Jerzy Kowalski Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Rzeczywiście 10'6" ciekawy rozmiar(wygodniejszy od 11'3") ostatnio udało się pozyskać ekonomiczny Game-Fisher#6/7-4 sqad akcja mid wyjątkowo 'przyjemny' w rzucaniu.Zadziwiająco duża łatwość w utrzymaniu linek z głowicami +15mtr,na jeziorku podanie wf8f(biała miękka matowa wygląda ja produkt SA) na 30 mtr możliwe z jednym?! wymachem .Spróbuję z linką opti max distance 210 wf6f,może uda się koło 40...co na wybrzeżu przy pogodzie miałoby sens,ciekawe jaka skuteczność zacięcia na dystansie choć przewiduję raczej nikłą . 10'6" to rodzaj "klasycznego" rozmiaru "w pół drogi" między 9' a 12' ... Rzeczywiście wygodnie się tym operuje i możliwości wykorzystania dodatkowej długości wędziska jest wiele, od rzucania przez prowadzenie miuch, aż po holowanie ... A zacięcie na sporej odległosci wymaga albo mało rozciągliwej linki, albo zacinania bez udziału wędziska, bądź poleganie na bezwładności zestawu prowadzącej do rodzaju "samozacięcia" ... Dłuższe wędzisko też powiększa "dźwignię" i ułatwia zacięcie ... Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Dłuższe wędzisko też powiększa "dźwignię" i ułatwia zacięcie ... Szczególnie gdy łowimy na streamera 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Kowalski Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Szczególnie gdy łowimy na streamera ?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Jerzy - to tylko żart na wesoło.Ja przynajmniej w streamerze, którego dotyczy wątek - zacinam linką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Kowalski Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Jerzy - to tylko żart na wesoło.Ja przynajmniej w streamerze, którego dotyczy wątek - zacinam linką Drogi Kubo, Zawsze tak robisz? I nigdy nie "obciąłeś" ryby z muchą? O takich sposobach napisałem jedno zdanie wcześniej, doskonale pamiętając o czym traktuje dyskusja ... ale na przykład, trzymając się tematu dyskusji, mając w perspektywie "walnięcie" bolenia w lekkiego streamera, podpowierzchniowo prowadzonego linką pływającą, wolałbym jednak wykorzystać sprężystość wędziska, a jednocześnie "dźwignię", bo zacięcie "na sztywno" może skończyć się "na pusto" - bez ryby i bez streamera ... Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Do tej pory nie zdarzyło się, choć pewnie dlatego ze zupełnie sporadycznie schodzę poniżej #8 i 0,35mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 http://allegro.pl/daiwa-true-flight-st-7-3cz-cormoran-mr-5-7-i3903427595.html kij z kolowrotkiem w 7klasie i w dodatku nie drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Kowalski Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Do tej pory nie zdarzyło się, choć pewnie dlatego ze zupełnie sporadycznie schodzę poniżej #8 i 0,35mm A ja owszem, "schodze". :-) Zreszta, przy dobrym "walnieciu" nawet 0,35 i więcej nie chroni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi