Skocz do zawartości

Fatso

Rekomendowane odpowiedzi

A jakoś tak bez wielkiego echa u nas: http://www.kowafuji.com/TORZITE%20press%20kit.pdf

Jedynie Yglo dwa miesiące temu mimochodem o tym wspomniał: http://jerkbait.pl/topic/31373-gold-cermet/?hl=torzite#entry1339087

Toż to nowość jest. Do tego lżejsze od SiCów!

Tylko gdzie można dostać te przelotki ? Chciałem zwrócić uwagę że te nowe pierścienie są w ramkach KR  :) Niedawno bo  rok temu byli tacy co "udowadniali" wyższość starych Y nad tymi KR .Dla niektórych jednak świat nadal zatrzymał się na Y,V,L :) :) :)

Edytowane przez mrWhite7

Wygladaja niezle. 

Na razie nie widze zastosowania dla nich w swoim arsenale, ale moze kiedys zrobia inne ramki...

A odnosnie dostepnosci to : 

Wysylka z CMW do PL to cale 10 euro (kurierem)...

Edytowane przez Guzu

pytam, poniewaz interesowaloby mnie porownanie dwoch adekwatnych produktow, czyli zestawu tych nowych fuji i odpowiednikow z pacbay minima ... ale mysle, ze to na razie marzenie scietej glowy :)

Po dwoch sezonach uzytkowania czarnych Pac Bay Minima dochodze do wniosku, ze do wedek do 12 lb to naprawde trzeba chciec zastosowac inne...by nie zalozyc wlasnie minim.

Naprawde swietny produkt te Minimy.

Mam na SC V 12 lb, na IMX 12 lb, na GL3 12 lb.

Informacyjnie :Lowie tylko na plecionki.

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

Ja nabyłem kijek od Guzu z czystej ciekawości bo był uzbrojony w Pac Bay Minima , tak się złożyło że pasował mi parametrami do pierwszego tygodnia mojego wędkowania  w tym roku .  I jak można coś powiedzieć po tak krótkim czasie (a miałem taki sam uzbrojony  fuji sic) to nie potrzeba nic więcej do szczęścia . :)

• Like 1

Arek chodzi o top czy tunel ? wszystko jest tak samo jak w systemie kr lub k bo sa dwa typy ramek kl i kr

Chodzi o te przelotki które sie umieszcza na szczytówce tzn np cztery ostatnie to L-ki czy LV-ki ;)  a może lepiej zadzwonię....

Witam,

W takiej samej ramce tytanowej bedą lżejsze od sic ze względu na pierścień, chodzi mi po głowie jeden projekt bardzo długiego spina gdzie by pasowały, kto wie, może sie skusze :)

Minimy chyba tak nie powalaja niska waga chociaż cena jest super.

Bujo

http://jerkbait.pl/topic/5998-zestawienie-wagowe-przelotek-guides-weight-chart/#entry1358387

...

Chodzi o te przelotki które sie umieszcza na szczytówce tzn np cztery ostatnie to L-ki czy LV-ki ;)  a może lepiej zadzwonię....

Wbrew pozorom zadałeś bardzo trudne pytanie bo w źródle 1 http://www.therodroom.com/shop/pc/TKLTG-H-Titanium-Spin-Guide-206p3256.htm w systemie KR dostaniesz wszystkie numery do stożka i Chokera ale brakuje przelotek do tunelu i tak samo ma się sprawa z ramkami KL czyli bardziej pękatymi i troszkę niższymi od 30 do 12  . W niemieckim żródle CMW http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Fuji-Torzite-Fuji-Torzite-86-49/ dostaniesz wszystkie KL (pękate i niższe) od rozmiaru 25 do rozmiaru 5,5 i te przelotki wyglądają identycznie jak te z Krakowa od pana Zielińskiego lub od Łukasza z Rodmas oczywiście są w  ramkach wykonanych nie z tytanu ale można sensownie uzbroić spinna .Mam wszystkie rozmiary i przyzwoicie wyglądają , szczególnie znajdą zastosowanie w cięższych kalibrach .Trzeba jeszcze trochę poczekać aż dojdą do ładu z pełną ofertą bo mimo że przelotki nowe to brakuje tych szczytowych zarówno w KR jak i KL .Pierścienie są SiCowe tylko mają inny profil , bardziej spłaszczone i węższe i tu Fuji odchudziła je o te 20 % 

Edytowane przez mrWhite7

• 2 tygodnie później...

Niektóre zestawienia wyglądają komicznie

zd82.png

całe 0,25g różnicy z czego 0,20g na pierwszej przelotce.. to nawet przy UUL słabo zachęca ;)

przy zbrojeniach mocniejszych kijków

xfj7.png

Różnica jest bardziej widoczna co nie zmienia faktu że tam gdzie duży ring, czyli pierwsza druga przelotka tylko mamy różnicę 'odczuwalną'.

Fajnie to wszystko wygląda i pewnie sama świadomość że można mieć coś nowszego i lżejszego(mimo że nawet tego nie odczujemy) sprawi że produkt się przyjmie ;)

Tyle moich przemyśleń.

• Like 3