Skocz do zawartości

Zbiorniki Topola i Kozielno

danek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie odnośnie tych dwóch zbiorników:

Czy wolno na nich łowić z łodzi i używać silników spalinowych?

Który ze zbiorników należy do regionu Dolnośląskiego?

No i najważniejsza sprawa, co się tam łowi ( interesuje nie drapieżnik - narazie szczupaki i okonie )

Będę wdzięczny z jakiekolwiek wieści

Pozdrawiam

danek

My pływaliśmy i kilka innych łodzi tez pływało na spalinach. Nikt nie zgłaszał problemów. Z tego co pamiętam z łodzi można tam łowić od 1 czerwca. Ryby z roku na rok coraz więcej. Słyszy się o dużych szupakach i okoniach. Coraz więcej sandaczy, a do tego wszystko to co mieszka w Nysie.

Połamania

Witam

No i najważniejsza sprawa, co się tam łowi ( interesuje nie drapieżnik - narazie szczupaki i okonie )

Pozdrawiam

danek

Witam nie przekreślaj Mietkowa pare sandaczy tam jeszcze zostalo !!!

Witam

Pozdrawiam

danek

Witam nie przekreślaj Mietkowa pare sandaczy tam jeszcze zostalo !!!

Spokojnie REMIK

Tego zbiornika nie przekreślam zbyt dużo lat, godzin na nim spędziłem, aby z niego zrezygnować.

Bardzo lubię te łowisko i nawet w najgorszych latach 2006, 2001 bądź 2000, 1998 r. na nim łowiłem oczywiście z różnymi skutkami.

A na Kozielno i Topola jeszcze nigdy nie łowiłem, wolałem pojechać na Głybinów bądź Otmuchów, który jest bardziej atrakcyjny.

Pozdrawiam

danek

Witam

.

A na Kozielno i Topola jeszcze nigdy nie łowiłem, wolałem pojechać na Głybinów bądź Otmuchów, który jest bardziej atrakcyjny.

Pozdrawiam

danek

Na Otmuchowie jest ok , do czasu kiedy w zasięgu rzutu nie pojawi sie szarańcza 'z Relaxa . Głębinów jest dla mnie nieznany - zawsze miałem mizerne wyniki ,choc widzialem ,że zawodowcy pięknie punktowali . No i 2 razy dalej - mieszkam w Dzierzoniowie

Witajcie

:lol: :mellow:

na temat jak to Remik nazwal szaranczy z RELAXA juz byl watek HAHA niezle haha :lol:

pozdrawiam

Witajcie

W zeszłym roku miałem okazję widzieć ich w akcji, ja i kolega łowiliśmy sandacze a oni pływali jak bolidy w koło nas i nie mogli się napatrzeć - najgorsze było to że ryby trafiały do wody a oni patelnie smalcem smarowali:lol: .

danek

• 3 tygodnie później...
  • 2 lata później...
  • 9 lat później...

Na Topoli trwają prają odkrywkowe na środku jeziora. Pracują koparki i ładowarki. Jeżdżą ogromne ciężarówki wożące kruszywo, usypywany jest także wał przez środek zbiornika pewnie na potrzeby taśmociągu, sezon ten i kolejne dla motorowodniaków spalony. Obecnie brakuje 4 metrów wody z poziomu.

Na Topoli trwają prają odkrywkowe na środku jeziora. Pracują koparki i ładowarki. Jeżdżą ogromne ciężarówki wożące kruszywo, usypywany jest także wał przez środek zbiornika pewnie na potrzeby taśmociągu, sezon ten i kolejne dla motorowodniaków spalony. Obecnie brakuje 4 metrów wody z poziomu.

• Like 1

rozjebali zbiornik jak mietków i tyle, kopanlnia pod przykrywką remontu tamy robi co chce a ch*** ze wędkarze karte z wałbrzyskiego opłacili i nie mają gdzie połowić i popływać. Za chwilę na kozielnie bedzie taki zakaz.

Śmierdzi to na odległość ktoś ma niezłe wpływy albo ktoś coś dostał?Szkoda tego wszystkiego naprawdę bo zbiornik tak ładnie się odrodził po latach posuchy.Kozielno jest jak studnia może troszkę okonia tam jeszcze pływa resztę miejscowi skłusowali jedynie można sobie popływać nie licząc na brania.

no byłem dzisiaj przejazdem i nie ma mowy żeby do czerwca się z stamtąd wynieśli. Koparki na środku jeziora i jakieś baraki. Co oni tam kopią ? żwir którego koparka nie mogła wydobyć ?

Nie wiadomo czy oni się za rok stamtąd wyniosą?Tobwszystko jest chce co tam się dzieje.W rzekach wody brakuje o oni spuszczają cały zbiornik żeby jedna firma mogła sobie po kosztach wydobycie ułatwić.