kardi Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Cześć!Od kilku dni kręcę muszki i niestety wszystko się" rylocze",haki 8-ki (trociowe szykuję) w imadle się ruszają,więc czas na zmianę.Musi być przykręcane do blatu o grubości ok 4 cm,żaden mercedes( bo robię raptem ok.200 much rocznie-kolegom się też podobają ),proste,ale trwałe.Suche muszki na 18,ale i szczupakowe na odekwatnych hakach.Chciałbym kupić je w Polsce i o takie sugestie proszę.kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Podróbka regalaMam takie od początku do dzisiaj i od 18 do 8/0 wszystko wciągado kupienia bez problemu w pl http://salar.pl/product_info.php/cPath/82_83/products_id/3617 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dokładnie ,dobre imadełko sam kupe czasu używałem, ale jak masz ok 200zł to polecam DANVISA, może i plastykowe ale jak dla mnie rewelacyjna relacja jakość - cena , moje przeżyło już kilka tyś much , kogutów, chwostów na kotwicze i ma sie dobrze. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Szybki odzew ! To lubię .Dzięki Panowie.Fota extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Fajny warsztacik Piotrze tylko pogratulowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Mam od jakiś 3 lat to zalinkowanie kilka postów wyżej, kręcę rocznie też około 200 much w rozmiarach #4-#20, śmiało polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Od 7 lat mam regala proste, tanie i niezawodne jak ruska maszyna . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Dokładnie ,dobre imadełko sam kupe czasu używałem, ale jak masz ok 200zł to polecam DANVISA, może i plastykowe ale jak dla mnie rewelacyjna relacja jakość - cena , moje przeżyło już kilka tyś much , kogutów, chwostów na kotwicze i ma sie dobrze. DSCN6002.JPG mam to samo imadło chyba ze 4 lata. co prawda nie robię wielu much, ale jak za ten sos to nie ma się czego przyczepić.obudowa z tworzywa, ale w pełni obrotowe ( łożyska) i kapitalne szczęki.dodam jeszcze ze uszkodziłem raz szczękę (niewprawna ręka nowicjusza). dostałem nową od producenta w w ciągu 10 dni.bez żadnych kosztów. imadło trzyma bardzo pewnie każdy hak jaki mam ( 18-8/0)w tej cenie trudno o lepszy wybór.to z reszta nie tylko moja opinia: http://www.flyfishohio.com/Vise%20Review%201/danica_danvise.htm pozdrówka polecam Edytowane 6 Stycznia 2014 przez peresada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 W zeszłym roku zakupiłem danvisa doskonałe imadełko do mniejszych much, ale do większych strimerów używam starego poczciwego royala - mega mocne szczęki.pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 A co sądzicie o imadle Majestic?http://www.bogdangawlik.pl/product_info.php/cPath/76_79/products_id/2169 Znalazłem taki w sklepie u Bogdana Gawlika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Cześć. Kardi, proste i trwałe- oryginalny Regal z klamrą C. Cena 780 zł we Flyhouse.pl. Klasyka i poezja muszkarstwa. Nie będziesz musiał szukać kolejnego imadełka. Chyba, że Ci się znudzi (wątpię). Co do ceny- "kto tanio kupuje- ten dwa razy kupuje". Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Herman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Cześć. Kardi, proste i trwałe- oryginalny Regal z klamrą C. Cena 780 zł we Flyhouse.pl. Klasyka i poezja muszkarstwa. Nie będziesz musiał szukać kolejnego imadełka. Chyba, że Ci się znudzi (wątpię). Co do ceny- "kto tanio kupuje- ten dwa razy kupuje". Wychodziłem z tego samego założenia, po wielu wyrzeczeniach zdobyłem się na wysiłek i przez okres dwóch lat skompletowałem pełny zestaw: imadło CFT-9000 + wszystkie narzędzia C&F - http://www.c-and-f.co.jp/c_and_f_e/flytyingtool/flytyingsystem/f_system/cft_9000.html. Nie mam pokusy by wchodzić na strony innych producentów bo i po co... Funkcja rotary jest perfekcyjna + kilka innych ciekawych rozwiązań. Ktoś powie szaleństwo cenowe - no tak, tylko czy to całe nasze hobby mieści się w jakiś ramach rozsądku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Imadło za 800? Komplet CF za.. wyprawe do Mongolii Idę na herbatę, bo mam już 100/140 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Imadło za 800? Komplet CF za.. wyprawe do Mongolii Idę na herbatę, bo mam już 100/140 Walnij kawę,będzie znów 140/100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Imadło za 800? Komplet CF za.. wyprawe do Mongolii Idę na herbatę, bo mam już 100/140 Eeeee no co Ty. To nie jest tak. Imadło mam na lata by nie powiedzieć przez cały okres mojej wędkarskiej aktywności i dłużej. W pewnym okresie życia zaczyna się cenić ładne i niezbędne przedmioty o charakterze bardzo osobistym, czyli takie do których nie mają dostępu domownicy, koledzy a są źródłem radości dla właściciela... Są to rzeczy kultowe ze względu na swój charakter, przeznaczenie, emocje z nimi związane. Nie mam potrzeby jak wielu posiadania unikalnej porcelany, obrazów, dzieł sztuki za wyjątkiem nielicznych i to pamiątek po znajomych, nawet typowe męskie gadżety nie robią na mnie wrażenia (auto). Zaczynam się ograniczać do nietuzinkowych zabawek. Zanim kupiłem C&F miałem kilka innych imadeł od prostych za kilka złotych po jakieś amerykańskie markowe bez funkcji rotary. W odpowiednim momencie podjąłem decyzje o zmianie na to obecne i nie żałuję. Wszystko rozciągnięte w czasie, dało radę. Fajne jest to co sugeruje @Herman, może kiedyś do bardzo dużych much. A Mongolia, pewnie można, tylko nie każdego tam ciągnie i może sobie pozwolić czasowo... Paweł - potraktuj tego Regal-a oryginał jak element dekoracyjny, może na przykład podtrzymywać kolię małżonki, złote zausznice lub inne precjoza. Ładnie wkomponuje się w klimat salonu i przy dobrym bajerze możesz dostać wsparcie finansowe... Cena podobna jak świecznik z galerii, bilans wyjdzie na zero... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Bez złośliwości, choć to pewnie niezręcznie, ale ile człowiek żyć może? Moja podróbka regala z Indii służy mi 12 rok o ile pamiętam i jak się uda jeszcze troszkę posłuży. Oryginał ma cenę 10x wyższą. 140 lat ludzie nie żyją, by usprawiedliwiało to ekonomicznie zakup Może z racji młodego jeszcze wieku, ale po przeprawach ekspedycyjno - land roverowych, gdzie udało się mi wziąć udział w "ekspedycji" do .. Lwowa coraz bardziej cenię nie posiadanie przedmiotów, a posiadanie wspomnień. Biorąc pod uwagę ilość wydanej kasy i przejechanych na tej wyprawie kilometrów, to na Marsa chyba lata się taniej za kilometr :D Jak pomyślę, ze mógłbym za to i mongolię i NZ i pewnie tarpony i jeszcze trochę by kasy na sprzęt zostało to... W dupę bym się kopnął, gdyby dało się to wykonać :D Efekt jest taki, ze wiele z miejsc do których chciałem pojechać jest już albo pozamiatanych, albo koszt takiej wyprawy jest już calkiem spory i solidny. Gdy był czas i kasa, to właśnie przedmioty zeżarły je bez reszty. W efekcie - dzisiaj switch jaxona pocztą przyszedl, mniamuśny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Andrzej i Kuba-konsekwentni w swych wyborach,powiem więcej...przyjaźnie przewidywalni Czekam na inne propozycje,choć coś zaczyna mnie w czerepie kiełkować... .To miłe,że można pożartować (kolia i czas życia -miażdży suty jak mówi moja młodzież) :D i fajnie że nie wtargnął tu :ph34r: ... Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Kowalski Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Jestem za propozycją Kuby. Z doświadczenia z podobną konstrukacją, oraz z nastawienia do przedmiotów ... Takie imadło ma ważną dla mnie właściwość, a mianowicie pozwala na schowanie grotu haczyka w szczękach, dzięki czemu zmniejsza się ryzyko zerwania nici wiodącej, oraz materiał zsuwa się po szczękach imadłą nie zahaczając o grot haczyka ... Sprężyste szczęki trzymają haczyk solidnie, a założenie i uwolnienie haczyka jest bardzo wygodne i szybkie. Jeśli ktoś bardzo musi, to można sobie też muchę poobracać w trakcie wykonywania ... Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Do mnie na gwiazdkę przyszło takie maleństwo: http://www.ebay.ie/itm/Caimore-Pro-Rotary-Fly-Tying-Vice-/111175444369?pt=UK_SportingGoods_FishingAcces_RL&hash=item19e292a791Bardzo drogie nie jest, szczęki solidne, funkcja rotary działa znakomicie, doskonała regulacja. A do bardzo dużych haków mam takie samo jak Kuby, podróbkę Regala. Edytowane 7 Stycznia 2014 przez TomCast 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Mi jak się zepsuje podróba regala, to kupię sobie albo danvise'a albo to http://wildcreek.pl/pl/p/Snowbee-Fly-Mate-Pedestal-Vice-Ball-Joint/429 Tylko dlatego, że ma funkcję rotary, jak wymieniać to na +, a cena jeszcze tak straszna nie jest. Z tą podróbką regala trzeba uważać, niektóre mają zbyt mocno wbite szczęki w korpus przez co siła ściskająca hak jest duża i powoduje to po prostu osłabienie haka (pęka na rybie lub na przeszkodzie). Więcej mankamentów nie stwierdziłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Do mnie na gwiazdkę przyszło takie maleństwo: http://www.ebay.ie/itm/Caimore-Pro-Rotary-Fly-Tying-Vice-/111175444369?pt=UK_SportingGoods_FishingAcces_RL&hash=item19e292a791Bardzo drogie nie jest, szczęki solidne, funkcja rotary działa znakomicie, doskonała regulacja. A do bardzo dużych haków mam takie samo jak Kuby, podróbkę Regala.Też o nim myślę bo szczęki w moim Danvisie klękły i nie łapia już precyzyjnie najmniejszych haczyków. Alternatywą są:http://www.stonfo.com/site/product/523?parent_section_id=4&category_id=139 lub to:http://www.stonfo.com/site/product/587?parent_section_id=4&category_id=139 Ktoś może coś o nich powiedzieć? Edytowane 7 Stycznia 2014 przez mack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Ja z takiego http://www.stonfo.com/site/product/523?parent_section_id=4&category_id=139 właśnie zmieniłem na to czarne. Stonfo to bardzo zacne imadełko, ma dużo rzeczy w zestawie, miedzy innymi 3 pary szczęk, podstawę na stół jak i mocowanie do blatu. Sądzę, że warto je kupić. Edytowane 7 Stycznia 2014 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Ja z takiego http://www.stonfo.com/site/product/523?parent_section_id=4&category_id=139 właśnie zmieniłem na to czarne. Stonfo to bardzo zacne imadełko, ma dużo rzeczy w zestawie, miedzy innymi 3 pary szczęk, podstawę na stół jak i mocowanie do blatu. Sądzę, że warto je kupić. A ja właśnie odkupiłem od tomka stonfo i mogę powiedzieć że to imadełko jest w 100% wystarczające i w dosyć dostępnej cenie polecam naprawdę super imadło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 http://www.bogdangawlik.pl/product_info.php/products_id/10100Dziękując za porady informuję ,że wybrałem coś ze środkowej półki.Przyszło pocztą od p.Gawlika,jak zwykle bez najmniejszych perturbacji.Zrobiłem już kilkadziesiąt muszek i zastanawiam się,dlaczego od tylu lat męczyłem się dotychczasowo używanym"rylotem" Imadełko lekkie,niewielkie,proste,ergonomia poprawna.Z radością w końcu lakieruję główki od spodu obracając głowicę.Na razie użyłem haków 8 i 6,ale trzyma dobrze także inne .Tak więc moje pudło wypełnia się niewielkimi lekkimi i dość ubogo ubranymi muszkami trociowymi przygotowywanymi na marcową wyprawę.pozdrawiam kardi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi