lukomat Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Redakcja jerkbait.pl rozwaza wprowadzenie zmian w regulaminie dotyczacym publikacji zdjec. Chcielibysmy poznac opinie forumowiczow na temat zdjec keltow prezentowanych na forum. W imieniu redakcji zapraszam do rzeczowej i kulturalnej dyskusji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Permisywizm maleńki Tu też mogę okazać się jako megaloman .. Jeśli pozwolisz , Andzreju , jeszcze jedna sprośną tyradę na koniec wygłoszę . Zgadzasz się ? Dziękuję .. W ramach obowiązującego w kraju modelu , odbywa się właśnie na naszych oczach i naturalnie na keltach , Turniej Czterech Rzek . Jego animatorzy potrafili tak ładnie skanalizować w jeden popkulturowy melanżyk powszechne oczekiwanie prestiżu , zajebistej przygody z najnowocześniejszymi trendami . Jest to też obyczajowa odpowiedż na natchnione unijną forsa treści promowane przez Dzikie Życie , czy też Rewilding Europe , czyli zdziczenie po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Permisywizm maleńki Tu też mogę okazać się jako megaloman .. Jeśli pozwolisz , Andzreju , jeszcze jedna sprośną tyradę na koniec wygłoszę . Zgadzasz się ? Dziękuję .. W ramach obowiązującego w kraju modelu , odbywa się właśnie na naszych oczach i naturalnie na keltach , Turniej Czterech Rzek . Jego animatorzy potrafili tak ładnie skanalizować w jeden popkulturowy melanżyk powszechne oczekiwanie prestiżu , zajebistej przygody z najnowocześniejszymi trendami . Jest to też obyczajowa odpowiedż na natchnione unijną forsa treści promowane przez Dzikie Życie , czy też Rewilding Europe , czyli zdziczenie po polsku A to jeszcze o zamieszczaniu fotek? Czy, jak wspomniał skippi66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Tak , a jak Będziemy uprawiać klasyczną dyskryminację kultowego , jakby nie było , zjawiska . Relację ocenzurujesz z obrazków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej Stanek Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Panowie - pogrzebałem w necie pod hasłem "kelt", google wyrzuciły kilka fotek, wybrałem te które w moim odczuciu spokojnie można pokazać nie wywołując paniki na forum... Ryba jest ryba... Jeśli coś nie jest keltem to mnie poprawcie... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiek_W Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Czy koledzy nie zauważyli że rzecz nie idzie o zdjęcia keltów? To tylko kanwa wątku. Albo temat oboczny bądź płaszczyk skrywający rzecz najistotniejszą: łowić kelty czy nie łowić. Nie czy wklejać bądź nie wklejać zdjęć. W tym kierunku temat się rozwinął. Tak? Jak ktoś taszczy ze sobą na ryby 10kg lustrzanek i obiektywów i lata ze statywem po krzakach, to po co? Po to, żeby złowić rybę czy po to żeby ją sfotografować? A jeśli sfotografować to po co? No bo chyba nie po to żeby wrzucić do netu. Nie byłbym taki przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skippi66 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Lustrzanka to zjawisko marginalne. Większość i tak telefonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ten w prawym górnym rogu to nasz Lukomat czy taki podobny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej Stanek Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Podobno pod latarnią najciemniej... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Wypada pogratulować. Luko- ładna ryba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej Stanek Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Fajna ryba i zdjęcie. Kelt patrzy jakby chciał powiedzieć: "rób szybciej fotę i zabieraj klocek z mego pyska"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusz.walaszewski Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Redakcja jerkbait.pl rozwaza wprowadzenie zmian w regulaminie dotyczacym publikacji zdjec. Chcielibysmy poznac opinie forumowiczow na temat zdjec keltow prezentowanych na forum. W imieniu redakcji zapraszam do rzeczowej i kulturalnej dyskusji. Ale czego tak na prawdę ma dotyczyć dyskusja, fotografowania rzeczonych, czy łowienia. Jedno i drugie w naszych realiach zabronione nie jest, więc co chcemy osiągnąć, a może udowodnić ? Szczególnie w kontekście fotek, które nad moim postem powinny być widoczne, szczególnie zaś pierwsza z góry od prawej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Umarł temat??? Góra urodziła mysz. Edytowane 27 Stycznia 2014 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Typowy strzał w kolano 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Fajna ryba i zdjęcie. Kelt patrzy jakby chciał powiedzieć: "rób szybciej fotę i zabieraj klocek z mego pyska"... ..kurna , te nasze biedne, Polskie, pospolite i obgadywane na 11 stronach kelciny, jakieś takie bardziej wypasone od jukejnych tudziez alaszczanych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 peresada Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 ten na samej górze u kolesia w zielonej kurtce nie wygląda na kelta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukomat Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Podobno pod latarnią najciemniej... Jesli chciales Andrzej mi smroda podlozyc to sie nie udalo. Nie mam nic do ukrycia: http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/relacje/aberdeen-and-district-angling-association-r164 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukomat Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 ..kurna , te nasze biedne, Polskie, pospolite i obgadywane na 11 stronach kelciny, jakieś takie bardziej wypasone od jukejnych tudziez alaszczanych Patryk mozesz rozwinac mysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukomat Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Wypada pogratulować. Luko- ładna ryba ! Nie ma czego, to skarpeta jak kazdy inny kelt. Czlowiek uczy sie na bledach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukomat Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 [...] Na zakonczenie dodam, ze sam mam nieczyste sumienie i jezdzilem z nastawieniem na kelty. Teraz inaczej postrzegam wedkarstwo. Kelty sa "przypadkiem w pracy", hol nie jest polgodzinnym widowiskiem, tylko trwa kilka minut i ryba wraca mozliwie szybko do wody. I jeszcze sam siebie zacytuje sprzed trzech tygodni, zeby nie bylo watpliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Nie ma czego, to skarpeta jak kazdy inny kelt. Czlowiek uczy sie na bledach.Każdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej Stanek Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Jesli chciales Andrzej mi smroda podlozyc to sie nie udalo. Nie mam nic do ukrycia: http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/relacje/aberdeen-and-district-angling-association-r164 Łukasz - chyba mnie jeszcze nie znasz skoro Ci takie myśli po głowie chodzą... Wszyscy czytaliśmy tekst oglądając foty jak w linku. Zwyczajnie wyszukałem w necie kilka zdjęć które kojarzą się w temacie kelt. Widziałem dwie Twoje i wybrałem jedną, moim zdaniem fajniejszą, nie było w tym za grosz ukrytej intrygi. Gdyby Mistrz Redaktor nie dopisał czy to nasz Łukasz w ogóle nie było by reakcji z mojej strony. Z wesołą miną dopisałem o "latarni" i tyle. Bardzo Cię cenię jako wędkarza a jeszcze bardziej jako syna wędkarza i ojca przekazującego pałeczkę w sztafecie pokoleń. Jest to budujące, stanowicie zgraną rodzinkę. Tak na marginesie - wpakowałeś się z keltami w niezła kabałę, wiadomo było, że tak sprawy się potoczą. Stąd z przymrużeniem oka dopisuję swoje uwagi... Ryba jest ryba a kelt to ryba, nikt tego nie zmieni... Pozdrawiam i bez urazy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tofik Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ślepa uliczka jakaś ........nikt nie pisze że kelt to nie ryba, tak samo nikt nie pisze że 30cm pstrąg to nie ryba. Sprawa tyczy się wstawiania,bądź nie, fotek keltów. Dla mnie to takie samo obostrzenie regulaminu j.pl ,jak to odnośnie innych ,niż RAPR przewiduje wymiarów ryb. To ma/miałby być kolejny punkt regulaminu j.pl,a prywatnie ,nadal przecież można sobie łowić te kelty i zdjęcia na ścianach wieszać ..........wolny kraj a i RAPR zezwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Panowie.Mocno postanowiłem sobie się nie odzywać, bo odniosłem wrażenie że marnuję czas.Jednak - widząc jak ochoczo, również "bezstronnie czytająca redakcja" się na Luko złośliwi, myślę ze warto dodać coś na koniec, przynajmniej nie podoba się mi zostawienie Lukomata samego na placu boju.@Andrzej - odniosłem podobne wrażenie jak Luko. Gdy się przeczyta cały artykuł, trochę inny kontekst zdjęcia wychodzi i muszę powiedzieć - że Twoje tłumaczenie mnie nie przekonuje. Było to niefajne.Bez większego halo można wyguglać, fotki ryb z początku sezonu przykre do oglądania. Nawet guglac nie trzeba, wątek pstrągi 20xx na każdych początkowych stronach zapewni sporo materiału poglądowego. Jedno i drugie w naszych realiach zabronione nie jest, więc co chcemy osiągnąć, a może udowodnić ?Podobnie jak wklejanie zdjęć ryb małych, martwych. A jednak, z jakiegoś nieznanego mi powodu redakcja postanowiła wprowadzić ograniczenia.Może warto pomyśleć nad ich zniesieniem?Skoro położono nacisk na ilość, to może warto zdjąć te śmieszne ograniczenia i będzie przybywać po tysiu nowych userów z zajebistym wkładem miesięcznie? Myślę ze to temat na nowy wątek, a subforum - 1001 sposobów na przyrządzenie ryby biłoby rekordy popularności i poczytności, nie mówiąc o przyciąganiu nowych duszyczek.Jak dla mnie - trąci to mocno hipokryzją, z jednej strony - usiłujemy przedstawiać się jako etyczni, współcześni, nowocześni i w ogóle naj naj naj. Z drugiej, gdy padnie propozycja pójścia krok dalej, zaczynają się jakieś przedziwne podchody, lustracją zdjęciową zakończone :/ . Czyli - ograniczenia ok, gdy nie dotyczą. Gdy wchodzą na podwórko zainteresowanych pojawia się klimat jak na każdym innym forum, gdyby wrzucić pomysł zakazu zdjęć zdechlaków itd.Jak dla mnie - kiepsko.Jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że forum w obecnym kształcie naprawdę w nikły sposób przypomina jerka którego lubiłem, który był miejscem gdzie lubiłem wpadać. Coraz częściej jest to marnowanie czasu, bez jakichkolwiek budujących wniosków. Dorzucając do tego dość... demotywujące do działania odgórne... Przestało być to miejsce którego atmosfera mi odpowiada. Oczywiście, żalu nie ma, każdego dnia zarejestruje się 10 nowych, więc cyferki będą grać... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej Stanek Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 @Andrzej - odniosłem podobne wrażenie jak Luko. Gdy się przeczyta cały artykuł, trochę inny kontekst zdjęcia wychodzi i muszę powiedzieć - że Twoje tłumaczenie mnie nie przekonuje. Było to niefajne. @Kuba - to chyba mierzycie wszystkich swoją miarą, bo mnie złośliwości raczej po głowie nie chodzą. Jednak jeśli Łukasz tak to odebrał to PRZEPRASZAM go po raz drugi mając nadzieję, że zamknie to temat mojego wpisu... Pozdrawiam, idę spać... PSDzisiaj (28.01.br 12.30) na spokojnie przeczytałem artykuł z linku i o jakim "kontekście" Kuba piszesz. Kilka cytatów: Początek sezonu to przede wszystkim kelty i niewielki odsetek srebrniaków. Stosunkowo szybko proporcja ta się odwraca i w marcu poławia się już tylko tzw. fresh fish. Na przełomie lipca i sierpnia powoli zaczyna się ciąg tarłowy, a we wrześniu i październiku następuje prawdziwe łososiowe szaleństwo i kto żyw pędzi nad wodę z nadzieją na spotkanie z dwucyfrówką. W styczniu, po opłaceniu składki członkowskiej i wpisowego, zostałem szczęśliwym posiadaczem legitymacji i zezwolenia na 2008. Z niecierpliwością oczekiwałem na rozpoczęcie sezonu, kiedy zadzwonił telefon. Następnego ranka zamiast jechać nad Dee wsiadłem do helikoptera i poleciałem do mojego „biura” oddalonego o ok. 400 km na północny-wschód od Aberdeen, czyli gdzieś mniej więcej na środku Morza Północnego. Na szczęście trauma nie trwała długo i wróciłem odpowiednio wcześnie, żeby rozpocząć sezon na River Don. Jedyny dylemat, jaki miałem, to który odcinek wybrać. Tyle wody, że życia nie starczy, żeby dokładnie poznać całą rzekę. Za namową kolegi postanowiłem spędzić dzień na słynnym Cocker’s Pool. Wybór był o tyle łatwiejszy, że sporo klubowiczów otwiera tam sezon, a co za tym idzie, jest możliwość poznania nowych ludzi i wyciągnięcia od nich ciekawych rzeczy na temat tej jakże znanej wody. Koniec cytatów. Dla mnie jest to normalne, że ktoś łowi ryby, łowią je Szkoci, Angole, Irlandczycy chyba też... Kelt to ryba, jest ich w rzece tyle, że trudno liczyć na srebrniaka. Gdybym tam był i miał możliwości te co Łukasz z rzeki schodził bym ostatni. Jeśli wszystko mieści się w ramach prawa to o czym my tu mówimy... Co do fotek keltów które wstawiłem pytam się co im brakuje. Pisałem wcześniej: Jeśli zdjęcie będzie estetyczne: ryba prezentowana żywa, nie musi się uśmiechać (było by miło zobaczyć), fotka potwierdza uwolnienie kelta w dobrej kondycji, wędkarz raczy zapozować w sposób "przyjacielski" w otoczeniu natury - jestem za publikacją. Jak dla mnie zdjęcie winno zawierać stopkę z imieniem i nazwiskiem autora. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Kuba, jest takie słowo jak "kompromis" . Wiem że ono jest trochę niepopularne wśród ludzi o radykalnych poglądach, których tu nie brakuje i do których sam się zaliczasz, ale jednak istnieje. Kształt obecnego regulaminu zdjęciowego jest właśnie próbą znalezienia kompromisu i wyważenia pomiędzy racjami różnych stron i oczekiwaniami różnych grup użytkowników portalu. Jak na warunki krajowe (i chyba nie tylko) ustanawia i tak dosyć wyśrubowany standard moim zdaniem. Więc nie dziw się, że jak pada propozycja dalszego "dokręcenia śruby" użytkownikom, to jest ona ostrożnie rozważana. Dla mnie interesujące jest to co napisał Łukasz @Friko, jesli masz konto na FORS, to zajzyj do watku Slupia 2013, ale zacznij tak od 30 strony mniej wiecej i zobaczysz, ze w rzekach lapie sie tez srebrniaki przez caly rok. Zwroc uwage ile fotek wstawil uzytkownik Leny, ma ryby w kazdym miesiacu. To daje do myslenia. chętnie widziałbym i u nas więcej zdjęć srebrniaków i może zacznijmy od tego zamiast od dawania ludziom po łapach za zdjęcia keltów? Mam wrażenie że będzie bardziej konstruktywnie, pozytywnie i atmosfera na której tak Ci zależy też pewnie się poprawi, Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
lukomat
Redakcja jerkbait.pl rozwaza wprowadzenie zmian w regulaminie dotyczacym publikacji zdjec. Chcielibysmy poznac opinie forumowiczow na temat zdjec keltow prezentowanych na forum. W imieniu redakcji zapraszam do rzeczowej i kulturalnej dyskusji.
Top użytkownicy dla tego pytania
37
35
34
24
Popularne dni
17 Sty
29
28 Sty
28
7 Sty
27
8 Maj
27
Top użytkownicy dla tego pytania
Sławek Oppeln Bronikowski 37 odpowiedzi
Jerzy Kowalski 35 odpowiedzi
Kuba Standera 34 odpowiedzi
lukomat 24 odpowiedzi
Popularne dni
17 Sty 2014
29 odpowiedzi
28 Sty 2014
28 odpowiedzi
7 Sty 2014
27 odpowiedzi
8 Maj 2014
27 odpowiedzi
Popularne posty
patu
..jestem hołotą, kmiotem i prymitywem Sławku...melduję się w leśnym odcinku Wlewa nad Regą co by celowo zaciąć kelta, tylko i wyłacznie kelta - srebra strącam z kija, nie zacinam, odganiam bo straszn
Kuba Standera
@ Lukomat - taka uwaga, może do przekazania i dla reszty teamu? Jerkbait chyba od początku był, przynajmniej dla mnie - portalem idącym w awangardzie. Takim, który zmuszał by pracować nad sobą, nad
Friko
Doszliśmy do wniosku, że zamiast tworzyć ograniczenia lepiej jest tworzyć Użytkownikom szanse i wyzwania. Zamiast karać lepiej jest nagradzać i promować. Jest to zgodne z misją jerkbaita zakładającą o
Opublikowane grafiki
340 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi