Skocz do zawartości

Konkurs okoniowy :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wywołany do tablicy wrzucam także tutaj - z tego samego wyjazdu 52cm.

Fakt, Krzyśku, z chęcią odleję znaczną część dla Ciebie B)  Acz regulamin nie przewiduje chyba takich sytuacji jak Twoja, czy moja.

attachicon.gifP1010180_tn.jpg

Myślę, że Mario już pozmiatał :) .

• 5 miesięcy temu...

Cześć 

Od ostatniego postu minęło niespełna 6 miesięcy, a nikt nie zamieścił ani jednej fotki okonia. Zapał na początku był bardzo ogromny. Nawet kilka osób dorzuciło się do puli nagród. Pomysłodawca podsunął bardzo ciekawy i interesujący temat, szkoda żeby zaginął gdzieś w półmetku.

Tak ostatnio myślałem sobie że jednak forumowicze, którzy łowią te największe okazy nie chcą się pochwalić ze względu na różne niuanse. A to miejscówkę ktoś rozpozna albo jeszcze coś tam innego. Ale przecież nie o to w tym wszystkim chodzi. Rybki łowimy sobie tak czy siak, mniejsze, większe. Robimy sobie zdjęcia na pamiątkę i wypuszczamy (mam taką nadzieję) nasze okazy. Pochwalimy się co najwyżej najbliższym kolegom znającym się na temacie i tym nie znającym się również. Tu na forum jest wiele osób które nigdy w zyciu nie złowiły dorodnego okonia. Przeglądając forum, galerie, zadając pytania na które często nie otrzymują odpowiedzi szukają złotego środka na osiągnięcie sukcesu. Jak to przysłowie głosi "UCZYMY SIĘ CAŁE ZYCIE"  więc wszystkie wiadomości na interesujący nas temat chłoniemy jak sucha gąbka wodę. Ja osobiście bardzo lubię przeglądać ten wątek i kilka innych, piękne fotki, nie zawsze tych największych ale również mniejszych cudownie ubarwionych, oraz opisy przeżyć towarzyszące łowcom podczas wyprawy czy holu ryby. Nie bójmy się zamieszczać w tym wątku okazałych okoni, przecież to też pod jakimś względem rywalizacja (nie taka jak to sie określa wyścig szczurów czy za każdą cenę) ale taka koleżeńska, forumowa.  Więc Panowie i Panie do dzieła, nad wodę, na ryby (okonie) i wrzucać fotki póki jeszcze mamy czas ( do końca roku tylko 2 miesiące). Mam nadzieję że niebawem w wątku tym posypią się fotki z kapitalnymi okazami okoni.

Pozdrawiam Mariusz 

uI1TBj.jpg

• Like 2

Nie chcą większe urosnąć. ;) W tym roku nie ma zbytnio czym się pochwalić, na lodzie największy około 48 i na spinna też hitów żadnych nie było. Ten z fotki w wodzie uciekł mi z ręki przy robieniu zdjęć i nawet go do wędki nie zdążyłem przyłożyć na przymiarkę.

post-54844-0-21991400-1414222166_thumb.jpg

post-54844-0-44467500-1414222208_thumb.jpg

• Like 6

Fajne garby panowie ,gramy dalej .

Piwo sie juz chlodzi u Marka w lodowce a ja dla zachety dozocam jeszcze komplet CYKLOP-a .w trzech kolorkach .

http://sv.tinypic.com/view.php?pic=2lkad0n&s=8#.VE4USvmG-ud

Marek kufle by sie przydaly do tego piwa . :)

U mnie żwirownie są ostatnio na topie, jedna wygląda niepozornie, człowiek nawet by nie przypuszczał jakie tam są ryby. Do tej pory tylko jeden znajomy złowił w niej garbusy na małe wzdręgi, na spinna nikomu się nie udało. W zeszłym tygodniu rozdziewiczyłem tą kałużę pierwszym okoniem 30+ dalej to już tylko z górki. :) 

Przy czasie powrzucam gdzieś fotki.

• 2 tygodnie później...

Robiłem co mogłem, tym razem nie wyszło, do przeskoczenia Mariusza zabrakło 2,5cm, a to bardzo dużo  :)

W tym roku składam już broń, ale zimą nie odpuszczę - może się załapię na nowy konkurs?

post-45861-0-28353100-1416316955_thumb.jpg

Dwa słowa o okolicznościach połowu, tym razem z rzutu:

kij - CD Blue Rapid do 14g

kręcioł - Ignis 2506

linka - Hardcore 1.2

stalka - Surfstrand

przynęta - real fish Berkleya ze 3", główka 10g

Ryba wzięła na górce 2-2,5m

Edytowane przez krzysiek
  • Like 19