suhhar Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 jakaś masakra...myślę że pzw wałbrzych powinno się szykować na zwrot części kasy za kartę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korczas Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 jakaś masakra...myślę że pzw wałbrzych powinno się szykować na zwrot części kasy za kartę...[/quote. Pzw akurat tu nie miało nic do powiedzenia,na jesień i wiosnę jeszcze normalnie przeprowadzili zarybienia Topoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Byłem wczoraj zobaczyćna Topoli i jakaś masakra jest,tam gdzie na jesień łowiłem zedy z łodzi teraz można spacerować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 W końcu Topola i Mietków to ten sam dzierżawca, więc tradycja z obowiązuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 no to pieknie można krzyżyk postawić na tej wodzie. A co do PZW to opłaciłem składkę 100% na wszystkie wody w wykazie wód pzw, skoro jakiś procent z niej nie mogę korzystać to powinien dostać zwrot środków proporcjonalnie do ilości wody z jakiej nie mogę korzystać w 100%. To tak jak z kupnem biletu na basen płacę 100% biletu a po wejsciu na basen okazuje się że połowa atrakcji nie działa. Czy to jest uczciwe ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Zgadzam się w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korczas Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 no to pieknie można krzyżyk postawić na tej wodzie. A co do PZW to opłaciłem składkę 100% na wszystkie wody w wykazie wód pzw, skoro jakiś procent z niej nie mogę korzystać to powinien dostać zwrot środków proporcjonalnie do ilości wody z jakiej nie mogę korzystać w 100%. To tak jak z kupnem biletu na basen płacę 100% biletu a po wejsciu na basen okazuje się że połowa atrakcji nie działa. Czy to jest uczciwe ?W tym przypadku Pzw nie ma nic do gadania i proszę koledzy nie bijcie piany bo poprostu trzeba było się zainteresować bo wody na Topoli nie ma już od listopada czy grudnia chodź nie tyle co teraz.To jest zbiornik zaporowy i tu decyduje zupełnie kto inny.Ja nie bronię pzw ale akurat tam zrobili trochę dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Do któregoś października mieli pozwolenie opuścić 2,5 m w pionie, ktoś to podobno sprawdził. Potem zeszli jeszcze 3-3,5 m. Z tym, że nie wiadomo czy tak mogli zrobić. Na Mietkowie swego czasu mieli zostawić 40% wody, zjechali do 11%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 (edytowane) Witam,na tamie pomiędzy zbiornikiem Topola a Kozielnem trwa remont ruchomych śluz oraz bocznych ścian.Śluzy są w pozycji poziomej i tyle wody zeszło. Jak na razie pomalowana jest jedna śluza i dwa boki ścian.Pozostały jeszcze 2 takie śluzy.Zastanawia jednak fakt, usypania na środku zbiornika na miejscu starego cypla, wysokiego na 5 m wału.Czy to jest wał na nowy taśmociąg?Czy tak można przegradzać zbiornik? Trochę to dziwne.Pytanie zasadnicze czy to jest zbiornik retencyjny podlegający pod RZGW czy prywatna kopalnia żwiru..... attachment=661647:20200501_141305_resized.jpg] Edytowane 2 Maja 2020 przez jaccoo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 A jak spuszczą wodę z Kozielna to co z rybami? Bo doszły mnie słuchy że będą przewozić w opolskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Na Otmuchowie i rzece poniżej będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Jeśli na Kozielnie są podobne śluzy i będą robić podobny remont to całej wody nie powinni spuścić.Pytanie co faktycznie mają tam robić.Kopalni tam nie ma także presji z ich strony nie będzie....Kilka lat temu spuścili sporo wody i też coś naprawiali,jednak woda została i ryby przetrwały. Trzeba być dobrej myśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 kolega z innego forum wkleił właśnie http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/54/wiadomosci/205145/pliki/uchwala_nr_24_2020_z_29042020_r.pdf jak spuszczą kozielno to ładna presja pójdzie wszędzie. No i co z rybami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropshot Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Skonczyli prace na topoli czy przez te deszcze napelnil sie zbiornik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Nie wiem czy prace skończyli ale zbiornik jest pełny. Takie ilości wody jakie przepływają,nikt nie zatrzyma. Ciekawe jednak czy udało im się uratować wał który usypali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Witam jak tam sytuacja na topoli można łowić? Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 a dlaczego nie ? w niedziele z 15 łódek ale efekty marne, nawet sporo leszczołapów ale czy coś gryzło nie wiem. Wiem że na spina bardzo słabo albo źle szukałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Tymczasem na Topoli kolejne upuszczanie wody...zdjęcie zapożyczone z internetów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 No i slipu zabrakło .Jak w zeszłym roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 W ubiegłym roku prowadzone były prace przy remoncie śluz.W tym czasie inwestor usypał przez środek zbiornika wał i puścił taśmociąg na drugikoniec zbiornika w celu zrobienia odkrywki i transportu kruszywa.Niestety w czerwcu przyszła powódź i rozmyła cały nasyp.Przez powódź nie udało się wykopać kruszywa po drugiej stronie zbiornika.Dlatego w tym roku pod pretekstem źle wykonanych prac przy śluzachkolejny raz spuszczają wodę ,a pseudo inwestor zrobi swoją robotę. Niestety zbiornik ten służy głównie do eksploatacji kruszywa przez kopalnię,a w dalszej mierze jako zbiornik retencyjny i na samym końcu dla wędkarzy. Zniszczą ten zbiornik tak samo jak rozpieprzyli kilka stawów na Pilcach zmieniając biegrzeki i przekopując wały. Koleś robi co chce i ma wszystkich głęboko w d.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 No i slipu zabrakło .Jak w zeszłym rokuno chyba taka zabawa będzie co roku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korczas Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zależy ile im zajmnie wybranie 12 do 17ha kruszywa.Miejmy nadzieje ze ten rok bedzie ostatni bez wody na Topoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Panowie jak aktualnie stan wody na Topoli? Jest szansa połowić z pontonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 W niedzielę jeszcze był możliwy do zwodowania ale bokiem slipu na żwirze ale nie wiem czy nie spuszczają. Jak będziesz się wodował to uważaj żebyś przyczepki nie utopił jak jeden gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Panowie jak sytuacja że stanem wody na Kozielnie? Nie spuszczają wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi