Skocz do zawartości

Konkurs okoniowy :)

Rekomendowane odpowiedzi

Dróg, jak zwykle, jest kilka:

- albo urządzamy głosowanie na króla polowanie, kryteria mogą być różne, np. szerokość uśmiechu, dorobek intelektualny, ilość fotek, etc.

- albo organizator w związku z oczywistymi oczywistościami nie kieruje się regulaminem (bo mamy, co prawda, świetne zdjęcia czterdziestaków na tle miarki, ale gołym okiem widać, że w tym wątku zaprezentowane znacznie większe ryby),

- albo trzymamy się w 100% regulaminu i niech płacze ten, kto zrobił lipne foto, albo nie przykładał do miary.

Nie stosujmy, proszę, regulaminu w części :)

Pozdrawiam, bez spinki, i spadam na narty.

k

• Like 1

Widzę, że niektórym biorącym udział w konkursie żal dupsko ściska, pocieszna obserwacja:)  Myślałem, że konkurs jest "fotograficzny" i oprócz wielkości wygra okoń ładnie zaprezentowany i sfotografowany, do tego duży - są w tym wątku takie, pięknie pokazane i większe, niż mój...wyszło jak zwykle - przepychanka i spinanie pośladów. Dobrego w nowym roku:) 

Widzę, że niektórym biorącym udział w konkursie żal dupsko ściska, pocieszna obserwacja:)  Myślałem, że konkurs jest "fotograficzny" i oprócz wielkości wygra okoń ładnie zaprezentowany i sfotografowany, do tego duży - są w tym wątku takie, pięknie pokazane i większe, niż mój...wyszło jak zwykle - przepychanka i spinanie pośladów. Dobrego w nowym roku:) 

To źle myślałeś. Przecież wystarczy przeczytać jedno zdanie ze zrozumieniem i koniec. Co tu więcej dodawać i bić pianę, po co na co ??

Mi nic do tego, ale jak jest coś jasno napisane to po co tworzyć dodatkowe kryteria ?? Skoro takich nie ma ??

ok

Regulamin był prost i mało  udziwniony

"Chcę ogłosić konkurs na najdłuższego okonia 2014 roku.

Zasady są proste. Wygrywa najdłuższy okoń sfotografowany z miarką  a potem wypuszczony."

Więc zgodnie z tym co pisze powyżej w mojej ocenie wygrał Iras okoniem 51 cm

Piekny okoń. I jak wielu wiadomo  takich sztuk nie łowi sie  codziennie.

Gratuluję zwycięzcy :) :) :)

Poproszę zwycięzce o adres na pw.

• Like 5

Panowie, ułatwiłem zadanie i edytowałem tamten post, nie ma zdjęć - nie było sprawy, miała być zabawa, a ja nie mam zamiaru szarpać się tutaj o browara. :lol:

Jeśli by zaliczać ryby wg regulaminu konkursu, to wygrał okoń kolegi Kris1, słabo widać, ale miarka cała. 

Niech będzie na zdrowie.. ktokolwiek będzie sączył.  :)

Edytowane przez Iras1975
  • Like 2

Po takich perypetiach z wyłonieniem ryby roku, ten szlachetny trunek utknął by mi w gardle. Ale gdyby jury dalej obstawało przy werdykcie, to przyjmuję nagrodę i przeznaczam beczułkę na jeden ze zlotów jerkbait.pl.. który, to już nie wnikam. 

Może tak być?

Edytowane przez Iras1975
  • Like 3

Po takich perypetiach z wyłonieniem ryby roku, ten szlachetny trunek utknął by mi w gardle. Ale gdyby jury dalej obstawało przy werdykcie, to przyjmuję nagrodę i przeznaczam beczułkę na jeden ze zlotów jerkbait.pl.. który, to już nie wnikam. 

Może tak być?

Szlachetny to gest  :good:

Szkoda tylko że nie było to dziełem dzidy  ;) , jakąś  nagrodę niespodziankę masz u mnie na bank  :D

blaszki powiesisz na ścianie to po pierwsze a drugie to niespodzianka .....

Edytowane przez j-23

Więc zgodnie z tym co pisze powyżej w mojej ocenie wygrał Iras okoniem 51 cm

Piekny okoń. I jak wielu wiadomo  takich sztuk nie łowi sie  codziennie.

Gratuluję zwycięzcy :) :) :)

Poproszę zwycięzce o adres na pw.

Gratki Iras za zwycięstwo.

Poprosze dane na priva i podaj jaki model i kolorystyka Cię interesuję.

Pozdrawiam

Melek

Witam wszystkich
Chciałbym pogratulować zwycięzcy ale szczerze mówiąc to kto nim jest??? Pomimo ogłoszenia werdyktu przez organizatora,  pozostaje mały niesmak. Wszyscy wiemy jakie okonie łowi Iras, ale fotki zamieszczone przez niego tak naprawdę nie pokazują dokładnie ile miał cm jego okaz. Po pierwsze miarka pod rybą ( mogła być na rybie ze względu chociażby na to ze jest miękka nie stalowa).

Po drugie nie ma zdjęcia na którym widać całą miarkę z rybą.

Nie chce tu mieszać ale dyskusja na ten temat wywołała się z faktu który wszyscy widzą.

Sam nie zamieściłem fotki swojego największego okonia ze względu na to, ze nie miałem takiej która by się nadawała i na której byłoby widać wszystko tak jak powinno. Po nieudolnej próbie zrobienia takiej foty nakręciłem krótki filmik na którym widać w miarę wyraźnie ile miał cm. Po prostu żeby nie męczyć ryby zbyt długo nie kombinowałem już więcej ze zdjęciami.

Tak już oczywiście poza konkursem zobaczcie sami czy nie lepiej byłoby w ten sposób. Powiedzcie co o tym myślicie.
Wszystkim życzę aby w tym Nowym Roku 2015 pobili swoje i nie tylko rekordy w największych okoniach.
Pozdrawiam woyciech "Mariusz"

Edytowane przez woyciech
  • Like 1

Organizator ogłosił już zwycięzcę, więc nie ma co mieszać. Iras dał piękny przykład z beczką, że był to konkurs koleżeński, dla zabawy, a nie po to żeby prowadzić jakieś dochodzenia i kłócić się o centymetry, które może są, a nie do końca je widać? Graty Iras, w dziedzinie okoni jesteś ekspert ;)

Nie za bardzo rozumiem o co kokosz77 chodzi .

Pisalem na priv do Iras-a ,sprawa wyjasniona.

Nagroda czeka na przesylke na zlot .

Zgobilem sie -Iras nie chce odebrac nagrody a zdjecia zniknely .

O to zdanie zrozumialem to tak ,ze ludzie zaczeli pisac takie tam ze nie widac calej miarki przy rybie  i Irek zrezygnowal  z wygranej.

A Sam to nakreciles tym postem

"Zgobilem sie -Iras nie chce odebrac nagrody a zdjecia zniknely .

Kto wygral i gdzie podeslac balszki ?

Jak juz sie zwyciezca nr 2 zdecyduje prosze o kontakt "

Ale skoro sprawa wyjasniona to gra muzyka :D

Cytuję ostatnie zdanie z początku tematu.. 

.."I jeszcze jedna rzecz. Potraktujcie to jako zabawę. Życie jest wystarczające smutne żeby się jeszcze i tu spinać."... 

Następnym razem lepiej będzie założyć konkurs na największą ilość wypuszczonych/odpływających okoni. Rozmiar ryby minimalnej powiedzmy od 40 cm(na oko) i można będzie się wykazywać. 

Przy takim konkursie powinno być mniej niejasności.. 

;) 

• Like 6

Krzysiek masz taką miarę? Początek nie zaczyna się na równi z białą nalepką, a od pierwszej czarnej kreski. Zaręczam, że mój ma 49,5-50cm, również był mierzony wielokrotnie :)  Irek wstawił 51cm.

Chyba coś namieszałem :blink: , bo w poście powyżej odnosiłem się do zdjęć Irka ze strony 5 z okoniem który nie ma 50 cm. Maciek wstawił zdjęcie na którym jest okoń 50 cm. Doczytałem się że jakieś foty Irka usunięte. Już nie kumam o co chodzi :( .