Mam kilka pytań odnośnie prawa i obowiązków wędkarza przy wodowaniu i załadunku lodzi na przyczepę . Chodzi mi o łodzie o wadze powyżej 100kg gdzie nie można ręcznie rozładować i załadować .
1. Czy mogę wjechać przyczepą podłodziową do wody w celu jw.
2. Czy mogę wjechać przyczepą podłodziową i samochodem do wody w celu jw.
3. W jakiej odległości od brzegu można zostawić samochód z przyczepa nie blokując innym użytkownikom dostępu do wody .
Proszę kolegów posiadających wiedzę odnośnie moich pytań o odpowiedź z uwzględnieniem w odpowiedzi na NIE dlaczego ((jakie przepisy zabraniają). A jeśli mamy jakiś prawa to jakie .
Ja ze swojej strony dzwoniłem z tymi pytaniami do inspektoratu ochrony środowiska i zarządu gospodarki wodnej i uzyskałem odpowiedź ze oni nie wiedzą czy mogę czy nie i nie wiedz gdzie mogę uzyskać taką odpowiedź .
Pytam dlatego że mamy coraz więcej ekologów nad wodą i zaczynają straszyć policją , prokuraturą . Straszą że posiadają zdjęcia ze zbrodni jakiej dopuścił się wędkarz wodując lodź czy parkując na uboczu nie przeszkadzając innym. Nadmieniam że na żadnej wodzie gdzie wędkuję nie ma przygotowanego miejsca do wodowania. Zawsze są to dzikie oczka gdzie od czasu do czasu plażuje ekolog.
Pytanie
HenrykJ
Witam
Mam kilka pytań odnośnie prawa i obowiązków wędkarza przy wodowaniu i załadunku lodzi na przyczepę . Chodzi mi o łodzie o wadze powyżej 100kg gdzie nie można ręcznie rozładować i załadować .
1. Czy mogę wjechać przyczepą podłodziową do wody w celu jw.
2. Czy mogę wjechać przyczepą podłodziową i samochodem do wody w celu jw.
3. W jakiej odległości od brzegu można zostawić samochód z przyczepa nie blokując innym użytkownikom dostępu do wody .
Proszę kolegów posiadających wiedzę odnośnie moich pytań o odpowiedź z uwzględnieniem w odpowiedzi na NIE dlaczego ((jakie przepisy zabraniają). A jeśli mamy jakiś prawa to jakie .
Ja ze swojej strony dzwoniłem z tymi pytaniami do inspektoratu ochrony środowiska i zarządu gospodarki wodnej i uzyskałem odpowiedź ze oni nie wiedzą czy mogę czy nie i nie wiedz gdzie mogę uzyskać taką odpowiedź .
Pytam dlatego że mamy coraz więcej ekologów nad wodą i zaczynają straszyć policją , prokuraturą . Straszą że posiadają zdjęcia ze zbrodni jakiej dopuścił się wędkarz wodując lodź czy parkując na uboczu nie przeszkadzając innym. Nadmieniam że na żadnej wodzie gdzie wędkuję nie ma przygotowanego miejsca do wodowania. Zawsze są to dzikie oczka gdzie od czasu do czasu plażuje ekolog.
Pozdrawiam .
Top użytkownicy dla tego pytania
25
17
16
14
Popularne dni
25 Paź
16
26 Lip
15
8 Lip
13
12 Cze
12
Top użytkownicy dla tego pytania
Janusszr 25 odpowiedzi
pawlo29 17 odpowiedzi
kruz 16 odpowiedzi
na ryby.pl 14 odpowiedzi
Popularne dni
25 Paź 2020
16 odpowiedzi
26 Lip 2020
15 odpowiedzi
8 Lip 2013
13 odpowiedzi
12 Cze 2021
12 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
Pega Multiliner. Osie na ktorych sa zamocowane rolki sa wahliwe. Rolki tez wahliwe w kazdym kierunku, takze lodz opiera sie na 32 sztukach idealnie. No i samo wodowanie i wciaganie z powrotem na przyc
Tabor
Przeżyłem troche i nie będę chwalił dawnych czasów bo je każdy przeżywał po swojemu . Jak coś nam nie pasowało robiliśmy coś sami co najwyżej pałą w łeb dostałeś albo na 24 h zamknęli cię na dołek .
Mordeo
ja to skromnie, bo skromnie, ale robię tak:
Opublikowane grafiki
398 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi