Skocz do zawartości

Konkurs okoniowy :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje.  :)

Ja jeszcze łowię i kija nie odkładam.. może uda się w tym roku coś wydłubać. 

Dorzucę do puli nagród swoje gumki.. powiedzmy 2 uklejki i 2 płoteczki, ale mam dwa warunki, a w zasadzie trzy: 

1 - ryba 50+ z Polski(takie wyróżnienie dla naszych ryb) 

2 - liczą się tylko złowione od dzisiaj(zachęta do wyjścia nad wodę  ;)

3 - ... no z głowy mi wyleciało :(  przypomnę sobie, to edytuję 

• Like 3

Dorzucę do puli nagród swoje gumki.. powiedzmy 2 uklejki i 2 płoteczki, ale mam dwa warunki, a w zasadzie trzy: 

1 - ryba 50+ z Polski(takie wyróżnienie dla naszych ryb) 

2 - liczą się tylko złowione od dzisiaj(zachęta do wyjścia nad wodę  ;)

No, to już jest konkurs mega honorowy, oby uczestnicy stanęli na wysokości zadania i spełnili oczekiwania :) Ja niestety okoni łowić nie umiem, na tropienie ich w Polsce nie mam czasu :) więc jeżdżę tam, gdzie same się pchają na wędkę. Żadna z moich wstawionych tu ryb nie pochodzi z PL, choć piątkę z przodu mają. Na zachętę i dla rozruszania wątku (wszak rok się kończy) wstawię jeszcze jednego - do wspomnianej piątki zabrakło mniej niż 1cm :) Niestety zapomniałem wpakować go w obiektyw, ale lubię to zdjęcie, bo ryba wygląda naturalnie. Okoliczności połowu jw.

post-45861-0-44750800-1416380259_thumb.jpg

Edytowane przez krzysiek
  • Like 10

No, to już jest konkurs mega honorowy, oby uczestnicy stanęli na wysokości zadania i spełnili oczekiwania :) Ja niestety okoni łowić nie umiem, na tropienie ich w Polsce nie mam czasu :) więc jeżdżę tam, gdzie same się pchają na wędkę. Żadna z moich wstawionych tu ryb nie pochodzi z PL, choć piątkę z przodu mają. Na zachętę i dla rozruszania wątku (wszak rok się kończy) wstawię jeszcze jednego - do wspomnianej piątki zabrakło mniej niż 1cm :) Niestety zapomniałem wpakować go w obiektyw, ale lubię to zdjęcie, bo ryba wygląda naturalnie. Okoliczności połowu jw.

attachicon.gifDSC_1024.jpg

No Krzysiu ładne te garby ;) Przyłowy sandaczowe z kraju. o którym mówiłeś, jak się widzieliśmy? :)

Edytowane przez mackot_88

To będzie pewnego rodzaju nagroda pocieszenia dla pozostałych.. kolega Mario pewnie i tak już czuje piwa smak ;)  ale do końca roku będzie czuł oddech na plecach, trochę osób jeszcze łowi i zawsze jest jakiś cień szansy. :)

Edytowane przez Iras1975

Własnie dostalem info  od Kolego produkującego nagrodowe piwo że będzie to Piwo w stylu American Pale Ale  o aromacie cytrusowym z nutka żywicy sosnowej ( cokolwiek to znaczy )

Piwo  przechodzi teraz chmielenie na zimno i ma we wtorek zostać umieszczone w beczce.

Wkrótce umieszczę fotkę   :)

Kolega Producent  już wstępnie degustował i jest bardzo zadowolony efektu :clappinghands:

Edytowane przez MIGOTKA
  • Like 3

To będzie pewnego rodzaju nagroda pocieszenia dla pozostałych.. kolega Mario pewnie i tak już czuje piwa smak ;)  ale do końca roku będzie czuł oddech na plecach, trochę osób jeszcze łowi i zawsze jest jakiś cień szansy. :)

Jesli wczytamy się w zasady konkursu to na razie nie ma lidera :

cyt.- "Chcę ogłosić konkurs na najdłuższego okonia 2014 roku.

Zasady są proste. Wygrywa najdłuższy okoń sfotografowany z miarką  a potem wypuszczony.

-Termin zglaszania upływa ostatniego dnia grudnia  2014.

-Fotki umieszczamy tylko w temacie.

-Ryba musi być widoczna na fotografii  cała i miarkę musi być widać dokładnie, Również  w całości

-Żadne inne ryby nie są uwzględniane.

-Jak kolega niżej słusznie zauważył zwycięzca musi być pełnoletni."

Jeśli tak dalej pójdzie to wystarczy 31.XII.2014 wstawić okonka np.30cm z miarą i pozamiatane.

• Like 1

No widzę, że będę musiał się pocieszyć czymś mocniejszym np JD honey, Krzysiu nadrobimy to w lutym...

Wygląda na to, że nici z piwa dla Mariusza, tak jak to mówią nie dziel skóry na niedźwiedziu :)

A szkoda bo własnoręcznie mierzyłem tego okonia i miał równo 52cm, to że odplynał w bardzo dobrej kondycji też potwierdzam...

Edytowane przez Baars