Skocz do zawartości

VALDEMARSVIK

FISH

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ładne ryby, jestem pod wrażeniem, klimaty też bardzo piękne.

Ale trzymać duze ryby wypadałoby umieć. Za podobne foty na wyspach zostalibyście zlinczowani.

Ryba została podebrana pod skrzela a zdięcie zostało wykonane właśnie właśnie tym momencie.Wy na wyspach jak podbieracie takie sztuki?

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ryba została podebrana pod skrzela a zdięcie zostało wykonane właśnie właśnie tym momencie.Wy na wyspach jak podbieracie takie sztuki?

Zawsze drugą ręką pod brzuch, mimo że czasem w ferworze walki się o tym zapomina to jednak warto pamiętać żeby tak ciężkiej ryby nie podnosić jej za głowę bez asekuracji drugą ręką - wędkę zawsze kładę na pokładzie zeby mieć obie ręce wolne - praktycznie z każdą pow 90cm. Widziałem też że jest to na ogół praktykowane, choć brytyjczycy idą krok dalej i prawie zawsze - duży podbierak i specjalna mata do odhaczania - tu zastanawiam się czy zwykły duży worek plastikowy - industrialny, z grubego plastiku nie byłby dobry - jest całkowicie śliski więc nie uszkodzi ryby, a łatwo w nim podnieść rybę do wypuszczenia. Ale to musze sprawdzić jeszcze w praktyce.

Witam.

Ładne ryby, jestem pod wrażeniem, klimaty też bardzo piękne.

Ale trzymać duze ryby wypadałoby umieć. Za podobne foty na wyspach zostalibyście zlinczowani.

Czekałem na to kiedy i od kogo taki złośliwy komentarz się pojawi ,aż strach zdjęcie wysłać.Cenzura gorsza niż za PRL-u.Poza tym mówisz zostalibyście zlinczowani,może pokażesz mi na którym moim zdjęciu trzymam rybę,bo jakoś nie zauważyłem takiego,powiem więcej nawet takiego nie wysłałem.

Standerus,nie obraź się,ale może czas skończyć z taką krytyką na tym forum i zamiast od razu walić teksty o jakimś linczu zastąpić to jakimiś bardziej grzecznym tekstem.Pozdrawiam

To ciekawe co sie okaze moim :D

Ja na te papugi to nawet na stronach WWW nie zwracam uwagi. Nie mowiac o posiadaniu w pudelku.

Tak naprawde, to i tak liczy sie ruch i tonacja kolorystyczna (jasny, ciemny, blyszczacy itd). Jak wiadomo Slider Sliderowi nierowny. Moze akurat trafiles takiego co szusowal idealnie dla tamtych szczupow.

Guzu

No właśnie to jak jest z tymi sliderami bo mnie się wydaje ze moja 12s cosik niedomaga.......ale nie wiem....

FISH gratuluję udanych łowów

Wiesz, z niektórymi rzeczami warto skończyć, z innymi zacząć - proponuję czytanie ze zrozumieniem na początek. Jeśli wstawiasz zdjęcia ze swojego wyjazdu w domniemaniu na nich jesteś.

Jak rozumiem do tego co piszesz masz stosunek emocjonalny i od razu włącza się ci obrona częstochowy. Sorry ale widze to co widzę i w ogóle się nie wstydzę, niech się wstydzi ten co robi nie ten co widzi. Swierdziłem prosty fakt - gdybyś na jakiejś miejscówce w UK paradował z rybą trzymaną za głowę to raczej na pewno najbliższa łódka podpłyneła by zwrócić Ci uwagę, jakbyś zaczął im udowadniać słuszność to by było niewesoło. Na zawodach szczupakowych raczej dyskwalifikacja. I nie chodzi mi bynajmniej o złośliwienie, nie wiem czemu się go tutaj doszukujesz??

Witam, ja właśnie wczoraj wróciłem do domu z Valdemarsvik, największy mój szczupak miał 92 cm, ale padło kilka metrówek.

Ryby brały głównie na płytkiej wodzie. Większość ryb złowiłem na 6-cio calowe rippery ale i na 10 slidera w kolorze płoci też udało mi się skusić kilka ryb.

Oprócz szczupaków w przyłowie zdarzały się sandacze

post-636-1348913939,0657_thumb.jpg

post-636-1348913939,1161_thumb.jpg

Czyli mamy świeże wieści z łowiska :D

Brania tradycyjnie dopisały,czy były dni że ciężko było coś skusić do brania?

Podczas naszego turnusu nie było słychać o sandaczach.

Trafiały się na jerki czy tylko na gumę?

Brania były bardzo dobre przez pierwsze trzy dni potem przyszedł niż, zrobiło się zimno i trochę trzeba było pokombinować żeby ryby znaleźć, ale jak już się je namierzyło to było po prostu eldorado.

Sandacze głównie na gumę brały ale trafił się też jeden siedemdziesiątak na obrotówkę

Łódki z silnikami rzeczywiście OK. Dzięki nim dawało się szybko dopłynąć na jednak dość oddalone łowisko. Mała ilość podwodnych kamieni ułatwiała szybkie przemieszczanie.

Na płytkich łowiskach z mętną wodą sprawdzały się jasne kolory - czerwień, pomarańcz, seledyn.

• 2 miesiące temu...

czesc Daniel / Damian :D

na forum jestem od roku ale teraz dopiero szukam info w casting,u ...sie rozkrecam ...

Jak się łowi na casting widziałeś w wykonaniu Radka,moim i oczywiście Roberta Taszarka :D .Teraz pozostało skompletować sprzęt i łowić.Czy metoda podpasuje ci sam wiesz najlepiej.