Dano-G Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) Ale fajne sztuki łowicie Gratki Mogę tylko pozazdrościć i gratulować. Mnie nie udało się złowić w tym roku żadnego fajnego Zeda. A przerzuciłem ich przez ręce całkiem spore ilości. W większości krótkie.Nic to - trzeba pilniej się przyłożyć do nauki połowu Pana Sandacza Sezon w pełni Edytowane 6 Listopada 2014 przez Dano-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Joza pogratulować pięknych ryb i regularności! wymiatasz w temacie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Bardzo fajne sztuki, gratulacje A jeśli chodzi o zazdrość Dano to u mnie drugi sezon bez ładnego Zeda. Dobrze że wrzucają foty na forum , dzięki temu wiem jak wyglądają te ładne :) . Ale nic sezon trwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 joza67 Cały czas w ciągu Brawo , piękne zdrowe zedy. Gratulacje ! FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek01 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Jak złowić takie giganty?? Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Wczoraj zrobiłem coś, czego nigdy nie robię jak idę za sandaczem. Jak nigdy stanąłem w jednym obiecującym miejscu i naparzałem woblerami przez trzy godziny. Generalnie jak łowię sandacze to łażę. Albo inaczej – wychodzę im naprzeciw. Wyjąłem wszystkie jakie dawały choć cień szansy na nocnego sandacza i po 15-20 rzutach zmiana. I tak w kółko. Skończyło się na trzech braniach. Dwa wyjęte. Jeden się tylko bujnął i spadł. I dlaczego nie dziwi mnie to co łykały? Potwierdziło się tylko to, że mogę wziąć dwa sprawdzone woblery i wystarczy.Wczorajszy większy: Edytowane 7 Listopada 2014 przez tadekb 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Witam , na nocne sandacze jakiej długości woblery stosujesz? Brania z opaski , czy rafki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Gratuluję fajnych sandaczy panowie. Edytowane 13 Listopada 2014 przez Artech 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Witam , na nocne sandacze jakiej długości woblery stosujesz? Brania z opaski , czy rafki ?8-9cm. Płytkiej wody jakoś nie lubię. Albo opaska albo jakaś prostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Wczoraj zrobiłem coś, czego nigdy nie robię jak idę za sandaczem. Jak nigdy stanąłem w jednym obiecującym miejscu i naparzałem woblerami przez trzy godziny. Generalnie jak łowię sandacze to łażę. Albo inaczej – wychodzę im naprzeciw. Wyjąłem wszystkie jakie dawały choć cień szansy na nocnego sandacza i po 15-20 rzutach zmiana. I tak w kółko. Skończyło się na trzech braniach. Dwa wyjęte. Jeden się tylko bujnął i spadł. I dlaczego nie dziwi mnie to co łykały? Potwierdziło się tylko to, że mogę wziąć dwa sprawdzone woblery i wystarczy.Wczorajszy większy: też 3 dni temu jak tylko ciśnienie trochę spadło łaziłem po zmroku za sandaczem, ale na 3 godziny tylko jedno branie, ale tylko się bujnął i spadł. a te opaski to tam gdzie Wisła wąska czy dość szeroka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 a te opaski to tam gdzie Wisła wąska czy dość szeroka? To u nas w ogóle jest gdzieś szeroko? Przeważnie łowię sobie tam gdzie jest trochę więcej wody i raczej spokojniejszej. Nie musi być najgłębiej w okolicy. I wcale nie najczęściej na opaskach. Ale to tylko moje widzimisię i tym się nie sugeruj. Inni łowią na bardziej prądowych, płytszych odcinkach albo na główkach. I pewnie też czasem coś złowią. Pocieszające jest to, że trafiały mi się ostatnio na różnych odcinkach i w różnych miejscach. Prawie wszystkie w miejscach, które nie miały w sobie nic takiego specjalnego. Po prostu niedobitki patrolują sobie rzekę wzdłuż brzegu i czasem się spotkamy. I tyle. O tym że to miejsca jakich wiele, może świadczyć to, że na ok 20 wypadów od początku października nie miałem w zasięgu wzroku ani jednego spinningisty. A łowię na całym podkrakowskim odcinku Wisły, czyli do Koszyc. No może poza odcinkiem w okolicach Przewozu, bo do niego mam od lat jakiś uraz. Tak że kombinuj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Po prostu niedobitki patrolują sobie rzekę wzdłuż brzegu i czasem się spotkamy. I tyle.Chyba jak wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) Cześć!Wreszcie i ja mam co wstawić w tym wątku. Pojechaliśmy wczoraj z kolegami na zawody - Memoriał im. Zbyszka Borowskiego. Droga długa więc wyjechaliśmy już o 23 w sobotę, żeby przyjechać przed świtem i chwilę się zdrzemnąć w samochodzie. Na zawodach twardo starałem się łowić sandacze. Trafiłem 2 ale krótkie. Kolega po pewnym czasie przerzucił się na bolenie i złowił 2 ładne ryby - 58 i 68cm, do tego szczupaczek - chyba też 58. Wszystko na woblerki Hunter - Bolt i Spirit II. Dzięki temu w wielkim stylu obronił Mistrza na wyjeździe z przed roku:) (Kolejny rok formuła no kill oczywiście. Brawo dla organizatorów). Po zawodach zostało nam troszkę czasu i przejechaliśmy o kilkanaście kilometrów dalej aby jeszcze połowić. Tam właśnie złowiłem swojego sandacza. Niestety 3 godziny za późno... Dragon HM69 thrill + Daiwa Tournament Z 3000 + Power Pro Super 8 slick 15LB + kobyto Relax 3 cale na główce 20g. FIlmik z wypuszczanie później - jak znajdę chwilę Pozdrawiam Edytowane 10 Listopada 2014 przez Jarek 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Kawał psiaka! Brawo ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 nie no Jarosław, piękny sandacz, gratulacje jeszcze raz, co jak co ale Tobie się należało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Ładny sandacz, gratuluję! Fajnie, że wrócił do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Bardzo ładny ten zenderek , gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek01 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Brawo ładna sztuka. Dzisiaj ide na nocne polowanie, może coś sie uwiesi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Noooo piękna rybka ja pakuje jutro od rana może znów będzie co wstawić. Pozdrawiam łowców 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bari89 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Piękne sandacze Panowie łowicie. Niestety u mnie od 20 czerwca posucha... Jak tak dalej pójdzie trzeba będzie się całkiem na okonie przerzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jarek, moje wielkie i szczere gratulacje !!!Przepiękny sandacz. Słyszałem ile mierzył :-) Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Emilo Opublikowano 11 Listopada 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) Witam wszystkich Szanownych Kolegów,będzie to moja pierwsza ryba na jb.pl, proszę o wyrozumiałość z powodu jakości zdjęcia, niestety głowa zapomniała wziąść aparatu. Klikadziesiąt wypadów, typowania miejscówek i wielu wyrzeczeń, udało się. Królowa obdarzyła mnie tym o to wspaniałym okazem Sander lucioperca. Sprzętowo:Phenix 895-2, Team Daiwa s3000CU, PP 15lb W tym miejscu chcę podziękować koledze z forum, za cenne rady i wskazówki, bez których nie spotakłbym się z tym wspaniałym drapieżnikiem polskich wód. Ps. Zapomniałem dodać, iż było to 94 cm nieokiełznanego szczęścia i mój PB.@ oraz, iż jest szansa na spotkanie z nim, gdyż pływa dalej. Edytowane 13 Listopada 2014 przez Emilo 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Piękna rybka! Gratulację!Jeśli mogę zapytać... guma? wobler? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Gratulacje, piękny sandacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emilo Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) Piękna rybka! Gratulację!Jeśli mogę zapytać... guma? wobler? Pozdrawiam Dzięki, zassał wobka, a dokładnie Jaxon Atract XTR Edytowane 12 Listopada 2014 przez Emilo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi