Skocz do zawartości

SANDACZE 2014

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Milupa zdanie chyba powinno brzmieć:

Jest równouprawnienie, jeśli coś widzicie co nie pasuje do zasad forum zgłaszajcie proszę

Bo jak piszesz, że nie ma równouprawnienia to ja już naprawdę nie rozumiem o co chodzi. :D :D :D

Fakt za dużo tematów obsługiwanych naraz, już się poprawiam.

Mógłby, któryś z najjaśniejszych adminów podpisać się, albo chociaż dać znać na privie, że to jego autorstwa ...

"Proponuję zapoznać się z podstawowymi zasadami forum."

Widzę, że mimo iż 99% ludzi załapało ironię zawarta w tym zdjęciu, to jednak i tak musiało wylecieć? 

p.s. Podstawowe zasady znam, ale nie zmienia to faktu, że nie wszystko da się zamknąć w jakieś reguły i prawa. Dlatego zdrowy rozsądek jest wskazany ...

Irek czego Ty nie rozumiesz? Jak na razie to widzę, że nie rozumiesz prostej ironii ...

Zrozumiałem ironie, ale jak nie wklejamy trupów lub szkieletów, to wszyscy powinniśmy się tego trzymać.. Takie zasady przyjmujemy, albo nie i nie pokazujemy fotek.

Mógłby, któryś z najjaśniejszych adminów podpisać się, albo chociaż dać znać na privie, że to jego autorstwa ...

"Proponuję zapoznać się z podstawowymi zasadami forum."

Widzę, że mimo iż 99% ludzi załapało ironię zawarta w tym zdjęciu, to jednak i tak musiało wylecieć? 

p.s. Podstawowe zasady znam, ale nie zmienia to faktu, że nie wszystko da się zamknąć w jakieś reguły i prawa. Dlatego zdrowy rozsądek jest wskazany ...

Irek czego Ty nie rozumiesz? Jak na razie to widzę, że nie rozumiesz prostej ironii ...

Masz podpisane kto edytował post i nie musisz silić się na "Najjaśnieszych"

Co do podstawowych zasad to chyba nie znasz, przypomnę:

1. Przede wszystkim Catch and Release (złów i wypuść) co oznacza, że zdjęcia powinny przedstawiać ryby, które zostały wypuszczone; wstawienie zdjęcia ryby która została zabita skutkuje czasowym zablokowaniem konta, ..."

P.S. Wracamy do właściwego tematu jakim są Sandacze 2014, wszelka zbędna dyskusja będzie usuwana.

Edytowane przez milupa
  • Like 3

To i ja coś na rozluźnienie wrzucę. Październikowy, wyjątkowo ciepły wieczór:

wypuszczany_zps31c5822c.jpg

Wczoraj wkońcu wyrwałem się pochodzić za sandaczem w dzień. Wkońcu, bo jakoś całą jesieś goniłem za sandaczem w nocy. W dzień mało czasu, a jak się gdzieś za dnia wybierałem, to za czym innym. A że spóźniony Mikołaj przyniósł ostatnio nowy kijek, to i dodatkowy impuls do testu był. No i nawet wczoraj zaczeło się obiecująco. Trafił się piesek +-60. Niestety przez następne 4h bez brania. Trudno. Woda niska, ale pogoda lux. Cisza, spokój. Kijek ochrzczony, fajnie było.

P.S. A przy okazji, bo pewnie nie wszyscy wiedzą. W kontekście Sandacza i krakowskiego okręgu - od nowego roku górny wymiar 80 cm. I kilka innych kroczków w dobrą stronę.

• Like 16

Co mu się w głowę stało ?? Głębszą wodę masz raczej za plecami.

Forecast, chłopie, litości... :)

Miało być na rozluźnienie, a tu masz...

Ok, nie znasz mnie, Każdy ma prawo pomyśleć sobie co tam chce.

Tak, to refleks od czołówki.

Tak, głębsza woda jest za plecami. Fotka powstała na potrzeby jednego z konkursów propagujących C&R. Jak na samojebkę z kamienia uważam, że jest spoko.

Nie polujmy na czarownice. Nie doszukujmy się wszędzie beretów. Po co sobie to wszystko obrzydzać ? Na pewno nie służy to promowaniu nietłuczenia wszystkiego co w wodzie.

No i żeby nie było że się obraziłem ;) 

Pozdrawiam :)

• Like 3

To i ja coś na rozluźnienie wrzucę. Październikowy, wyjątkowo ciepły wieczór:

wypuszczany_zps31c5822c.jpg

Wczoraj wkońcu wyrwałem się pochodzić za sandaczem w dzień. Wkońcu, bo jakoś całą jesieś goniłem za sandaczem w nocy. W dzień mało czasu, a jak się gdzieś za dnia wybierałem, to za czym innym. A że spóźniony Mikołaj przyniósł ostatnio nowy kijek, to i dodatkowy impuls do testu był. No i nawet wczoraj zaczeło się obiecująco. Trafił się piesek +-60. Niestety przez następne 4h bez brania. Trudno. Woda niska, ale pogoda lux. Cisza, spokój. Kijek ochrzczony, fajnie było.

P.S. A przy okazji, bo pewnie nie wszyscy wiedzą. W kontekście Sandacza i krakowskiego okręgu - od nowego roku górny wymiar 80 cm. I kilka innych kroczków w dobrą stronę.

Jakie jeszcze zmiany w Krakowie bo nigdzie nic nie piszą oficjalnie.
  • Like 2

Jakie jeszcze zmiany w Krakowie bo nigdzie nic nie piszą oficjalnie.

Na oficjalne info jest po prostu jeszcze czas.

Tak więc nieoficjalnie niektóre nowości:

- Sandacz górny wym. 80cm

- Karp górny wym. 60 (dla mnie ok, choć wg mnie powinno być nie mniej jak 70)

- zmniejszony limit dobowy dla klenia i jazia

- zakaz połowu ryb łososiowatych na przynęty naturalne na kulę wodną, spirulino itp. Będzie zgrzyt. Już nie mogę się doczekać :) Inna sprawa jak to wyegzekwować?

- zakaz wjazdu na przylaskowe cyple na 2 i 9

- no kill na Podgórkach Tynieckich, bodaj górny zbiornik

- coś tam jeszcze :)

To wątek o sandaczach. Nie rozwijajmy więc tego tematu. W każdym razie nie w tym miejscu.

Edytowane przez tadekb
  • Like 3

@wszyscy

mam taka prosbe, watpliwe zdjecia, filmy i wpisy niezgodne z regulaminem i C&R prosze zglaszac bezposrednio przez priw na jeden z nickow teamu catch&release (dienekes, guciolucky, krystiano1981 i pitt), dziekuje :)

A niby dlaczego Wam bo mi jakoś umknęło? 

Nam,ponieważ wszelkie wpisy,zdjęcia oraz filmy niezgodne z regulaminem oraz C&R będą przez nas usuwane.

Dziękuję za zrozumienie i pzdr

Edytowane przez krystiano1981r
Odp.

Idźcie, idźcie bo gryzomm :) wiosna idzie i białoryb powyłaził na płyciaki a za nim zedy. Dzisiaj z blatu za rozmytą główką trzy zedy - jeden na 70 i dwa jazie też na wobka 9 cm :)))

Nic nie mów. Rybom się popierniczyło już w ogóle. Nie tak dawno przyłowiłem trotę ok 75 na groszka 17 mm i żyłkę 0,14. Coraz mniej rzeczy mnie może zaskoczyć a nowy rok tuz tuż ;) Wredna jazie mi chyba przegoniła.

• Like 1

@spinnerman - bytują wydry, bobry i każdy inny drapieżnik, łącznie z agresywnym menelem i zawsze chętnym do rozmowy panem "co ryb nie łowi, ale jego dziadek łowił", taki urok miejskich odcinków, a kargulena mogło dziabnąć dosłownie wszystko co ma zęby i pływa w Wiśle. :)  ;)

• Like 3

Może ktoś chciał go zatłuc i zjeść a on po prostu miał szczęście i uciekł? Raz widziałem taką sytuacje, koleś chciał szczupłemu kark skręcić. Zębaty był dość duży i nie było łatwo tego dokonać. W momencie gdy już miało nastąpić złamanie, szczupak łup z ogona gościa w twarz i do wodu. Myślałem, że się posikam...

• Like 1