farti Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Szwajcaria mówi nie dla połowów C&R . Tak aby ostudzić emocje przesadnych zwolenników i entuzjastów wszechnokill-u . http://www.realfishing.com/rf/viewtopic.php?t=846 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Roch Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Bo oni tam niewielu naszych mają. Jak nadciągną kormorany ze wschodu, to się predziutko Szwajcary na C&R nawrócą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 ad 1 http://www.sfv-fsp.ch/de/dokumentation/vernehmlassung/stellu ngsnahme-des-schweizerischen-fischerei-verbandes-sfv.html http://www.sfv-fsp.ch/de/der-sfv/ziel-und-zweck/ethik-kodex- voll.html ad 2w szwajcarii wolno do kormoranow strzelac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_N Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Ludzie, co sie dzieje na tym swiece...jedni walcza o C&R a drodzy zakazuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 @slider@ Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 A może naszych wysłać do szwajcari. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bezel Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Hehe....słyszałem że chyba w Finlandii też trzeba brak ryby w takiej rzece, sandaczyki bez wymairu na przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 W Norwegii podobno są takie jeziora gdzie powinno się zabierać wszystkie złowione pstrągi.Tyle się tam tego namnożyło.Gospodarz nawet mówił żeby ryby zabijać dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomaszek Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 @pittgdybyś zechciał streścić, był bym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 sprawa jest rozpatrywana poprzez rzad szwajcarski, poniewaz tzw. milosnicy zwierzat uwazaja wedkarstwo w celach innych niz zdobywanie pozywienia za znecanie sie nad zwierzetami, czyli rybamici sami milosnicy zwierzat zadaja 100% wprowadzenia hakow bezzadziorowych ... po to ... aby mozna bylo odhaczyc i wypuscic zlapana rybe, ktorej sie nie chce lub nie mozna konsumowac ...SFV (szwajcarski zwiazek wedkarski) wysunal petycje o calkowite oddzielenie wedkarstwa sportowego z prawa ochrony zwierzat ... tak tez pewnie bedzie ... referendum, 10'000 podpsiow ... i pewnie bedzie po zawodach ...najglupszym faktem w tej calej farsie jest to, ze praktycznie wszyscy sa zdania, ze obligatoryjne zabijanie ryb wyniszczy lowiska i jest niesprawdzalne(!) ... od jutra lowie zielonych i aktywistow PETA na kotwice 5/0 z zadziorami XXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomaszek Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Dzięki za streszczenie pitt.od jutra lowie zielonych i aktywistow PETA na kotwice 5/0 z zadziorami XXL To poszarp ich też trochę przy odhaczaniu ode mnie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusz.walaszewski Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 A przy podbieraniu tych aktywistów to osęka będzie jak znalazł <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jerzy Kowalski Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 ...ci sami milosnicy zwierzat zadaja 100% wprowadzenia hakow bezzadziorowych ... po to ... aby mozna bylo odhaczyc i wypuscic zlapana rybe, ktorej sie nie chce lub nie mozna konsumowac ... ... czyli domagają się wprowadzenia zasad C&R, a nie zakazania C&R .... choć sami o tym nie wiedzą .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Spkojnie, C&R bywa niebezpieczny <_< http://pl.youtube.com/watch?v=GuGRr2XqEJ8&feature=relate d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Ciekawe. Z tym ze rybostan nieporównywalny jakos... Moze stad niektóre reakcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yacaré Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 W Niemczech bylo to juz przerabiane... jak sprawa aktualnie wyglada, nie jestem na bierzaco. Ja zawsze ide z intencja zabrania ryby, ale jakos to rzadko mi wychodzi <_<Generalnie 100%-owe C&R z zalozenia tez uwazam za nie etyczne, ryba to stworzenie, a nie zabawka. Tak jak wszystkie zasoby naturalne, i rybne mozna eksploatowac - z rozsadkiem, oczywiscie. Inna sprawa, ze jego brak doprowadzil do tego, ze wszyscy wolaja: C&R!Uwazam, ze samo C&R nie idzie wystarczajaco daleko, jesli sie ma na oku dobro ryby a nie tylko troske o to, ze nie bedzie sie czym bawic: Nalezalo by sie np. zastanowic, czy koniecznie potrzebne sa po 2 kotwiczki na jerku, (nie mowiac juz o zadziorach), czy musze lowic na paprochy, aby za wszelka cene poczuc rybe na wedce? Pozdrawiam --Yacar?-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stu6-60 Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Ze Szwajcarzy wpadli na taki pomysl nie powinno dziwic. Z morzem u nich krucho a czlowiek bez jodu chowany .... sami wiecie .Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PaNeK Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 ja to bym się martwił żeby w Polsce nie zakazali wtedy to by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pirania74 Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 ja to bym się martwił żeby w Polsce nie zakazali wtedy to by było niech spróbują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 dla takich momentow zakaz C&R nie ma najmniejszego sensu http://muskie.outdoorsfirst.com/watch.asp?id=878 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Niedługo Polska zrzeknie się sporej część suwerenności oddając pod komendę UE wiele dziedzin życia. Zainteresowani tematem wiedzą kto naprawdę rządzi w uni więc może być wesoło. W najbliższym czasie możemy być zaskoczenie różnymi niespodziankami mniej lub bardziej miłymi. Wcale bym się nie zdziwił jak narzucą zakaz C&R we wszystkich krajach uni. Ja miałem nadzieję, że sprawdzą się przepowiednie o tym, że unia nakaże wprowadzenie zakazu połowu ryb na kanałach zrzutowych ciepłej wody – a tu nic. Póki co próbują skasować stocznię w Gdańsku no i skutecznie zablokowali budowę autostrady wchód-zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stu6-60 Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Jacy sa Irlandczycy, kazdy wie.... .Ale przepisy dotyczace wedkarstwa maja zupelnie przyzwoite. Pewnie wiekszosc z kolegow wie totez tylko z grubsza je przypomne.Na kanalach wedkowanie bez oplat ,stref , obszarow ochronnych za to obowiazuje calkowity zakaz zabierania zlowionych ryb !!!Prosto i skutecznie:ciesz sie wedkowaniem ale po rybie miecho do marketu.Na rzekach i jeziorach sytuacja wyglada troszke inaczej, zwlaszcza ze wiekszosc to lowiska licencyjne.Niemniej szczupak ma ustawiony wymiar do dolu czyli mozna zabrac NIe WIEKSZGO( !!!) niz obowiazujacy wymiar.Nie ukrywam ze taka zmiana przepisow(obowiazuja bodajze 2 lub 3 sezony)wydala mi sie z poczatku nie za madra ale wymiana pogladow z kolegami( tu uklon w strone Tomaszek-a)zmienila moj poglad na te sprawe.Lososiowate i Labraksy to inna para kaloszy. Ot i cala madrosc wyspiarzy.Nie sadze aby w najblizszym czasie zaczeto przymuszac do zabieractwa.Chyba ze angole dadza przyklad Pozdro-Radek.p.S. Za niescislosc co do czasokresu obowiazywania nowych przepisow regulujacych zabieranie zlowionych szcupakow ,przepraszam.Nie zabieram zlowionych ryb ,totez nie zaglebialem sie w przepisy dotyczace tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablo Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Nie patrzcie na nasze wędkarstwo przez pryzmat Szwajcarii. To że im się w dupach poprzewracało od dobrobytu nie znaczy że my mamy bezmyślnie to papugować.Niech sobie wprowadzają i przymusowe złowienie ryby będąc nad wodą - nie zejdziesz z wody dopóki czegoś nie złowisz i nie ukatrupisz. Nic nam do tego. Póki co w naszych wodach pływa żałośnie mało ryb. w dużej mierze niestety za sprawą wędkarzy, którzy żadnej rybie nie przepuszczą. Na razie w całej Polsce powinno się dać na 10 lat całkowity zakaz zabierania ryb drapieżnych. Może by się pogłowie odrodziło. Tak samo powinno się wprowadzić zakaz stosowania kotwic z zadziorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 farti Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Masz rację co nas obchodzi Szwajcaria , Szwecja czy Irlandia. Chrzanić ich wszystkich razem wziętych. Tylko jakoś nikt nie reaguje na przykłady z tych innych krajów. Zresztą naciągane na własne potrzeby. Z cóż nas obchodzą Irlandczycy ?!(czytaj pablo posta wyżej) , można by powiedzieć.Przecież ,,ichni'' no kill nie bierze się z jakiejś etyki tylko próżności. Ale czy ktokolwiek o tym wspomni podając przykład Irlandii? Irlandczyk nie zabiera ryby , bo kto by ją mu sprawił? Skrobanie , patroszenie , filetowanie ..??!! A fuj !! Inna sprawa gdyby się je łowiło już przygotowane na tacy i sterylnie ofoliowane , gotowe do mikrofalówki . Dla nich istnieje tylko śliczna rybka w wodzie i gotowe filety do mikrofali bądź piekarnika , wszystko co po między nie mieści się w ich świadomości. Piszesz 10 lat no kill , hahaha , dla kogo ? Dla kłusoli ? Dla brygad rybackich ? Jak ci się uda przekonać kłusoli do no kill, to za pewne i mnie przekonasz, życzę powodzenia . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablo Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 A kto mówił o przekonywaniu. Na kłusoli będzie ołów. Argument przed którym ciężko jest się obronić. Jakbym doszedł do władzy to uwierz, w rzyci bym miał twoje zdanie. Ty jak widzę jesteś z opcji której jeszcze nikt w niczym nie dogodził. Wieczny malkontent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 farti Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 A kto mówił o przekonywaniu. Na kłusoli będzie ołów. Argument przed którym ciężko jest się obronić. Jakbym doszedł do władzy to uwierz, w rzyci bym miał twoje zdanie. Ty jak widzę jesteś z opcji której jeszcze nikt w niczym nie dogodził. Wieczny malkontent. WOW ależ ty bystry jesteś. Po kilku zdaniach które napisałem wiesz o mnie więcej niż ja sam . Niestety jesteś w błędzie. Jestem notorycznie zadowolonym człowiekiem , tylko mało wylewny jestem i może dlatego tego nie widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 panowie, a moze by tak na temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
farti
Szwajcaria mówi nie dla połowów C&R . Tak aby ostudzić emocje przesadnych zwolenników i entuzjastów wszechnokill-u .
http://www.realfishing.com/rf/viewtopic.php?t=846
47 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi