Zulus Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Ja na przykład po przeczytaniu tych postów wiem jedno: fotki na tym forum już nie wstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 ja również popieram zdanie @Poppera, i tak jak @Gumo, uważam że zbytnia przesada może dać odwrotny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Ja na przykład po przeczytaniu tych postów wiem jedno: fotki na tym forum już nie wstawię I to jest właśnie to, czego chyba byśmy nie chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Fatalnie, nie tedy droga. Niema co trzaskac dzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Oj Panowie, myślałem że jak się sezon zacznie to będzie mniej bicia piany bez celu... Nie lepiej zmiast klepać w te nieszczęsne klawiszki z taką zawziętością iść na ryby?? Chyba że to syndrom napięcia przed weekendowego.Moim zdaniem to najpierw trzeba coś złapać a twtedy myśleć jak focić - czego nam wszystkim w nadchodzącym weekendzie życzę. p.s.Gumo - pisać art o makrelach?? chyba królewskich bo łowienie tych europejskich to wyprawa po białko poziomem skomplikowania przypominająca... ja wiem?? łowienie uklei na czas?? co to za wyzwanie jeśli łowisz 250szt w jeden wieczór ?? Stawianie ich w rzędzie z tarponem to jak jazgarza z sumem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Piranha.Twój Canon S2 IS z tego co pamiętam ma stabilizacje obrazu.Spróbuj zrobić zdjęcie tańszym aparatem bez stabilizacji jedną ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Witam@Marcelinho a teraz udowodnij ze tej rybki nie wzioles na dalsza sesje do wanny bo z tego co widze jest dalej zapieta i to dosc solidnie ze nie miales problemu z jej wyciagnieciem Proponuje zdjac wszystkie kotwice i nie bedzie problemu a nalepiej wprowadzic zakaz zabierania aparatu nad wode . Panowie to nie tedy droga nie wpadajmy w paranoje Tu nie chodzi o to czy robisz zdjecie w wodzie ,na trawie czy w lodce wazne ze ja wypuscisz w dobrej kondycji i mysle ze ze to na tyle. Ja tez moge zrobic zdjecia w wodzie i sie chwalic ze wypuszczona a to nie musi byc prawda Paranoja jest nieuleczalna ale podobno mozna zlagodzic jej skutki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Co prawda nie lowilem ani jednych ani drugich ale mialem na mysli ta Makrele hiszpanska, z tymi zabkami jak sztylety... Co laczy te gatunki, ze podalem w kupie?Cieżko przy ich polowie o swieza trawke. A moze tak sobie rzucilem, jako 2rzedna sprawa w tych rozwazaniach... Gumo p.s.Panowie, nie personalnie...nie personalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Jakże to polskie, wychowanie przez negację, zakazy i nakazy, a przecież można inaczej, zamiast stawiać pod pręgierzem to co złe pokażymy własnym przykładem jak powinno być dobrze, chwalmy zamieszczane dobre zdjęcia, w końcu jest ich większość na tym portalu. Do wszystkie podchodźmy z rozsądkiem i umiarem. I nie przesadzajmy, ułożenie ryby na miękkiej trawie nie może być przyrównywane do tarzania jej w piasku czy ziemi, trzymając ją (rybę) ręką do fotki częto możemy jej wyrządzić więcej szkody niż gdy leży spokojnie na trawie. I taka refleksja, po co my te ryby łowimy ? Zawsze myślałem, że dla samego łowienia, nie dla fotki, nie po to by ją złapać za wszelką ceną. Jak w powiedzeniu nie o to chodzi by złapać króliczka, a o to by gonić go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Witam, Mi wydawalo sie ze wiekszosc uzytkownikow tutaj mimo wszystko uczy sie czegos i w tym wypadku moze to byc robienie zdjec rybom. Popieram Marcelinho chociaz czasem sam robie takie zdjecia z reguly na jakiejs mokrej trawie badz w podbierkau- inaczej np. nikt by mi nie uwierzyl ze zlapalem lipienia 48 cm na malutkiej rzece bo takich tam nie widywano Czasem rybom nie robie zdjec bo nie widze takiej potrzeby- sa odczepiane prosto w wodzie. Wszystkim pstragarzom polecam cos takiego: http://www.wellardandscott.co.uk/products/fly-fishing/access ories/stripping-baskets/g357 Rybki powinny odplywac w jeszcze lepszej kondycji Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Jakże to polskie, wychowanie przez negację, zakazy i nakazy, a przecież można inaczej, zamiast stawiać pod pręgierzem to co złe pokażymy własnym przykładem jak powinno być dobrze, chwalmy zamieszczane dobre zdjęcia, w końcu jest ich większość na tym portalu. Do wszystkie podchodźmy z rozsądkiem i umiarem. I nie przesadzajmy, ułożenie ryby na miękkiej trawie nie może być przyrównywane do tarzania jej w piasku czy ziemi, trzymając ją (rybę) ręką do fotki częto możemy jej wyrządzić więcej szkody niż gdy leży spokojnie na trawie. I taka refleksja, po co my te ryby łowimy ? Zawsze myślałem, że dla samego łowienia, nie dla fotki, nie po to by ją złapać za wszelką ceną. Jak w powiedzeniu nie o to chodzi by złapać króliczka, a o to by gonić go Proponowałbym tą wypowiedź pozostawić jako podsumowanie, i zarazem zakończenie dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Witam@Marcelinho a teraz udowodnij ze tej rybki nie wzioles na dalsza sesje do wanny bo z tego co widze jest dalej zapieta i to dosc solidnie ze nie miales problemu z jej wyciagnieciem Pozdrawiam Jesli zaczałem to i skoncze, pozwolicie To co zrobiłem z ta ryba jest moja sprawa i kazdego fotografujacego, poszła na mielone, na przykład. To nie istotne.Zaprezentowana jednak została, w sposob dajacy pozytywne skojarzenia i mam nadzieje estetyczny sprawiajacy wrażenie, ze wszystko jest ok o ile poza ,, kadrem ,, tez nie wyladowała w trawie.Taki był sens mojego watku. PREZENTACJA i TYLKO PREZENTACJA. W kilku wypowiedziach zostało to błednie odczytane. Pojawiło sie Co bys zrobił gdybys...itp, itdPrzepraszam za zamieszanie, bo kilka osob zostac mogło urażonych i dotknietych a czesc poraz kolejny zdegustowanych ,, biciem piany ,,. Mysle jednak ze tego tematu nigdy za wiele.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Przepraszam za zamieszanie, bo kilka osob zostac mogło urażonych i dotknietych a czesc poraz kolejny zdegustowanych ,, biciem piany ,,. Jakaś aluzja do mnie czy mi się wydaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Marcelinho podsumował tak,że wszyscy wiedzą o co chodzi i myślę,że na tym należy skończyć,bo zaraz będzie awantura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Marcelinho podsumował tak,że wszyscy wiedzą o co chodzi i myślę,że na tym należy skończyć,bo zaraz będzie awantura.Tu chodzi o naszą rozmowę na priv, miałem nadzieję, że Marcelinho nie będzie rozstrząsał naszej prywatnej rozmowy na forum ale cóż jak widze się myliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 ale mówienie o rozmowie prywatnej gdy nikt nie wie o co chodzi też jest nie na miejscu proponuje rozwinąć, a najlepiej zakończyć temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Wybieram tą drugą opcję Happy End Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Był bym happy gdyby moderator lub admin zamknął wątek bo prowadzi od samego początku do niczego, zresztom jest to kolejny wątek który otworzył @Marcelinho, który jest bezsensowny bo podobnie było z przedwczesnymi boleniami 2008. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Wszyscy zaczynaja mowic o zakonczeniu tego watku. I ciesze sie...naprawde... Nasz portal postawil juz wysoko poprzeczke, jesli chodzi o etyczne aspekty nowoczesnoego podejscia do wedkowania.Proponuje sie skupic na dotrzymaniu dotychczasowych wymagan. To naprawde jest wysoki poziom, ktory powoduje wysoka przezywalnosc zlowionych ryb. A o to nam chyba wszystkim chodzi? Zamykam watek, tym bardziej ze zbliza sie weekend i pora mniej gadac, wiecej robic ( nie mielonych lecz mowa o takim lowieniu aby wilk byl syty i owca cala) Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi