hlehle Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 O ja pitole - prawie wymiarowy To ile drobnicy muszą wcinać? Już ze dwóch szkodników widziałem ostatnio na Parnicy a jest tyle 15-20 cm sandaczyka, że jak przyleci pozostała częśc stada to będzie pozamaitane. Tak z grubsza liczyłem w tym zalinkowanym wpisie, ale wychodzi że są to ilości rzędu ton na dzień ...Wychodzi na to, że wiele zarybień to nic innego jak dokarmianie kormoranów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Proponuje na obowiązkowe wyposażenie środka pływającego zestaw ''wiatrówka+śrut'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarzKP Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Tak z grubsza liczyłem w tym zalinkowanym wpisie, ale wychodzi że są to ilości rzędu ton na dzień ...Wychodzi na to, że wiele zarybień to nic innego jak dokarmianie kormoranów.Trochę z innej beczki. W jaki sposób kormorany niszczą drzewa? Ich odchody powodują obumieranie? Pytam, ponieważ ostatnio na jednym z jezior widziałem "dziwnie" martwe drzewo, a patrząc teraz na zdjęcie lasu na Twoim blogu mi się to przypomniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) Być może poprzez bezpośredni kontakt z odchodami, a może tak, jak wypala trawę psia kupa na trawniku... Edytowane 14 Października 2014 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) Kormorany to najwieksze przeklenstwo jezior i rzek.Jeden kormoran dziennie zjada 0,5kg ryby.Sztuka to nie problem,ale setki ?!I sa pod ochrona !Masakra.--------------------------------------------------------Ci co tylko nabijaja se posty ,sa tak samo inwazyjnym gatunkiem jak te ptactwo.Fin Edytowane 14 Października 2014 przez Z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Kormorany to najwieksze przeklenstwo jezior i rzek.Jeden kormoran dziennie zjada 0,5kg ryby.Sztuka to nie problem,ale setki ?!I sa pod ochrona !Masakra. Ale chyba jednak więcej jest kormoranów ze znaczkiem PZW 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) Ale chyba jednak więcej jest kormoranów ze znaczkiem PZW To może czasem trudno ustalić (jednego dnia więcej innego nie) ale te "oznaczkowane" są na pewno duuuużo bardziej żarłoczne, im dziennie nie wystarcza 0,5kg editswego rodzaju fenomen, jedyny gatunek kręgowców który jednorazowo może zeżreć dużo więcej niż waży Edytowane 14 Października 2014 przez JanuszD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=iCjyUYMXbLE&feature=youtu.be Jak żyć Panowie,jak żyć ???... Edytowane 14 Października 2014 przez mag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Już kiedyś sugerowałem jako dodatkowe wyposażenie do spiningu... http://www.militaria.pl/trumark/proca_trumark_fs-1_p7175.xml?cat=803Na zbiorniku gdzie spędzam większość czasu krążą stada liczące po kilkadziesiąt sztuk. Przeloty niczym kadry z filmu "Bitwa o Anglię". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 http://www.youtube.com/watch?v=iCjyUYMXbLE&feature=youtu.be Ja piersziele ale masakra ryb - widać ta zaraza żre wszystko od salmonidów po białoryb. Czy ktoś się orientuje czy komrmorany migrują na zimę na południe? Jeśli tak to można by zrobić dopłaty dla bratniego narodu Libańskiego który to ponoć lubi sobie postrzelać do ptaków wędrownych, w tym i do bocianów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Oj lubi lubi.....arabusy niczemu nie przepuszczą, ale to chyba nie ten temat :-P https://www.facebook.com/stophuntinglebanon/photos_stream Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Daniel, sęk w tym, iż te rybożerne cholery są nadzwyczaj cwane i płochliwe. Niewędkujący, nie mają w ogóle świadomości, co to cholerstwo nad wodą potrafi wyczyniać.A tak a propos? Kto u nas w kraju mógłby podjąć decyzję o odstrzale ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 RDOŚ :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Wrzuciłem pod blogiem @hlehle, wrzucę i tutaj.http://www.smz.waw.pl/files-gatunki/kormoran_strategia_draft_25_08_2011.pdf Zanim skończycie czytać, może ktoś jakiegoś sandacza wstawi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Te pierzaste żarłoczne obsrańce (zresztą nie tylko one) najlepiej reagują na bieliki. Widziałem na własne oczy niejedną taką akcję - tylko pojawiał sie bielik na niebie i wszystkie ptaki robiły wypad z najbliższej okolicy w trybie szybszym niż szybki Widok niesamowity. Przeleciał mi kiedyś bielik nad głową jak szedłem groblą między stawami to myślałem, że sam będę sp....... aż ciary po plerach poszły. Ogromniaste stworzenie. I tak szczerze mówiąc odkąd zadomowiły się w naszej okolicy to kormoranów jest zdecydowanie mniej. Może to też jest jakaś metoda na wyplenienie kormorana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Wisły mazowieckiej to chyba nie dotyczy. Bielik z kormoranem fruwają pospołu... Znaczy jednych i drugich sporo, bo żeby latały razem, to nie widziałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Bielik kormorana nie rusza, czasami się zdarzy, ale raczej je omijają. Kormoran to spory ptak i może zrobić bielikowi krzywdę, a na to żaden drapieżnik sobie nie może pozwolić. Prędzej orzeł przedni bo to ptak który i na wilka się rzuci, ale tych drugich jest mało i zajmują inny biotop. W opracowaniu na temat kormorana właśnie orły przednie atakowały kormorany w kolonii. Bielik to najwyżej jakąś kaczkę ściągnie, wbrew pozorom to słaby ptak. Ostatnio widziałem jak kormorany robiły jatkę, w ich stronę leciał bielik to sobie pomyślałem że skorzysta z okazji i jakiegoś dopadnie, ale on sobie usiadł na drzewie i pewnie czekał na jakąś trąconą przez kormorany rybę, więc pewnie jest tak że sierota jeszcze na kormoranach korzysta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERq Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) Odrzańskie "styki" i jeziorowe 60+ , każdy piesek cieszy Polecam lekturze zasady umieszczania zdjęć na jb.pl: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/ Edytowane 16 Października 2014 przez mario 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. sol321 Opublikowano 16 Października 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Sandacz cieszy podwójnie, bo złowiony na swojego kogutka. Fajne branie z dużej odległości, jak się pokazał to nogi się zgięły Sprzęcik jak na foto, TBS68mxf + stelka. 67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Ładniutki, ile miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 super się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Metrówa, może nie widać bo urosłem za duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Piękny smok! Gratuluję i szczerze zazdroszczę spotkania z takim okazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Dzisiejsza zabawa. Było rewelacyjnie. Większy 88 cm a mniejszy 73 cm 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Piękne smoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi