Skocz do zawartości

INA 2014

c1esla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Byłem na Inie z 5 ziomkami , wędkowaliśmy 4 i pół dnia.

Do wody szły woblery, wahadła , obrotówki , nawet cykady i gumy :) niestety w pierwszym dniu jesteśmy na 0

W drugi dzień kolega Grzesiek dostaje od rzeki pięknego samca 64 cm , rybka wraca do wody, reszta naszej ekipy bez ryby, spotkaliśmy ok 30 wędkarzy i nikt na tym odcinku nie miał ryby (przynajmniej tak mówili).

Trzeci dzień podobnie na sam koniec dnia kolega Michał wyjmuje samca 56 cm który wraca do wody w tym dniu chłopaki widzieli rybę 75 cm samicę.

W czwartym dniu wszyscy bez kontaktu podobnie jak podczas 3 godz wędkowania w piątym dniu.

Spotkaliśmy bardzo wielu wędkarzy 90 % była bez kontaktów z rybami.

Natomiast 1 stycznia trochę ryb padło.

Zakładam ten Wątek ponieważ ciekawy jestem jak to jest z tymi Trociami w Inie , słyszałem wiele opini , że ryby zeszły już do morza bo jest za ciepło, że są w rzece ale nie są aktywne bo jest zbyt niska woda, ale dużo miejscowych mówili że na tarło szło bardzo dużo ryb i to dużych.

Wrzucajcie swoje spostrzeżenia i najlepiej fotki rybek z INY , ja zapytam chłopaków czy mogę ich rybki dodać i wrzucę .

pozdro

Łukasz

Cześć!

W jakim rejonie łowiliście?
Ja byłem na odcinku Stawno/most - Goleniów, niestety na skończyłem 0. Było mnóstwo ludzi i z tego co nad wodą usłyszałem, przez 4 dni tylko 2 sztuki padły (w przenośni i dosłownie niestety :( ) . Na odcinku miejskim w Goleniowie, kilka troci zostało złowionych przez weekend.

Woda w rzece bardzo niska, według mnie ok. 80-100cm mniej, niż normalnie.

Z tego co znajomy z TPRIiG mi mówił, na tarło wpłynęło mniej ryb niż rok wcześniej.

Dla tych co nie znają polecam w ogóle profil TPRIiG na fb - jest sporo zdjęć z tarła i ich stronę, na której można znaleść sporo informacji o rzekach, którymi się opiekują rybach i różnych akcjach:

https://www.facebook.com/TPRIiG

http://www.tpriig.pl/

Ta rybka 64 cm z 3. to jedyna ryba tamtego dnia na odcinku Goleniów las. Legendy od rana o niej krążyły ;)

Chyba mieliśmy przyjemność zamienić kilka słów ze sobą, na pewno rozmawiałem ze szczęśliwym łowcą.

Ja wtedy miałem jedno wyjście niewielkiej ryby do blachy.

Byłem z 4 kolegami (dwóch spinning, dwóch mucha) od 1 stycznia do 4. 

Do mnie szczęście uśmiechnęło się 1, samiczka 66, poniżej Goleniowa, wróciła do wody. 

Kolega miał jedno branie.

2 stycznia kolega złapał, również samiczkę 75, śliczności, wróciła do wody.  

Koledzy muszkarze raportowali jedno lub dwa brania. 

To, mimio bardzo szczerych chęci, wszystko. Rozmawialiśmy z Arturem Fudryną z TPRIiG chyba 2 stycznia mówił, że ryby są. 

Były liczne głosy, że ryby są wysoko w okolicach Stargardu, ale to pewnie tak samo sprawdzona prawda jak to, że Frac miał strzelać do Papieża.  :)

Pozdr. 

Adam

Były liczne głosy, że ryby są wysoko w okolicach Stargardu,

słyszałem wiele opini , że ryby zeszły już do morza bo jest za ciepło, że są w rzece ale nie są aktywne bo jest zbyt niska woda

Co roku ta sama śpiewka  :D

Ja mam swoją teorię; o rybę najłatwiej jest pierwszego, bo ryba jeszcze nie jest przepłoszona i "przebłyszczona". Teraz trzeba poczekać aż nad wodą się uspokoi i luźniej zrobi, a najlepiej poczekać nad wodą z wędką w dłoni  ;)  A nuż coś się skusi  :P

Co roku ta sama śpiewka  :D

Ja mam swoją teorię; o rybę najłatwiej jest pierwszego, bo ryba jeszcze nie jest przepłoszona i "przebłyszczona". Teraz trzeba poczekać aż nad wodą się uspokoi i luźniej zrobi, a najlepiej poczekać nad wodą z wędką w dłoni  ;)  A nuż coś się skusi  :P

dokładnie , jak byś coś połowił Artech daj znać tutaj :D była by mile widziana fota

pozdro

• Like 1