milupa Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Milupa zdanie chyba powinno brzmieć: Jest równouprawnienie, jeśli coś widzicie co nie pasuje do zasad forum zgłaszajcie proszę Bo jak piszesz, że nie ma równouprawnienia to ja już naprawdę nie rozumiem o co chodzi. :D Fakt za dużo tematów obsługiwanych naraz, już się poprawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Ja jeszcze dodam tak od siebie. Forum propaguje C&R i w regulaminie są takie zapisy. Ktoś kto świadomie łamie takie przepisy robiąc durni z innych użytkowników powinien dostać dożywotniego bana z hukiem dzwonu Zygmunta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Mógłby, któryś z najjaśniejszych adminów podpisać się, albo chociaż dać znać na privie, że to jego autorstwa ... "Proponuję zapoznać się z podstawowymi zasadami forum." Widzę, że mimo iż 99% ludzi załapało ironię zawarta w tym zdjęciu, to jednak i tak musiało wylecieć? p.s. Podstawowe zasady znam, ale nie zmienia to faktu, że nie wszystko da się zamknąć w jakieś reguły i prawa. Dlatego zdrowy rozsądek jest wskazany ... Irek czego Ty nie rozumiesz? Jak na razie to widzę, że nie rozumiesz prostej ironii ...Zrozumiałem ironie, ale jak nie wklejamy trupów lub szkieletów, to wszyscy powinniśmy się tego trzymać.. Takie zasady przyjmujemy, albo nie i nie pokazujemy fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Mógłby, któryś z najjaśniejszych adminów podpisać się, albo chociaż dać znać na privie, że to jego autorstwa ... "Proponuję zapoznać się z podstawowymi zasadami forum." Widzę, że mimo iż 99% ludzi załapało ironię zawarta w tym zdjęciu, to jednak i tak musiało wylecieć? p.s. Podstawowe zasady znam, ale nie zmienia to faktu, że nie wszystko da się zamknąć w jakieś reguły i prawa. Dlatego zdrowy rozsądek jest wskazany ... Irek czego Ty nie rozumiesz? Jak na razie to widzę, że nie rozumiesz prostej ironii ... Masz podpisane kto edytował post i nie musisz silić się na "Najjaśnieszych"Co do podstawowych zasad to chyba nie znasz, przypomnę: 1. Przede wszystkim Catch and Release (złów i wypuść) co oznacza, że zdjęcia powinny przedstawiać ryby, które zostały wypuszczone; wstawienie zdjęcia ryby która została zabita skutkuje czasowym zablokowaniem konta, ..." P.S. Wracamy do właściwego tematu jakim są Sandacze 2014, wszelka zbędna dyskusja będzie usuwana. Edytowane 16 Grudnia 2014 przez milupa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Na rozluźnienie atmosfery 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 To i ja coś na rozluźnienie wrzucę. Październikowy, wyjątkowo ciepły wieczór: Wczoraj wkońcu wyrwałem się pochodzić za sandaczem w dzień. Wkońcu, bo jakoś całą jesieś goniłem za sandaczem w nocy. W dzień mało czasu, a jak się gdzieś za dnia wybierałem, to za czym innym. A że spóźniony Mikołaj przyniósł ostatnio nowy kijek, to i dodatkowy impuls do testu był. No i nawet wczoraj zaczeło się obiecująco. Trafił się piesek +-60. Niestety przez następne 4h bez brania. Trudno. Woda niska, ale pogoda lux. Cisza, spokój. Kijek ochrzczony, fajnie było. P.S. A przy okazji, bo pewnie nie wszyscy wiedzą. W kontekście Sandacza i krakowskiego okręgu - od nowego roku górny wymiar 80 cm. I kilka innych kroczków w dobrą stronę. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Co mu się w głowę stało ?? Głębszą wodę masz raczej za plecami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Forecast, to jest zapewne refleks świetlny od latarki czołowej.tadekb gratki za psiaka i pozytywne testy sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Możliwe jak tak to przepraszam. Jakiś taki uraz po ostatniej wizycie na Widuchowej mi został i doszukuje się bereciarzy wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Możliwe jak tak to przepraszam. Jakiś taki uraz po ostatniej wizycie na Widuchowej mi został i doszukuje się bereciarzy wszędzie. Nie jezdzij tam! Tam nie ma (juz) ryb.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Co mu się w głowę stało ?? Głębszą wodę masz raczej za plecami. Forecast, chłopie, litości... Miało być na rozluźnienie, a tu masz... Ok, nie znasz mnie, Każdy ma prawo pomyśleć sobie co tam chce. Tak, to refleks od czołówki. Tak, głębsza woda jest za plecami. Fotka powstała na potrzeby jednego z konkursów propagujących C&R. Jak na samojebkę z kamienia uważam, że jest spoko. Nie polujmy na czarownice. Nie doszukujmy się wszędzie beretów. Po co sobie to wszystko obrzydzać ? Na pewno nie służy to promowaniu nietłuczenia wszystkiego co w wodzie. No i żeby nie było że się obraziłem Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Spoko moja wina Ja niegodzien jeszcze raz przepraszam. Koniec tego polowania na czarownice. Najwyższa pora znów odwiedzić rzekę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Serce rośnie normalnie... o i już po 12:00 można "brudzia" strzelić... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 To i ja coś na rozluźnienie wrzucę. Październikowy, wyjątkowo ciepły wieczór: Wczoraj wkońcu wyrwałem się pochodzić za sandaczem w dzień. Wkońcu, bo jakoś całą jesieś goniłem za sandaczem w nocy. W dzień mało czasu, a jak się gdzieś za dnia wybierałem, to za czym innym. A że spóźniony Mikołaj przyniósł ostatnio nowy kijek, to i dodatkowy impuls do testu był. No i nawet wczoraj zaczeło się obiecująco. Trafił się piesek +-60. Niestety przez następne 4h bez brania. Trudno. Woda niska, ale pogoda lux. Cisza, spokój. Kijek ochrzczony, fajnie było. P.S. A przy okazji, bo pewnie nie wszyscy wiedzą. W kontekście Sandacza i krakowskiego okręgu - od nowego roku górny wymiar 80 cm. I kilka innych kroczków w dobrą stronę.Jakie jeszcze zmiany w Krakowie bo nigdzie nic nie piszą oficjalnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Jakie jeszcze zmiany w Krakowie bo nigdzie nic nie piszą oficjalnie. Na oficjalne info jest po prostu jeszcze czas.Tak więc nieoficjalnie niektóre nowości:- Sandacz górny wym. 80cm- Karp górny wym. 60 (dla mnie ok, choć wg mnie powinno być nie mniej jak 70)- zmniejszony limit dobowy dla klenia i jazia- zakaz połowu ryb łososiowatych na przynęty naturalne na kulę wodną, spirulino itp. Będzie zgrzyt. Już nie mogę się doczekać Inna sprawa jak to wyegzekwować?- zakaz wjazdu na przylaskowe cyple na 2 i 9- no kill na Podgórkach Tynieckich, bodaj górny zbiornik- coś tam jeszcze To wątek o sandaczach. Nie rozwijajmy więc tego tematu. W każdym razie nie w tym miejscu. Edytowane 18 Grudnia 2014 przez tadekb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Brawa za widełki dla sandacza. Powinno być 60-80 bo co to za zed na 50 ale idzie ku lepszemu. Szczupak nie dostał górnego wymiaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Trolingowanie dalej niekoszerne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Idźcie na ryby a nie się na forum spinacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Idźcie na ryby a nie się na forum spinacie.Idźcie, idźcie bo gryzomm wiosna idzie i białoryb powyłaził na płyciaki a za nim zedy. Dzisiaj z blatu za rozmytą główką trzy zedy - jeden na 70 i dwa jazie też na wobka 9 cm )) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Idźcie na ryby a nie się na forum spinacie.jak bym mógł to bym pomęczył kurakami albo gumiakami wodę dobrze że chociaż można oko nacieszyć pięknymi sandaczami w jesiennej scenerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) @wszyscymam taka prosbe, watpliwe zdjecia, filmy i wpisy niezgodne z regulaminem i C&R prosze zglaszac bezposrednio przez priw na jeden z nickow teamu catch&release (dienekes, guciolucky, krystiano1981 i pitt), dziekuje A niby dlaczego Wam bo mi jakoś umknęło? Nam,ponieważ wszelkie wpisy,zdjęcia oraz filmy niezgodne z regulaminem oraz C&R będą przez nas usuwane.Dziękuję za zrozumienie i pzdr Edytowane 18 Grudnia 2014 przez krystiano1981r Odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Idźcie, idźcie bo gryzomm wiosna idzie i białoryb powyłaził na płyciaki a za nim zedy. Dzisiaj z blatu za rozmytą główką trzy zedy - jeden na 70 i dwa jazie też na wobka 9 cm )) Nic nie mów. Rybom się popierniczyło już w ogóle. Nie tak dawno przyłowiłem trotę ok 75 na groszka 17 mm i żyłkę 0,14. Coraz mniej rzeczy mnie może zaskoczyć a nowy rok tuz tuż Wredna jazie mi chyba przegoniła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Jak duży mógł być basior który zaatakował tą ok 40cm kargulenę. Ryba złowiona z opaski w centrum miasta gdzie wydry raczej nie bytują... Co mogło zaatakować tego biedaka? :-? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 @spinnerman - bytują wydry, bobry i każdy inny drapieżnik, łącznie z agresywnym menelem i zawsze chętnym do rozmowy panem "co ryb nie łowi, ale jego dziadek łowił", taki urok miejskich odcinków, a kargulena mogło dziabnąć dosłownie wszystko co ma zęby i pływa w Wiśle. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Może ktoś chciał go zatłuc i zjeść a on po prostu miał szczęście i uciekł? Raz widziałem taką sytuacje, koleś chciał szczupłemu kark skręcić. Zębaty był dość duży i nie było łatwo tego dokonać. W momencie gdy już miało nastąpić złamanie, szczupak łup z ogona gościa w twarz i do wodu. Myślałem, że się posikam... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi