Skocz do zawartości
  • 0

Nowe "zabawki" 4 HDI od Lowrance na 2014r.

Kajtelek2

Pytanie

Jak ktoś szuka fajnej ekonomicznej wersji echosondy to Lowrance ma nowa serię 4 HDI , na której będzie można zobaczyć więcej niż we wcześniejszych elitach 4. Mamy też nową serie Mark 4 HDI , jednak mogli też dodać trochę więcej pixeli w te ekrany.

Fajnie byłoby rozbudować serie Mark 5x , 5x pro i zaopatrzyć GPS lub HDI ale pewnie już nad tym myśla :)

post-50637-0-96826200-1389087334_thumb.jpg

post-50637-0-15532600-1389087340_thumb.jpg

Edytowane przez Kajtelek2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam czy mam pytanie odnośnie echosondy Mark 4 HDI czy można przetwornik zamontować wewnątrz łódki, czy odczyty będą dobre, temperatury nie pokaże ale to można przeżyć :)

Pozdrawiam

Piotrek

@piotr1239

wszystko zalezy z jakim przetwornikiem

83/200 mozna bez obaw przykleic klejem epoksydowym - wazne tylko by zrobic to zgodnie ze sztuką.

Jesli chodzi o przetworniki HDI czyli 83/200 455/800 i 50/200 455/800 to producent nie zaleca ich montazu wewnatrz łodzi. Choć znam ludzi, którzy je wkleili i nie narzekają na odczyty.

• 0

Też tak uważam. A Czy można wgrać polskie menu w jakiś sposób?

Kolego jak nie znasz kompletnie języka to słownik w dłoń i moment sobie przetlumaczysz. Można sobie karteczkę wrzucić do covera że słowami. Poza tym jest to kilkanaście słów dasz radę spokojnie.

• 0

Ja mam 83/200 & 455/800 kHz czyli odpada montaż wewnątrz?????

piotrek

@piotr1239

Napisano 28 sierpień 2015 - 10:37

piotr1239, on 27 Aug 2015 - 20:04, said:snapback.png

Witam czy mam pytanie odnośnie echosondy Mark 4 HDI czy można przetwornik zamontować wewnątrz łódki, czy odczyty będą dobre, temperatury nie pokaże ale to można przeżyć  :)

Pozdrawiam

Piotrek

@piotr1239

wszystko zalezy z jakim przetwornikiem

83/200 mozna bez obaw przykleic klejem epoksydowym - wazne tylko by zrobic to zgodnie ze sztuką.

Jesli chodzi o przetworniki HDI czyli 83/200 455/800 i 50/200 455/800 to producent nie zaleca ich montazu wewnatrz łodzi. Choć znam ludzi, którzy je wkleili i nie narzekają na odczyty.