Mordeo Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Mam pytanie: co stanie się, jak do łodzi o max mocy silnika 5 KM założymy 10 KM i będziemy pływać. Zakładam, że waga obydwu silników jest zbliżona. Co może się stać? Co może się uszkodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pampi Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 A jak myślicie bardzo ryzykowne jest podczepienie silnika 6km do Nortona 3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 A jak myślicie bardzo ryzykowne jest podczepienie silnika 6km do Nortona 3 ?Samo pływanie na tym wynalazku jest ryzykowne, kolega miał taką i miałem okazję popływać. Tak niestabilnej łodzi nikomu nie życzę, pływanie na wiosłach ok próby spiningowania na stojąco to wielkie wyzwanie. Zabranie pasażera i łowienie we dwóch katastrofa.Pływałem na wiosłach myślę jednak że 6 to będzie wielkie wyzwanie i kaskaderka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pampi Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 To nie ryzykuję Dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał91 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Witam!Odswieze troche temat. Mianowicie, mam okzaje kupic silnik 60 KM, jest to o 10 KM wiecje niz przewiduje producent.Zastanawiam sie czy nie bedzie problemow, czy lepiej poczekac i kupic 50? Lodz:http://www.mindak.com.pl/S465FI.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Chyba na innym forum już Ci odpowiedzieli fachowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał91 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 zgadza sie:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SebastianWat Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Sorki za odgrzewanie kotleta czy tam karpia:) mam ponton honda t30 (3metry, max silnik wg tabliczki 15km i 58kg) dodam że mam kil i podłoge metalową skłądaną obecnie posiadam wietieroka 8km i jest dramat (jest w kiepskim stanie ) max predkosć w pojedynke uzyskuje 20-21km/h w dwi osoby to już 15-16km jest okazja kupić za niecały 1k silnik który waży około 40-45kg i posiada 25koni (dwusyf stara dobra polska konstrukcja) to co mnie interesuje to w dwie osoby plus dzieciak popływac sobie tak 35-40km/h waga całości to (60kg ponton+silnik zakroglam do 50kg+ paliwo 50kg +pasażerowie z czymśtam 250kg) 410kg czy to coś nie bedzie zbyt dużym potworem?? czy nie rozerwie pontonu? http://www.boatshop.pl/pontony-honda/ponton-honda-marine-ae-t30,1150.htmllink do danych pontomnu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Nie przekroczysz dopuszczalnej wagi silnika będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bomber Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Moc silnikow radzieckich i polskich nie byla chyba podawana na srubie , a wiec juz masz polowe mocy i jeszcze troche zuzyty to moze zostanie 10 KM no i ta waga silnika . Trzeba dolozyc kupic nowszy 2suw , ale to chyba zamala skorupka na 25 Km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SebastianWat Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Sorki silnik ma 20koni ale oznaczenie ma DE-25 stan wizualny super kompresja 8,3 na zimno więc prawie jak nowywaga silnika wg producenta 46kg wiec z 10kg zapasu wagowo.miał ktoś do czynienia z takim silnikiem jak on się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mordeo
Mam pytanie: co stanie się, jak do łodzi o max mocy silnika 5 KM założymy 10 KM i będziemy pływać. Zakładam, że waga obydwu silników jest zbliżona.
Co może się stać? Co może się uszkodzić?
Top użytkownicy dla tego pytania
10
7
6
3
Popularne dni
7 Sty
29
12 Sty
8
11 Sty
5
8 Sty
4
Top użytkownicy dla tego pytania
Mordeo 10 odpowiedzi
kotwitz 7 odpowiedzi
Gumofilc 6 odpowiedzi
Krzysztof Kacprzak 3 odpowiedzi
Popularne dni
7 Sty 2014
29 odpowiedzi
12 Sty 2014
8 odpowiedzi
11 Sty 2014
5 odpowiedzi
8 Sty 2014
4 odpowiedzi
Popularne posty
Mordeo
Zakładamy, że pawęż jest wzmacniana.
skiner
Tak jak Kamil napisał można i 200KM .... Pytanie tylko gdzie wędki położyć?
tornado
Przy takim trymie jak na filmie to każdą łajbę wysadzi się w powietrze.
60 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi