c1esla Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witam.Byłem na Inie z 5 ziomkami , wędkowaliśmy 4 i pół dnia.Do wody szły woblery, wahadła , obrotówki , nawet cykady i gumy niestety w pierwszym dniu jesteśmy na 0W drugi dzień kolega Grzesiek dostaje od rzeki pięknego samca 64 cm , rybka wraca do wody, reszta naszej ekipy bez ryby, spotkaliśmy ok 30 wędkarzy i nikt na tym odcinku nie miał ryby (przynajmniej tak mówili).Trzeci dzień podobnie na sam koniec dnia kolega Michał wyjmuje samca 56 cm który wraca do wody w tym dniu chłopaki widzieli rybę 75 cm samicę.W czwartym dniu wszyscy bez kontaktu podobnie jak podczas 3 godz wędkowania w piątym dniu. Spotkaliśmy bardzo wielu wędkarzy 90 % była bez kontaktów z rybami.Natomiast 1 stycznia trochę ryb padło. Zakładam ten Wątek ponieważ ciekawy jestem jak to jest z tymi Trociami w Inie , słyszałem wiele opini , że ryby zeszły już do morza bo jest za ciepło, że są w rzece ale nie są aktywne bo jest zbyt niska woda, ale dużo miejscowych mówili że na tarło szło bardzo dużo ryb i to dużych. Wrzucajcie swoje spostrzeżenia i najlepiej fotki rybek z INY , ja zapytam chłopaków czy mogę ich rybki dodać i wrzucę . pozdro Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zlotowlosy Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Cześć!W jakim rejonie łowiliście?Ja byłem na odcinku Stawno/most - Goleniów, niestety na skończyłem 0. Było mnóstwo ludzi i z tego co nad wodą usłyszałem, przez 4 dni tylko 2 sztuki padły (w przenośni i dosłownie niestety ) . Na odcinku miejskim w Goleniowie, kilka troci zostało złowionych przez weekend.Woda w rzece bardzo niska, według mnie ok. 80-100cm mniej, niż normalnie.Z tego co znajomy z TPRIiG mi mówił, na tarło wpłynęło mniej ryb niż rok wcześniej.Dla tych co nie znają polecam w ogóle profil TPRIiG na fb - jest sporo zdjęć z tarła i ich stronę, na której można znaleść sporo informacji o rzekach, którymi się opiekują rybach i różnych akcjach:https://www.facebook.com/TPRIiGhttp://www.tpriig.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Ta rybka 64 cm z 3. to jedyna ryba tamtego dnia na odcinku Goleniów las. Legendy od rana o niej krążyły Chyba mieliśmy przyjemność zamienić kilka słów ze sobą, na pewno rozmawiałem ze szczęśliwym łowcą. Ja wtedy miałem jedno wyjście niewielkiej ryby do blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Byłem z 4 kolegami (dwóch spinning, dwóch mucha) od 1 stycznia do 4. Do mnie szczęście uśmiechnęło się 1, samiczka 66, poniżej Goleniowa, wróciła do wody. Kolega miał jedno branie. 2 stycznia kolega złapał, również samiczkę 75, śliczności, wróciła do wody. Koledzy muszkarze raportowali jedno lub dwa brania. To, mimio bardzo szczerych chęci, wszystko. Rozmawialiśmy z Arturem Fudryną z TPRIiG chyba 2 stycznia mówił, że ryby są. Były liczne głosy, że ryby są wysoko w okolicach Stargardu, ale to pewnie tak samo sprawdzona prawda jak to, że Frac miał strzelać do Papieża. Pozdr. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 my łowiliśmy w okolicach Lubowa, Rogowa, Stawna, Goleniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Były liczne głosy, że ryby są wysoko w okolicach Stargardu, słyszałem wiele opini , że ryby zeszły już do morza bo jest za ciepło, że są w rzece ale nie są aktywne bo jest zbyt niska woda Co roku ta sama śpiewka Ja mam swoją teorię; o rybę najłatwiej jest pierwszego, bo ryba jeszcze nie jest przepłoszona i "przebłyszczona". Teraz trzeba poczekać aż nad wodą się uspokoi i luźniej zrobi, a najlepiej poczekać nad wodą z wędką w dłoni A nuż coś się skusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Co roku ta sama śpiewka Ja mam swoją teorię; o rybę najłatwiej jest pierwszego, bo ryba jeszcze nie jest przepłoszona i "przebłyszczona". Teraz trzeba poczekać aż nad wodą się uspokoi i luźniej zrobi, a najlepiej poczekać nad wodą z wędką w dłoni A nuż coś się skusi dokładnie , jak byś coś połowił Artech daj znać tutaj była by mile widziana fota pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) wrzucam fotki moich ziomków z rybkami z Iny Michał forumowy "Sarniok" z samcem 56 cm Grzesiek z samcem 64 cm Edytowane 8 Stycznia 2014 przez c1eśla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Artech, już przeszła "pierwsza fala". Codziennie jadę koło iny i już sporo mniej ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Tomek Ty mi jaziokleni pilnuj na odcinku pod robotą a poki co to.. gdzie jedziemy w sobote? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek3 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 tu taka 80 cm z iny mojego koleszki padła jeszcze 92 cm ale fotki nie mam , także sa duże ryby w rzece tylko naprawdę trzeba mieć sczeście !! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Ładny kaban, można pozazdrościć. GratulacjeNa jakim odcinku ? Edytowane 8 Stycznia 2014 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek3 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Stargard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Powiedz jeszcze ,że to Gacek trzyma tą troć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek3 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 O to skubany, to już wiem gdzie. Pierwszego zeszła mu to teraz ją trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 mowilem tomek zeby trzymac sie miasta - to nie wyciagnales mnie na jakies smierdzace miejscowki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 tu taka 80 cm z iny mojego koleszki padła jeszcze 92 cm ale fotki nie mam , także sa duże ryby w rzece tylko naprawdę trzeba mieć sczeście !!przepiękna rybka gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 dokładnie , jak byś coś połowił Artech daj znać tutaj była by mile widziana fota pozdroNa razie to wiatru w nozdrza połapałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Panowie a jak wiosną z kleniem i jaziem na Inie? Łowi ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi