 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Gratulacje, ryby marzenie Jestem pod wrażeniem. Szacunek. Ale to już za mocne na moje nerwy Człowiek pływa, marznie, ryzykuje, nie dojada, pada na twarz...... i szuka dalej, a co najlepsze nigdy nie przestanie PozdrawiamFH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) @KODZAK1234. Fajna druga fota.Sandacz,dla mnie ryba najbardziej tajemnicza, mistyczna wręcz okultystyczna.Takie mnie naszło skojarzenie jak patrzę na to zdjęcie, że symbol Pana Piekieł zamiast głowy kozła z rogami powinien mieć otwarty pysk zeda z zębiskami i z najeżoną płetwą grzbietową. Edytowane 24 Listopada 2014 przez pepa73 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobrykolega Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 dokładnie, demoniczne stworzonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi