Skocz do zawartości

SANDACZE 2014

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ ja nigdzie nie napisałem, że jeden, czy drugi łowca nie mógł zabrać zdobyczy. Wg obowiązującego regulaminu mógł i to nie podlega dyskusji. Ale tu chyba chodzi o zasady jerkbaitowe. I to nie tylko te pisane..

Wal wprost o kim mowa, mi np umknęło. Ostatnio Tomi pojechał twardo w wątku o szczupakach, nie ma się co czaić.

post i zdjecia wstawione przez uzytkowika c1eśla zostaly ukryte do wyjasnienia sprawy

@wszyscy

mam taka prosbe, watpliwe zdjecia, filmy i wpisy niezgodne z regulaminem i C&R prosze zglaszac bezposrednio przez priw na jeden z nickow teamu catch&release (dienekes, guciolucky, krystiano1981 i pitt), dziekuje :)

• Like 5

Cisza będzie bo zainteresowani nabrali wody w usta i pewnie szybko nowych zdjęć nie wstawią. To co było do ubicia wybili w 2 lata, nawet nie dwa tylko 4 miesiące, teraz stękają że nie biorą :wacko: w dodatku dowiedziałem się, że wypuszczane ryby były tylko w obecności świadków, a reszta sandaczy była skutecznie beretowana w nocnej scenerii.

Najlepsze jest to zdziwienie że nie biorą, przecież wiadomo że wędkarze nie robią dużych szkód, a bezrybie jest winą kormoranów i rybaków, haha. Szkoda że dla niektórych jest to takie trudne.

post-45715-0-55073500-1418670997_thumb.jpg

• Like 17

Cześć!

Brawa dla wszystkich za piękne sandacze! Ostatnio "sypnęło" :) Widać orkany dobrze im robią na apetyt. Fakt, że sandaczy coraz mniej:( Dodatkowo zauważam, że jak już coś się zlituje to zazwyczaj jest to większa ryba (Przynajmniej w środkowej Odrze). Brak tych mniejszych? Za parę lat może być jeszcze gorzej:/

Tutaj rybka z niedzieli. Dużo brakuje do poprzedniego sandała, ale 70 z dużym plusem zawsze cieszy :)

post-46255-0-03572000-1418671378_thumb.jpg

Sprzętowo:

Dragon HM69 Thrill

Daiwa Tournament Z 3000

Power Pro Super 8 Slick 15LB

4 calowe kopyto na 20g główce

Branie przed południem na zapływie główki w dosyć głębokim miejscu. Przynęta prowadzona klasycznie wzdłuż warkocza.

• Like 24

Mógł zabrać to zabrał, fotki powinien usunąć moderator i tyle. Po co drążyć temat?

Tematu nie ma co drążyć ????

Zdaje się ze JB to nie miejsce dla tych ''co biorą'' :rolleyes: jest wiele ciekawszych kulinarnych choć by portali , niech się tam lansują !!!

• Like 5

Najlepsze jest to zdziwienie że nie biorą, przecież wiadomo że wędkarze nie robią dużych szkód, a bezrybie jest winą kormoranów i rybaków, haha. Szkoda że dla niektórych jest to takie trudne.

Ooo, jakaś nowa metoda łowienia sandaczy :blink: Napisz proszę coś więcej Kolego :D :D :D

Mógł zabrać to zabrał, fotki powinien usunąć moderator i tyle. Po co drążyć temat?

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu

Bez obrazy Koledzy,ale tego typu stwierdzania,oraz postawa względem "beretowania" wszystkiego co pływa doprowadziła do obecnego stanu Naszych wód.

Kiedy przyjdzie opamiętanie,czy wtedy gdy już na prawdę nie będzie czego łowić? :huh:

Edytowane przez krystiano1981r
  • Like 9

Ale zdajecie sobie sprawę że takimi tekstami słabo zachęcacie do ortodoksyjnego C&R ?

Ale zdajesz sobie sprawe, ze osoba, ktora mysli ze oszukuje innych forumowiczow wstawiajac zabite ryby jest w bledzie ? 

Taka osoba oszukuje samego siebie.

A sam fakt, ze tego nie rozumie wyklucza ta osobe jako partnera do jakiejkolwiek rozmowy czy kierowania do niej "zachecajacych tekstow".

• Like 10

Ale zdajecie sobie sprawę że takimi tekstami słabo zachęcacie do ortodoksyjnego C&R ?

Cholernie się mylisz.

Sam przed kilku laty wstawiłem fotę "smacznego" sandacza ~70, wtedy też mi się wydawało a co to takiego że ten akurat zberetowany, tak większość wypuszczam, wyszła ładna fota to wrzucę...

To forum jest wyjątkowym miejscem, ma swoje zasady i każdy zarejestrowany użytkownik powinien się nim podporządkować. Tylko szkoda, że większość zarejestrowanych na serio "pasożytniczo" podchodzi do tematów ...

Tu w spokojny sposób przyswaja się C&R, tłumaczy, wyjaśnia, dyskutuje ;) Ci z bardziej "ortodoksyjnym C&R" (jak to nazwałeś) są potrzebni, żeby nie nastąpiło zbytnie rozluźnienie zasad. W tym roku wziąłem 2 sandacze (~60 mieszczące się w mojej drabince... z zaporówki a nie z naturalnej wody...) i z żadnym nie chciałem fotki. Kumple za każdym razem szli mi robić zdjęcie i pewnie ze zdziwieniem słuchali co ja znowu pierdolę za farmazony że "...z trupem nie chcę...".

Zanim stałem się jednym z wielu użytkowników, nie miałem problemów z uwalnianiem ryb, ale dzięki Jerkbait moje podejście do C&R cały czas się zmienia...

W tym roku nie odczuwałem chęci wstawiania fotek dumnego łowcy w tematach (1boleń), wolałem zdjęcia z uwalniania bać odpływającej ryby w dziale C&R.

edycja:Sorki za błędy...

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 6

Przepraszam, że ośmielam się pytać publicznie, a nie bezpośrednio "członków" teamu, ale jedno zdjęcie chyba też trochę nie pasuje? 

Kilka stron do tyłu.. I nawet kupę "lajków" zebrało. Rozumiem, że to taki nowy trend na jerkbait? Jeśli się mylę, to proszę o wyjaśnienie.  ;)

Edytowane przez milupa

A ja tam myślę, że to migawki znad Ebro, ale jednym wolno, a drugim nie.  ;)

Takie jerkbajtowe "rownouprawnienie".. 

Poziom przedszkole. :)

Irek sądzę że to nasze przeoczenie, zdjęcie wypadnie z obiegu i to szybko.

P.S. Równouprawnienie jest, jeśli coś widzicie co nie pasuje do zasad forum zgłaszajcie proszę

Edit.

Edytowane przez milupa

Irek sądzę że to nasze przeoczenie, zdjęcie wypadnie z obiegu i to szybko.

P.S. Nie ma równouprawnienia, jeśli coś widzicie co nie pasuje do zasad forum zgłaszajcie proszę

Milupa zdanie chyba powinno brzmieć:

Jest równouprawnienie, jeśli coś widzicie co nie pasuje do zasad forum zgłaszajcie proszę

Bo jak piszesz, że nie ma równouprawnienia to ja już naprawdę nie rozumiem o co chodzi. :D :D :D

Mógłby, któryś z najjaśniejszych adminów podpisać się, albo chociaż dać znać na privie, że to jego autorstwa ...

"Proponuję zapoznać się z podstawowymi zasadami forum."

Widzę, że mimo iż 99% ludzi załapało ironię zawarta w tym zdjęciu, to jednak i tak musiało wylecieć? 

p.s. Podstawowe zasady znam, ale nie zmienia to faktu, że nie wszystko da się zamknąć w jakieś reguły i prawa. Dlatego zdrowy rozsądek jest wskazany ...

Przeoczenie moderatorów może tak.. ale przyzwolenie kolegów z forum? Kiepsko to świadczy o lajkujących. 

Chłopak wstawiał fotki żywych ryb i afera, a takie foto było ok? Nie rozumiem tego.

Irek czego Ty nie rozumiesz? Jak na razie to widzę, że nie rozumiesz prostej ironii ...

• Like 3