Skocz do zawartości

Syrsan 2008

rognis_oko

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Mogę Wam dać rękawiczkę lateksową B)

Oj, będzie się działo :D ... A potem się dziwić, że z każdym rokiem na tej wyprawie uczestników coraz więcej :mellow: .

Zamiast lateksu weźcie rękawicę do podbierania szczupaków - Sebek wtedy odda bonus jeszcze PRZED kontrolą ;) :lol: .

Połamania o oby miarki były za krótkie :D .

Dzisiaj pierwszy kontakt z wielką grupą naszych forumowiczów z Syrsan. Są już w Szwecji i szczęśliwie przetrwali podróż na drugą stronę Bałtyku. Prawdopodobnie są też już na wyspie bo ostatni kontakt z nimi miałem w Vastervik. Dzisiaj dzień organizacyjny bez łowienia - rognis pokazuje co i jak oraz omawia zasady bezpiecznego podróżowania po szkierach. Jutro zaczynają połowy więc trzymajmy za nich kciuki i za pierwsze duże ryby. Będę informował na bierząco.

Pozdrawiam

Remek

Cześć,

Może wiecie a może jeszcze nie ale Syrsan zostało całkowicie zdobyte przez naszych forumowiczów. W tym roku po raz pierwszy zrezygnowaliśmy z naszej stałej ekipy (6 osobowej) i rozszerzyliśmy skład o inne osoby. Syrsan właśnie temu idealnie sprzyja. Tak więc nad wyspą powiewa jerkbaitow'a bandera.

Wczoraj był pierwszy dzień łowienia naszej ekipy (bodajże 16 osób z forum). Podogę mieli iście plażową - 22 stopnie C. Wiatru praktycznie nie było, lekki, słaby, co sprawiało małe falowanie wody. Wyniki jak Sebek mi napisał były OK. Złowili sporo ryb, kilka ponad 80 cm. Największe jak do tej pory to 90, 90, 92, 98 i 99cm (swoją drogą jestem ciekawy kto miał największego pecha :D). Rognis z Marcelem mieli na wędce 3 metrówki w przeciągu 15 minut ale niestety wszystkie się spięły. I tutaj Rognis zapytał mnie - zgadnij gdzie? :D Oczywiście, że wiedziałem. Na bankówce, o której dzień przed wyjazdem rozmawialiśmy. Dzisiaj, ew. jutro (w zależności kiedy dostanę SMS'a) ciąg dalszy informacji.

Z mojej strony dodam, że jak na pierwszy dzień to mają wyśmienite wyniki. W zeszłym roku na 90+ cm musieliśmy na prawdę się na pracować. Pamiętam swoje pierwsze dni - mnóstwo pływania, poszukiwań a rezultaty mizerne. Na pewno w tym roku wiedza na temat Syrsan procentuje.

Gratulacje z mojej strony i czekam na kojelne wieści! Trzymam kciuki!

Pozdrawiam

Remek

Na razie nic nie wiem. Czekam na informacje. Jeśli jednak ich nie ma to może właśnie piją to 15 letnie co im podesłałem i zapomnieli o nas :D - tylko wtedy im wybaczę, a jak nie to listę osób mam więc zaloguję się do panelu administracyjnego :lol:

Pozdrawiam

Remek

A tak w ogóle to ciekawe coś Ty im tam dał Remku, czarnego jasia, czy może smugllera albo jakiegoś chivas'a choć z tego co wiem to wymienione są 12,18 i 21 letnie, 15 letni może być np.

dimple albo johny pure malt lub balavenie single barrel, ballantine's też robi jakiegoś 15 letniego single malt'a. Jest tego tyle, że trudno trafić :lol: ;) ;)

Widzę, że znawców whishy u nas dostatek :D Co to było? Sam nie wiem :D ale dobre :lol:

Sławku masz rację ale ... po kolei.

Moje przeczucia były jednak uzasadnione. Wczoraj 15 letni napój koloru whisky musiał zostać odkorkowany i to przez .... Monikę (@Monia) :D

Generalnie to na wstępie dostałem opiernik, że jestem niecierpliwy, no bo chyba wysłałem w sumie do nich z 6 SMS'ów. Dam jednak Sebkowi się kiedyś zrewanżować - ja pojadę na dużą wyprawę i przytrzymam go z informacjami. Gromit to prawie bana zarobił bo na pytanie jakieś informacje? odpisał brak :D

Rano była flauta, w ciągu dnia zaczęło wiać ale słońce podobno piecze tam maksymalnie. W dniu wczorajszym padło więcej ryb. Kilka było powyżej 80cm. Największe o jakich mi doniesiono 90, 90, 92, 92 i .... 102 (Monia), 102 (Mgor) i 102 (Gromit - wybaczę mu i go nie zbanuję :D). Zatem pierwszym łowcą metrówki na wyprawie Syrsan 2008 została Monia, następnie Mgor i później Gromit. Generalnie łowią na bardzo płytkiej wodzie. Z tego co Sebek napisał do 1,5m. Ponoć rządzi Salmo Slider. Jak zapowiedziano dzisiaj dostanę dalszą część informacji z Zatoki Świerszczy.

Z mojej strony Gratulacje dla wszystkich szczęśliwych łowców! Zapowiada się rzeczywiście wyjazd marzeń i prawdopodobnie najlepsza wyprawa do Szwecji jaką do tej pory rognis zorganizował. Z tego co pamiętam nigdy po dwóch dniach nie było jeszcze tylu dużych ryb. Czekam na kolejne informacje.

Pozdrawiam

Remek

Gromit dorwał następną metrówę..101cm :o

Monia znów miała wielkiego szczupaka na kiju ,ale tym, razem spięty niestety

Ciągle dobrze im idzie ,jak mi Janek zaczął wymieniać 80tki i 90tki to ciężko było spamiętać B)

Łowią ma bardzo płytkiej wodzie ,dziś nawet pół metra, Slider rządzi <_<