Skocz do zawartości
  • 0

Boleń z dna - fanaberia?

mkuczara

Pytanie

Witam wszytkich :D. To moj dopiero drugi boleniowy sezon wiec wybaczcie moze naiwne pytanie.

Czy jest sens poszukiwania bolenai w okolicah dna, orania rzeki gleboko schodzacymi woblerami, czy moze lepiej dac sobei spokoj i walczyc thrillem czy hermesem, a SDR zostawic na trolling etc.

Dzieki za wszelakie odpowiedzi.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie oddaję bo ,,rybka lubi pływać, wypowiedziane z głupawym uśmiechem czasem dociera. Ale OT wyprodukowaliśmy.

Już w temacie - jesienią jak bolki są podmrożone dosyć często stoją nad sandaczami. Sporadycznie zdarza się że biorą w locie przynęty nie dla nich przeznaczone. Natomiast ładnie łykają (łykały) zabytkowe blachy Polspingu znalezione na złomie. Niestety już nie produkowana a była to rewelacja. Pasują im wahadełka w których porusza się tyłeczek a przód stoi w miejscu i podawane w dryfie. Maluchy w tym okresie raczej mi się nie zdarzały wcale, jak coś było to już sztuka ponad 60cm.

• 0

Ja chyba mieszkam w spokojnej okolicy bo przez te ponad 20 lat jak wypuszczam ryby historie z tym związane były raczej zabawne – niektóre nawet bardzo. Kiedyś żona wędkarza siedzącego 3 dni bez brania (woda ponad 30 stopni) obserwując mnie nie wytrzymał. Podeszła do mnie kiedy wypuszczałem którąś tam z kolei rybę i spytała czy ja łowię i wypuszczam cały czas tą sama rybę. Odpowiedziałem, ze tak bo to moja znajoma :D Uchachała się kobita tylko mężowi się nie udzielił dobry nastrój.

• 0

Aby oszczędzić życie boleniom oglądaliśmy je starannie i z wyrazem obrzydzenia na twarzy do wody ze słowami ,,ten też chory . Miały tajemniczą chorobę, zjedzenie mięsa zarażonego bolenia kończyło się drgawkami i szpitalem. Czas jakiś skutkowało. Syn holuje sumka, taką metrówkę. Jedzie na ostro na mocnym kiju i pleciuchu. Wędkarz z 50 metrów krzyczy żeby popuścić bo się wypnie albo wędka pójdzie. Sumek na brzegu, obejrzany i do wody. Człowieczek ,,co wypiął się?. Młody ze spokojem ,,nie mały jakiś ledwie z metr. Trzepnął facet sprzęt do torby i poszedł zdrowaśki mrucząc.

• 0

No miał nietęgą. 3dni w takim żarze bez brania to nic zabawnego. W tych czasach woda w kanale + beton robił taki hit, że autentycznie schodziłem nad wodę na słownie kila rzutów a potem szybko na górę aby złapać głęboki oddech. Ryby wynosiły się na zimna wodę. Bolki obstawiały stykane cieplej z zimniejszą. Pic polegał na tym aby tam dorzucić.

• 0

Aby oszczędzić życie boleniom oglądaliśmy je starannie i z wyrazem obrzydzenia na twarzy do wody ze słowami ,,ten też chory . Miały tajemniczą chorobę, zjedzenie mięsa zarażonego bolenia kończyło się drgawkami i szpitalem. Czas jakiś skutkowało. Syn holuje sumka, taką metrówkę. Jedzie na ostro na mocnym kiju i pleciuchu. Wędkarz z 50 metrów krzyczy żeby popuścić bo się wypnie albo wędka pójdzie. Sumek na brzegu, obejrzany i do wody. Człowieczek ,,co wypiął się?. Młody ze spokojem ,,nie mały jakiś ledwie z metr. Trzepnął facet sprzęt do torby i poszedł zdrowaśki mrucząc.

doskonałe :mellow:

• 0

dla mnie bomba tez wypróbuję bo jestem ciekaw reakcji dziadów...