Skocz do zawartości
  • 0

mariner 4 intex

robertd

Pytanie

jak w temacie plywal ktos na tym plywadle??przymierzam sie do kupna ogladalem pare filmikow na youtube i wydaje mi sie calkiem fajny i do tego w miare tani.hodzi mi glownie o jakosc materialow w tym plywadle.Jak ktos ma jakie sdoswiadczenie to prosze o opinie

ponizej pare filmikow z tym pontonem

http://allegro.pl/ponton-intex-mariner-4-osob-wiosla-pompka-prof-wwa-i3862450512.html

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Powiedz mi, gdzie zamierzasz tym pływać i w ile osób. I pamiętaj, że na drugim filmie to full wypas opcja za większą kasę.

Porównaj z innymi, nieznacznie drozszyni lub nawet o 50-60% droższymi ofertami:

-wielowarstwowość pokrycia i grubość materiału

- ilość miejsca w środku

- średnicę pływaków

- ilość komór

- rodzaj ławek sztywna a dmuchana

To tak na szybko....

Na jezioro 400 h bym nim nie wypłynął. A z moim Bushem 285 cm tak.....

Edytowane przez godski

• 0

Wygląda nieźle. Za tą kasę kupiłbym go. A jak już będziesz potrzebował coś lepszego to tylko ZODIAC. Pływałem z kolegą z forum na starym Zodiac-u który wyglądał jakby miał ze 30 lat i mimo to spisywał się świetnie.

Ale ten ze zdjęć powyżej wygląda, że jest OK.

• 0

Mój sąsiad nabył taki w Auchanie parę lat temu. Pływaliśmy na tym 8-10 razy na 100ha jeziorku ze spinem. Powiem tak: dało się wytrzymać i nic poza tym. Dla mnie to była męczarnia. Nie spinningowałem na innych pontonach więc nie mam porównania. Żeby stanąć w środku trzeba być cyrkowcem. Mało miejsca w środku. Po roku pękło wiosło i zaczęła delikatnie puszczać jedna z komór. Oryginalna pompka wystarczyła na 5 wypłynięć. Miał później służyć do wywózki zanęt karpiowych ale do tego celu jest za duży. Ciężko mi znaleźć jakieś plusy oprócz ceny.  W promocji na koniec sezonu zapłacił jakieś 700-800zł

• 0

Myślę że będziesz zadowolony o ile nie oczekujesz cudów. Ja posiadam intex excursion 5 i daje radę. Stanąć się nie stanie na samej pompowanej podłodze ale po położeniu sklejki już jest ok. Ja u siebie mam sklejkę tylko pod skrzynką z aku na szerokość pontonu i około 60 cm i na tym kawałku stawałem i już było lepiej. W planach mam zrobić podłogę na połowę tylko bo często łowię z kobietą a ona musi mieć miękko. Po sezonie użytkowania też nie mogę złego słowa powiedzieć na temat materiałów są jak nowe zobaczę po zimowaniu (ponton stoi w mieszkaniu więc nie jest narażony na wilgoć i niską temp). Jedyny minus że nie można założyć mocnego silnika w moim pontonie to chyba max 2 km według opisu. Pływam na elektryku minkota 40 i daję radę przy długości 3,60. Bałem się o stabilność na falach w porównaniu do łódki jaką miałęm wcześniej - laminat 1,2m x 2,5m i byłęm pozytywnie zaskoczony bo w ogóle nie buja tak jak łodzią. Ja za swój dałem 500zl i jak na razie jestem zadowolony a później czas pokaże.

• 0

i doszedl,pierwsze wrazenia bardzo pozytywne,kawal pontonu ,miejsca w srodku full,porownywalem material to jest ten sam co w innych pontonach 2 razy drozszych pro marine czy kolibri  moze jest cienszy bo wyczytalem ze tamte drogie maja scianki grubosci 0,8-0,9mm ten ma niby 0,7 ale czy bedzie to mialo az taki wplyw na lowienie i na wartosci uzytkowe??,ogulnie pierwsze wrazeniA bardzo dobre calosc wyglada solidnie,podloga po calosc z gesto ulozonych paneli 2 osoby moga na luzie lezec w tym pontonie i sie opalac a wedkowanie  w dwie osoby to luksus wiec jak ktos zastanawia sie nad zakupem w miare taniej jednostki plywajacej  na zblizajacy sie sezoni nie oczekuje bog wie czego to mysle ze warto przemyslec zakup tego plywadelka:)

post-49624-0-17994500-1389552818_thumb.jpg

post-49624-0-38190800-1389552842_thumb.jpg

• 0

Witam. PCV 0,9 mm to standard w pontonach, kolory maskujace tzw. moro lub camon to1,2 mm. Dtandardowa gwarancja na materiał pcv to 5 lat, na szwy 3 lata, przy pontonach pcv jest wzmacniane siatką od wewnątrz, a szwy 5 warstwowe.