lukomat Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Redakcja jerkbait.pl rozwaza wprowadzenie zmian w regulaminie dotyczacym publikacji zdjec. Chcielibysmy poznac opinie forumowiczow na temat zdjec keltow prezentowanych na forum. W imieniu redakcji zapraszam do rzeczowej i kulturalnej dyskusji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblery z Bielska Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Alternatywa?Łowienie ryb nabrzmiałych gonadami, sposobiących się do miłosnych harcy - przerywanie im tego celu jestestwa, oto zajęcie godne znawcy tematu. Jedynego Prawdziwego Miłośnika.Nic to, że część nie przeżyje. Potomstwa mieć nie będzie. Łowca dumnie i godnie klatę wypręży, fotkę z właściwym kolorem ryby cyknie i poklepany po plecach przez podobnie myślących nadal będzie z obrzydzeniem wskazywał na łowców brązowych troci.Na pohybel temu całemu PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Brzydki nic nie walczacy kelt z Regi. ...i dlatego postanowiłeś go ugryźć w płetwę ogonową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Jeden wystarczy ..Durnym członkom na pohybel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert67 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Janusz, Sławek, przypłacicie zdrowiem te dywagacje :D .Tyle za, co przeciw jest tu opinii i każdy ma "niezbite dowody" na słuszność swojej tezy ."Najgłupsze" to, że wszystkim jednakowo tu najcenniejsze jest ogólnie pojęte dobro ryb a tak rożne drogi do niego ! .Chociaż zwolennikiem nie łowienia keltów jestem to bardziej z wyrafinowania, zimą za piecem siedzę .Kelty, "nie dla wszystkich" , taka przewrotna opinia czy sugestia najbardziej mnie przekonuje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Ale Robert , to ja mówię - nie , upadkowi obyczajów Nawet tak niesłusznie opluskwiani rybacy nie łowią keltów . Są mądrzejsi od przeciętnego sierścia . Módlmy się więc o powrót profesjonalnego rybactwa , które jest nam niezbędne niczym powietrze , czyli dokładnie odwrotnie jak stada wypasione papką medialną .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Alternatywa?Łowienie ryb nabrzmiałych gonadami, sposobiących się do miłosnych harcy - przerywanie im tego celu jestestwa, oto zajęcie godne znawcy tematu. Jedynego Prawdziwego Miłośnika.Nic to, że część nie przeżyje. Potomstwa mieć nie będzie. Łowca dumnie i godnie klatę wypręży, fotkę z właściwym kolorem ryby cyknie i poklepany po plecach przez podobnie myślących nadal będzie z obrzydzeniem wskazywał na łowców brązowych troci.Na pohybel temu całemu PZW.I to niestety pokazuje zupełną ignorancję i brak elementarnej wiedzy w tym temacie. Szczególnie jeśli mówimy o srebrnych, letnich rybach, przygotowujących się do miłosnych harcy :D, wypadających na rzekach w mojej okolicy zwykle na przełomie listopada i grudnia :D... Dlaczego nie zadajesz sobie pytania - dlaczego Angole, Szkoci, Irole i cała reszta, którzy gotowi iść na wojnę o swoje rzeki i swoje łososie, łowią wyłącznie ryby srebrne, w przeważającej ilości nie wypuszczając ich z powrotem. I to ludzie którzy w zasadzie stworzyli muszkarstwo. Dlaczego na wielu rzekach ryby można zabierać dopiero po kilku-kilkunastu tygodniach sezonu.Dlaczego, kiedy kończy się sezon na wielu rzekach ponownie jest zakaz zabierania i pojedynczy hak bezzadziorowy, własnie kiedy pojawiają się kolorowe ryby. Czemu ilość poławianych ryb jest monitorowana, podobnie jak ilość ryb które weszły i pojemność tarlisk. I takie tam szczególiki, które powodują że nad polskimi rzekami delikatnie ujmując smętnie śmierdzi, a tam ciężko się dopchać do wody i ludzie gotowi są płacić 120e za dzień łowienia.Ot, taka zagwozdka, mogło by być "zadanie domowe" gdyby mieć nadzieję, ze jest szansa na refleksję, a nie odpowiedź "bo się nie znają". Widać komuna zrobiła swoje mimo że jej już tyle lat nie ma mentalność rodaków pozostawia wiele do życzenia. Brzydki nic nie walczacy kelt z Regi. Jakub, wybacz, ale pięknie udało się Tobie zobrazować to co napisałem wcześniej: jednak smutna dupa i tak spoziera zza wyprężonej kelciny, nawet jak foto jest świetne I nie, nie jesteś dupa to nie personalnie do Ciebie, tylko o całej tej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblery z Bielska Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 I to niestety pokazuje zupełną ignorancję i brak elementarnej wiedzy w tym temacie. (...)Dlaczego (...)Dlaczego (...)Dlaczego, (...)Czemu (...)Bo tam nikt nie przegradza sieciami ujść rzek, gdy srebrne ryby wchodzą do rzek. Bo tam dbają przede wszystkim o naturalne tarło. Bo tam wędkarz to jest klient, który by zapłacić 120 € za dzień wędkowania musi mieć wabik w postaci ryb w rzece. Tutaj z wycierania i sztucznego rozmnażania troci żyje cała armia ludzi. Na praktyki rybaków przymyka się oczy. Od państwa nie ma prawie żadnego wsparcia w walce z kłusownictwem. Wędkarz jest postrzegany jako intruz, co najwyżej jako lekko szurnięty hobbysta. Różnice widać gołym okiem. Niedostrzeganie ich, "to niestety pokazuje zupełną ignorancję i brak elementarnej wiedzy w tym temacie". Trzeba wiele zmienić. Zmian nigdy nie uda się wprowadzić, walcząc między sobą. Szukacie na siłę wroga nie tam, gdzie trzeba. Definitywnie kończę zaglądanie w ten temat. Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 nie lowie keltow, nigdy nie lowilem i nie bede lowil, nie inetersuje mnie takie lowienie wiec sie o nim nie bede wypowiadal, ale chetnie wypowiem sie o tym, co zazwyczaj nazywa sie uczeniem od lepszych od siebie albo nawet od najlepszych ... czytajac ten (i podobne watki) dochodzi sie, z dzecinna latwoscia, do wniosku, ze to zapewne poprzez angolska niechec do wschodnioeuropejczykow wody w UK sa tak rybne, nie dzieki madremu systemowi wypracowanemu przez dlugie lata doswidczenia i rownoczesnie, ze to zapewne dzieki temu, ze w polsce wie sie wszystko najlepiej, wlasnie polskie lowiska sa takie naj ... takie najbardziej wyjebane do dna, ze wszystkich znanych mi lowisk ... i nie odpisujcie, nie ma o czym dyskutowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert67 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Ale Robert , to ja mówię - nie , upadkowi obyczajów Nawet tak niesłusznie opluskwiani rybacy nie łowią keltów . Są mądrzejsi od przeciętnego sierścia . Módlmy się więc o powrót profesjonalnego rybactwa , które jest nam niezbędne niczym powietrze , czyli dokładnie odwrotnie jak stada wypasione papką medialną .. Wiem o czym mówisz Sławku i wiem, jakich argumentów używają inni .I wiem że, wypracowanie w tej kwestii porozumienia będzie...inaczej ...odbędzie się kiedy w wodzie... pozostanie...woda bądź coś, co ją kiedyś przypominało .Mam nadzieje nie dożyć tego dnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Bo tam nikt nie przegradza sieciami ujść rzek, gdy srebrne ryby wchodzą do rzek. Bo tam dbają przede wszystkim o naturalne tarło. Bo tam wędkarz to jest klient, który by zapłacić 120 € za dzień wędkowania musi mieć wabik w postaci ryb w rzece. Tutaj z wycierania i sztucznego rozmnażania troci żyje cała armia ludzi. Na praktyki rybaków przymyka się oczy. Od państwa nie ma prawie żadnego wsparcia w walce z kłusownictwem. Wędkarz jest postrzegany jako intruz, co najwyżej jako lekko szurnięty hobbysta. Różnice widać gołym okiem. Niedostrzeganie ich, "to niestety pokazuje zupełną ignorancję i brak elementarnej wiedzy w tym temacie". Trzeba wiele zmienić. Zmian nigdy nie uda się wprowadzić, walcząc między sobą. Szukacie na siłę wroga nie tam, gdzie trzeba. Definitywnie kończę zaglądanie w ten temat. JanuszWybacz Janusz, ale znowu błądzisz i to co piszesz nie jest zgodne z prawdą.Łososie sa odławiane sieciami, proceder jest niby kontrolowany, ale z tego co mówią znajomi "łososiowcy" w nikłym stopniu.Na wielu rzekach przeprowadza się sztuczne tarło, ryby sa odławiane w tym celuWędkarz jest postrzegany jak dojna krowa, której każdą ściemę można sprzedać, jak choćby to, ze w zastawionej któryś tydzień rzece sa ryby, bo woda poszła w górę Ludzie z agencji rządowych głównie zajmują się swoimi sprawami i podejmują decyzje tak skrajnie głupie, ze włosy podnosi, z reszta na naszym forum kilka razy pisał o tym Bigos, zna to z pierwszej ręki.W tym ze trzeba wiele zmienić - pełna zgoda. Ale może zanim zaczniemy - czy raczej zaczniecie zmieniać świat, warto by zacząć od siebie?Póki co, co pisałem wcześniej, jest takie a nie inne status quo, każdemu taki śmierdzący kompromisik pasuje. Rybacy robią co chcą, kłusole robią co chcą, a wędkarze dostają jak w pysk keltem i jeszcze są zadowoleni i gorączkowo uciszają wszystkich którzy ośmielają się powiedzieć, ze to trochę wioska jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wojciiech Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 A gdyby było w PL tak? Sezon od 1 marca do 15 listopada. Od 15 października do 15 listopada obowiązek 100 % C&R i non stop naloty z kontrolami, zamiast pilnowania ryb przed kłusownikami. Albo dodatkowo możliwość wzięcia ryby w tym terminie - za opłatą typu 500 zł za troć(przykład) - pieniądze na rzecz rzeki. W marcu można by łowić odpasione kelty i pojedyncze srebrniaki, lato i jesień to czas białasów. Myślę, że byłoby spoko. To co mi przeszkadza to pogardliwy stosunek co niektórych zwolenników metod z UK do reszty. Tak jak Janusz pisze - tak nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Janusz , Ty sie nie bocz , bo jesteś nasz dobry przyjaciel w hobby Rozmowa o tematach drażliwych , bo dotykających bardzo mocno utrwalonych , złych nawyków , bywa na ogół emocjami podszyta . Niewiele w polskim wędkarstwie jest rzeczy godnych ocalenia , rozumnych wzorów , praktyk w świecie powszechnych i uznanych . Dlaczego mamy zawsze równać w dół ? Czemu jeszcze temu równaniu przyklaskiwac ? Nasza parszywa rzeczywistość jest samymi nonsensami zszyta , które o dziwo maja zdumiewająco liczne grono swoich zagorzałych wyznawców i adwokatów . Nawet wszystkie masowe imprezy grupujace fascynatów tzw ryb szlachetnych kelciną stoja . To jest chore .. No niech i tak będzie , ale nie zakładajmy , że przez nędzne i uparte trwanie w tej karykaturalnej , odwróconej na opak manierze dojdziemy do konsensusu jakoś lepiej rokującego , odwrotu od bylejakości , szczątkowego szacunku do ryb i przede wszystkim siebie . Dewie dekady w oparach absurdu poszły w jak psu w dooopę . Idźmy więc po rozum do lepszych .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mari Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Sławku, świat rzadko bywa czarno-biały. A jeżeli czasem bywa to ja za głupi jestem, aby określić co czarnym jest, a co białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tofik Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Czarno -biały............nie,ale, niestety spora część ludzi ,mimo jasno określonych celów tego forum,dąży do tego, żeby jednak było czarno,a nie biało.To boli niestety.Łowić jak RAPR pozwala,tylko żeby potem nie pitolić w innym wątku że nie ma ryb ,bo RAPR pozwala zabierać 4sztuki jakiejś ryby,bo to śmiech ,żenada i szczyt hipokryzji,żeby nie napisać ,głupoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Mari , a czy upieram się , albo wmawiam że jest biało czarno , kiedy jest raczej tak jakby czerwonawo ? Jest jak w Polsce , czyli na opak . Tak samo u nas , jak i w równoległym świecie - wiecznie żywe projekcje po...nego redaktora i wierne stada lemingów w poznawczej euforii .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
lukomat
Redakcja jerkbait.pl rozwaza wprowadzenie zmian w regulaminie dotyczacym publikacji zdjec. Chcielibysmy poznac opinie forumowiczow na temat zdjec keltow prezentowanych na forum. W imieniu redakcji zapraszam do rzeczowej i kulturalnej dyskusji.
Top użytkownicy dla tego pytania
37
35
34
24
Popularne dni
17 Sty
29
28 Sty
28
7 Sty
27
8 Maj
27
Top użytkownicy dla tego pytania
Sławek Oppeln Bronikowski 37 odpowiedzi
Jerzy Kowalski 35 odpowiedzi
Kuba Standera 34 odpowiedzi
lukomat 24 odpowiedzi
Popularne dni
17 Sty 2014
29 odpowiedzi
28 Sty 2014
28 odpowiedzi
7 Sty 2014
27 odpowiedzi
8 Maj 2014
27 odpowiedzi
Popularne posty
patu
..jestem hołotą, kmiotem i prymitywem Sławku...melduję się w leśnym odcinku Wlewa nad Regą co by celowo zaciąć kelta, tylko i wyłacznie kelta - srebra strącam z kija, nie zacinam, odganiam bo straszn
Kuba Standera
@ Lukomat - taka uwaga, może do przekazania i dla reszty teamu? Jerkbait chyba od początku był, przynajmniej dla mnie - portalem idącym w awangardzie. Takim, który zmuszał by pracować nad sobą, nad
Friko
Doszliśmy do wniosku, że zamiast tworzyć ograniczenia lepiej jest tworzyć Użytkownikom szanse i wyzwania. Zamiast karać lepiej jest nagradzać i promować. Jest to zgodne z misją jerkbaita zakładającą o
Opublikowane grafiki
340 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi