Skocz do zawartości

Ryby na trawie / publikacje na forum a sens CR

Rekomendowane odpowiedzi

Oj Panowie, myślałem że jak się sezon zacznie to będzie mniej bicia piany bez celu... Nie lepiej zmiast klepać w te nieszczęsne klawiszki z taką zawziętością iść na ryby?? Chyba że to syndrom napięcia przed weekendowego.

Moim zdaniem to najpierw trzeba coś złapać a twtedy myśleć jak focić - czego nam wszystkim w nadchodzącym weekendzie życzę.

p.s.

Gumo - pisać art o makrelach?? chyba królewskich bo łowienie tych europejskich to wyprawa po białko poziomem skomplikowania przypominająca... ja wiem?? łowienie uklei na czas?? co to za wyzwanie jeśli łowisz 250szt w jeden wieczór :unsure: ?? Stawianie ich w rzędzie z tarponem to jak jazgarza z sumem.

Witam

@Marcelinho a teraz udowodnij ze tej rybki nie wzioles na dalsza sesje do wanny bo z tego co widze jest dalej zapieta i to dosc solidnie ze nie miales problemu z jej wyciagnieciem :mellow:

Proponuje zdjac wszystkie kotwice i nie bedzie problemu a nalepiej wprowadzic zakaz zabierania aparatu nad wode .

Panowie to nie tedy droga nie wpadajmy w paranoje :huh: Tu nie chodzi o to czy robisz zdjecie w wodzie ,na trawie czy w lodce wazne ze ja wypuscisz w dobrej kondycji i mysle ze ze to na tyle. Ja tez moge zrobic zdjecia w wodzie i sie chwalic ze wypuszczona a to nie musi byc prawda :unsure:

Paranoja jest nieuleczalna ale podobno mozna zlagodzic jej skutki :blush:

Pozdrawiam

Co prawda nie lowilem ani jednych ani drugich ale mialem na mysli ta Makrele hiszpanska, z tymi zabkami jak sztylety... :D

Co laczy te gatunki, ze podalem w kupie?

Cieżko przy ich polowie o swieza trawke. :D

A moze tak sobie rzucilem, jako 2rzedna sprawa w tych rozwazaniach...

Gumo

p.s.Panowie, nie personalnie...nie personalnie...

Jakże to polskie, wychowanie przez negację, zakazy i nakazy, a przecież można inaczej, zamiast stawiać pod pręgierzem to co złe pokażymy własnym przykładem jak powinno być dobrze, chwalmy zamieszczane dobre zdjęcia, w końcu jest ich większość na tym portalu. Do wszystkie podchodźmy z rozsądkiem i umiarem. I nie przesadzajmy, ułożenie ryby na miękkiej trawie nie może być przyrównywane do tarzania jej w piasku czy ziemi, trzymając ją (rybę) ręką do fotki częto możemy jej wyrządzić więcej szkody niż gdy leży spokojnie na trawie. I taka refleksja, po co my te ryby łowimy ? Zawsze myślałem, że dla samego łowienia, nie dla fotki, nie po to by ją złapać za wszelką ceną. Jak w powiedzeniu nie o to chodzi by złapać króliczka, a o to by gonić go ;)

Witam,

Mi wydawalo sie ze wiekszosc uzytkownikow tutaj mimo wszystko uczy sie czegos i w tym wypadku moze to byc robienie zdjec rybom.

Popieram Marcelinho chociaz czasem sam robie takie zdjecia z reguly na jakiejs mokrej trawie badz w podbierkau- inaczej np. nikt by mi nie uwierzyl ze zlapalem lipienia 48 cm na malutkiej rzece bo takich tam nie widywano :D

Czasem rybom nie robie zdjec bo nie widze takiej potrzeby- sa odczepiane prosto w wodzie.

Wszystkim pstragarzom polecam cos takiego: http://www.wellardandscott.co.uk/products/fly-fishing/access ories/stripping-baskets/g357

Rybki powinny odplywac w jeszcze lepszej kondycji :D

Pozdrawiam,

Bujo

Jakże to polskie, wychowanie przez negację, zakazy i nakazy, a przecież można inaczej, zamiast stawiać pod pręgierzem to co złe pokażymy własnym przykładem jak powinno być dobrze, chwalmy zamieszczane dobre zdjęcia, w końcu jest ich większość na tym portalu. Do wszystkie podchodźmy z rozsądkiem i umiarem. I nie przesadzajmy, ułożenie ryby na miękkiej trawie nie może być przyrównywane do tarzania jej w piasku czy ziemi, trzymając ją (rybę) ręką do fotki częto możemy jej wyrządzić więcej szkody niż gdy leży spokojnie na trawie. I taka refleksja, po co my te ryby łowimy ? Zawsze myślałem, że dla samego łowienia, nie dla fotki, nie po to by ją złapać za wszelką ceną. Jak w powiedzeniu nie o to chodzi by złapać króliczka, a o to by gonić go ;)

Proponowałbym tą wypowiedź pozostawić jako podsumowanie, i zarazem zakończenie dyskusji B)

Witam

@Marcelinho a teraz udowodnij ze tej rybki nie wzioles na dalsza sesje do wanny bo z tego co widze jest dalej zapieta i to dosc solidnie ze nie miales problemu z jej wyciagnieciem :mellow:

Pozdrawiam

Jesli zaczałem to i skoncze, pozwolicie :D

To co zrobiłem z ta ryba jest moja sprawa i kazdego fotografujacego, poszła na mielone, na przykład. :mellow: To nie istotne.

Zaprezentowana jednak została, w sposob dajacy pozytywne skojarzenia i mam nadzieje estetyczny sprawiajacy wrażenie, ze wszystko jest ok o ile poza ,, kadrem ,, tez nie wyladowała w trawie.

Taki był sens mojego watku. PREZENTACJA i TYLKO PREZENTACJA.

W kilku wypowiedziach zostało to błednie odczytane. Pojawiło sie Co bys zrobił gdybys...itp, itd

Przepraszam za zamieszanie, bo kilka osob zostac mogło urażonych i dotknietych a czesc poraz kolejny zdegustowanych ,, biciem piany ,,. Mysle jednak ze tego tematu nigdy za wiele.

Pozdrawiam serdecznie. B)

Marcelinho podsumował tak,że wszyscy wiedzą o co chodzi i myślę,że na tym należy skończyć,bo zaraz będzie awantura.

Tu chodzi o naszą rozmowę na priv, miałem nadzieję, że Marcelinho nie będzie rozstrząsał naszej prywatnej rozmowy na forum ale cóż jak widze się myliłem.

Wszyscy zaczynaja mowic o zakonczeniu tego watku. I ciesze sie...naprawde... :D

Nasz portal postawil juz wysoko poprzeczke, jesli chodzi o etyczne aspekty nowoczesnoego podejscia do wedkowania.

Proponuje sie skupic na dotrzymaniu dotychczasowych wymagan. To naprawde jest wysoki poziom, ktory powoduje wysoka przezywalnosc zlowionych ryb. A o to nam chyba wszystkim chodzi?

Zamykam watek, tym bardziej ze zbliza sie weekend i pora mniej gadac, wiecej robic ( nie mielonych lecz mowa o takim lowieniu aby wilk byl syty i owca cala)

Gumo