rd1_68 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Przetestowałem przez kilka dni węzeł " yucatan knot ".Dla mnie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam Mam pytanko do użytkowników Avani Seabass PE Max Power. Jakich węzłów używacie do tej plecionki? Na łącznikach sprawuje się bardzo dobrze, mam jednak problem z dobraniem dobrego węzła. Podwójny palomar lub „ na 3 końce „ średnio się sprawdzają. Pozdrawiam, Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam Mam pytanko do użytkowników Avani Seabass PE Max Power. Jakich węzłów używacie do tej plecionki? Na łącznikach sprawuje się bardzo dobrze, mam jednak problem z dobraniem dobrego węzła. Podwójny palomar lub „ na 3 końce „ średnio się sprawdzają. Pozdrawiam, Sebastian 'Uni knot' probowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Spróbujcie tego.Przeszedłem na niego z Palomara Prosty w wykonaniu i naprawdę mocny,polecam. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 (edytowane) Probowalem rowniez Uni knota i zdarzalo sie, ze potrafil sie slizgac (robilem 6 okretek tak jak Google podpowiada) Edytowane 18 Czerwca 2014 przez Kmicic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 A pamiętacie koledzy, że dobry węzeł to taki na którym plecionka pęka? Węzeł zbyt "idealny" powoduje to, że przy zaczepie pęka linka nie na łączeniu ale w innym słabym punkcie, a takie występują zawsze bo linki nie są idealne na całej długości.Ja używam takiego jak jest na opakowaniach, np. wolframów i zalewam przed zaciśnięciem lakierem do paznokci. Ostatnio, na trzech zaczepach, straciłem w ten sposób ok 30m plecionki.Zawsze trzeba dopasować węzeł do konkretnej linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Uzupełniając mój wcześniejszy post dodam, że węzeł nazywa sie "Offshore Swivel Knot".Jest naprawdę ok, poniżej dowód ????Plecionka 0.10 ( dla jednych cienka dla innych gruba ☺) I nie chodzi mi o ten rower w tle ???? Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 odkopie temacik i zapytam jakiego wezla uzywacie do cienkich plecionek? wszystkie wyzej wymienione po zacisnieciu po prostu ucinaja plecionke i rwie sie w rekach... powerpro 29lbs rwie sie w reku na kazdym wezle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) A power pro 100% oryginał ? Bo w tej mocy to ciężko urwać w rękach raczej Edytowane 23 Maja 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) wydaje mi sie ze tak w domu mam pudeleczko to wstawie zdjecie w kazdym badz razie kazdy z tych wezlow moge bez problemu zerwac w reku, zawsze peka w jedym miejscu wiec wydajemi sie ze to po prostu wezel tnie ta plecionkę heh wlasnie sprobowalem ja rozerwac w reku i musze przyznac ze rwie sie tak samo latwo jak na wezle... wiec to nie jest problem wezlow... Edytowane 23 Maja 2015 przez Michci0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 ja uzywam http://www.chitown-angler.com/1tackle/fishingknots/albright.gif , nie zdarzylo mi sie jeszcze zeby plecionka sie zesliznela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) mi chodzi o wiazanie przynety czy wolframu... w kazdym badz razie albo mam tyle sily w rekach albo cos jest nie tak z ta plecionka //edit po kilku testach doszedlem do takich wnioskow ten wezel (uniknot)dobrze zawiazany peka przy 8kg (7kilo mozna na nim podniesc) natomiast jezeli zylke glowna zlozymy na 2x podniesie 8kg ale przy machnieciu pekamowie tutaj o plecionce PP powerpro 29lbs palomar 7 podniesie przy 8 strzela szubienica(sandiego jam) strzela przy 7kgrapala peka przy 4kg wychodzi na to ze uniknot jest najlepszy dodatkowo mozna go wzmocnić skladajac zylke na 2 . moze ktos z was ma rady jak wiazac? lub jakis ciekawy wezel ktory nie niszczy tak mocno plecionki zeby tracila na mocy prawie polowe Edytowane 23 Maja 2015 przez Michci0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Palomar sprawdzony i niezawodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Oho, kolejny sprinter chce jak najszybciej na giełdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Oho, kolejny sprinter chce jak najszybciej na giełdę...Już tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Mam swoje lata nawet nie przypuszczałem że stosuję UNIKNOTa, gdzieś na szpulkach starych żyłek był ten wzór i do dziś niezawodny, przy dobrej lince to przypony są problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Wytrzymałość różnych węzłów wędkarskich.Może komuś się przyda taka wiedza. https://i.pinimg.com/564x/fa/72/b4/fa72b47b06bf8b34d425022fbe7a1c5c.jpg Edytowane 19 Lipca 2018 przez Pisarz.......ewski Piotr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 I to jest Twoja nisza na najbliższe tygodnie - przydatne i ciekawe newsy z internetu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 I to jest Twoja nisza na najbliższe tygodnie - przydatne i ciekawe newsy z internetu... Sławek.Niestety ,ale masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Przydałby się jakiś dobry węzeł do dropa shota. Bo ten palomar strasznie słaby.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Wytrzymałość różnych węzłów wędkarskich.Może komuś się przyda taka wiedza. Z tego co widzę, węzeł 98% różni się tylko jednym przełożeniem od węzła 59%. Jakoś mnie ta tabelka nie przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Z tego co widzę, węzeł 98% różni się tylko jednym przełożeniem od węzła 59%. Jakoś mnie ta tabelka nie przekonuje.Czasami to jedno przełożenie bardzo dużo zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 https://youtu.be/TdkzLb7g1wYA tego jeszcze nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Czasami to jedno przełożenie bardzo dużo zmienia. No dobrze ale w tabelce brak węzłów typu trzy końce (np. double san diego jam) albo uni to uni, który jest znacznie lepszy od pozycji 25. A tutaj najlepszy węzeł z tej tabelki (improved clinch) jest na ostatnim miejscu. Wniosek jest taki, że najlepiej samemu sprawdzić najlepiej robiąc tzw. wojnę węzłów Edytowane 19 Lipca 2018 przez Grzegorz B. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi