Skocz do zawartości

SANDACZE 2014

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Wczorajszy wyjazd zaowocował u mnie jednym puknięciem ale na szczęście konkretnym także jestem zadowolony. Rybka w dobrej formie także nie ma na co narzekać. Niestety już sezon dobiega powoli końca ale ma to swoje wady i zalety ;-). 
Przynęta cały czas bez zmian…na "Miernika" ;)

sandacz70.jpg
No i miejmy nadzieje, że jeszcze przyjdzie mi się z nim kiedyś spotkać ! 3m się ! :)
70free.jpg
Pozdrawiam !
Edytowane przez Bobex
  • Like 35

po wielu wyjazdach na zero , opaska uśmiechnęła się w końcu do mnie :)

przed 21 piękny strzał na mojego starego wobka , tnę z minimalnym opóźnieniem i jest przyjemny pulsujący ciężar :)

nawet powalczył - pierwszy wymiarowy Sandacz tego Sezonu zaliczony :)

po jakiś 15 minutach z tego samego miejsca wyjmuję takiego pod wymiar

potem zmiana miejscówki nie przynosi rezultatu ( w tym roku normalka )

ale o 3 , 30 minut przed powrotem do domu coś mnie podkusiło żeby wrócić do miejsca gdzie wyjąłem wcześniej 2 rybki

około 10 rzutów moim wobkiem nie daje rezultatu , więc zakładam tego co dał fajnego Zeda wcześniej ,

pierwszy rzut - mocne uderzenie , SIEDZI !!!

strasznie kopcił jak na grudniowego :)

bliźniak Zeda złowionego 5 godz wczśniej 69 cm , to nie przypadek , kolega również wyjął tej nocy identycznego Sandacza

taki rocznik się ruszył :)

Cóż z tego jak zjedzone, jak z resztą 90 procent pozostałych. No cóż, może wyrosną po deszczu. gratki, papki

Edytowane przez pitt
  • Like 2

Cóż z tego jak zjedzone, jak z resztą 90 procent pozostałych. No cóż, może wyrosną po deszczu. gratki, papki

To nie jest odosobniony przypadek. 

Wydaje mi się, że każdy łowca, który chce pochwalić się swoją zdobyczą powinien wkleić dwa zdjęcia, prezentacja i wypuszczanie, co raczej nie stanowi problemu. Powinno to być zapisane w regulaminie zamieszczania zdjęć. 

Jerkbait.pl jest przecież największym propagatorem C&R i zarazem największym portalem wędkarskim w Polsce. Dobrze byłoby gdyby dla młodych ludzi ( i nie tylko ) widok wypuszczanej ryby był czymś naturalnym.

• Like 9

Moje gratki dla łowiących , ja raczej Odry w tym roku nie odwiedzę.Jeśli chodzi o wypuszczanie to sam nie wiem, czy nie gorsi są starzy wyjadacze od młodych adeptów.Sandacze mają na prawdę ciężko , łowię spinem nad Odrą od 90r i widok wypuszczanej ryby nadal jest nie częsty.Nawet nie miarowe trzebią a co dopiero ryby godne uwagi.

To nie jest odosobniony przypadek. 

Wydaje mi się, że każdy łowca, który chce pochwalić się swoją zdobyczą powinien wkleić dwa zdjęcia, prezentacja i wypuszczanie, co raczej nie stanowi problemu. Powinno to być zapisane w regulaminie zamieszczania zdjęć. 

Jerkbait.pl jest przecież największym propagatorem C&R i zarazem największym portalem wędkarskim w Polsce. Dobrze byłoby gdyby dla młodych ludzi ( i nie tylko ) widok wypuszczanej ryby był czymś naturalnym.

Tylko, że samo zdjęcie i tak nic nie da, bo przecież można najpierw sandała ubić a potem przyrżnąć pajaca i z pięknym uśmiechem na twarzy zanurzyć pół rybki pod wodą, ręka za ogon i wypowiedziane ( czyt. napisane ) słowa - "do następnego". 

Nie popadajmy w paranoje. 

Każdy ma swoje sumienie i jeżeli kogoś jara wstawianie martwych ryb, to zwyczajnie jego problem, a jak potem będzie łowił coraz mniej, to może kiedyś zrozumie, że przyłożył do tego swoją łapę - no i karta musi się zwrócić :)

• Like 11

Tylko, że samo zdjęcie i tak nic nie da, bo przecież można najpierw sandała ubić a potem przyrżnąć pajaca i z pięknym uśmiechem na twarzy zanurzyć pół rybki pod wodą, ręka za ogon i wypowiedziane ( czyt. napisane ) słowa - "do następnego". 

Proponuję zapoznać się z podstawowymi zasadami forum.

Edytowane przez milupa
  • Like 29

Jaką paranoję?
Oczywiście, że można by rybę ubić, wypuścić ( chyba w tym przypadku wyrzucić ) aby za chwilę ją łapać podbierakiem lub za nią nurkować :lol: tylko taka osoba musiałaby mieć monstrualne kompleksy lub najmniejszy rozmiar azjatycki żeby jeszcze wklejać takie zdjęcia. 
Mnie chodzi o coś zupełnie innego. Zdjęcie wypuszczanej ryby po prostu DZIAŁA. 
Zdecydowanie bardziej wolę oglądać zdjęcia np. kolegi @Irasa, który bardzo często pokazuje, że jego ryby wracają do wody lub rybę niekoniecznie okazałą, machającą płetwą na pożegnanie niż mega okaz w panierce czy w trawie, a najważniejszą kwestią jest chyba pokazanie tym co jeszcze nie potrafią, że jednak można bo uwierz mi, że dużo ludzi nawet nie wie, że ryby też się wypuszcza.

Każdy ma swoje sumienie i jeżeli kogoś jara wstawianie martwych ryb, to zwyczajnie jego problem, a jak potem będzie łowił coraz mniej, to może kiedyś zrozumie, że przyłożył do tego swoją łapę - no i karta musi się zwrócić :)

Ten kto ryby zabija, nie ma ich względem sumienia, to chyba logiczne.

• Like 2

Przyjmuję że rózgaś pisząc cytowane, wie co pisze(chodzi mi o ten konkretny przypadek).

Nie moja rola mówić władzy jak powinno być,ale za udowodnione wstawienie zabitej ryby tutaj powinien być ban,bez żadnych ostrzeżeń.Bo wstyd i obciach to już jest.

Była już sytuacja w wątku szczupakowym podobna,kto czytał ten wie.Łowca bereciarz nabrał wody w usta,ciekawe czy teraz będzie tak samo.

Swoja drogą trzeba mieć chyba jakieś kompleksy żeby pokazywać tu zabite ryby.

Szkoda że tak jest.

Edytowane przez drag
  • Like 8