Skocz do zawartości

Syrsan 2008

rognis_oko

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dalszy ciąg informacji od naszych forumowiczów z Syrsan.

Pogoda się nie zmienia. Cały dzień słońce i bardzo słaby wiatr. Jeśli chodzi o ryby to podobna ilość do dnia poprzedniego. Ryby jednak są chimeryczne. Dużo wyjść szczupaków metrowych ale niestety nie chętnych do współpracy. Bilans dnia poprzedniego (trzeciego) to 90, 90, 94, 97 i 101 cm a szcześliwym łowcą jest ..... Gromit. W dniu dzisiejszym (czwartym) Rognis z Gromitem dają odpocząć szczupakom i jadą na pstrągi. W trzecim dniu do naszej ekipy dołączył nasz forumowicz ze Szwecji Abbore (remek: no właśnie Miłosz gdzie Ty się podziewasz?).

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Powoli zaczyna się to potwierdzać w całej rozciągłości. Teraz kiedy byłem w ZG to nawet do boleni nie podszedłem bo już po przyjeździe dostałem info, że wszystko siadło. Teraz nie pojechałem do Szwecji i ... no i dzieje się. Najgorsze jest to, że zawsze trzeba było łowić kombinując i nigdy nie było typowo jerkowego wyjazdu. Teraz kiedy słyszę o łowieniu ryb na metrowej wodzie to aż mnie skręca bo widzę wiele możliwości - powierzchniowce z wielkim lejem, muchy, jacuś :D

Pozdrawiam

Remek

Trochę newsów z dnia wczorajszego:

Pogoda ciągle ta sama czyli nie szczupakowa. Słońce, niewielkie zachmurzenie. Największe złowione na Syrsan to 90, 90, 91 i 95 cm. Rognis z Gromitem byli na pstrągach. Rzeka podobno jest super i złowili 14 szt. Dużo było 40 cm a największy 55 cm!

Pozdrawiam

Remek

Marcin fotka doszła jak zapewne się domyślasz, jak mifek nie wstawi w ciągu godziny to sam to zrobię. Zresztą co tam wstawiam teraz, a Rafał najwyżej wstawi obrobioną. Nie wiem kto jest na fotce to daj komentarz w poście. B)

.

Marcin @MGOR ze swoją metrówką, zdjęcie umieszczone dzięki żonie Marcina B) B) B)

post-850-1348913950,8631_thumb.jpg

Na fotce jest MGOR czyli Marcin,

ja jestem zona Marcina:)

pozdrawiam,

Natalia

Ale dałem ciała, nie poznałem Marcina na tej fotce. Natalia bardzo miło mi poznać (chociaż w tej formie). Serdeczne pozdrowienia B). Teraz dla innych forumowiczów już wszystko będzie jasne. :D

PS. Jakbym dokładnie przeczytał Twój pierwszy post Natalio to nie byłoby tego całego zamieszania Embarassed

Z tego co widzę po ilości kliknięć to chyba zainteresowanie jest (choć po ilości postów miałem chwilę zwątpienia :D więc publikuję dalszy ciąg telegramów.

Wczoraj było nocne przełamanie do 3.30 nad ranem. Dopiero wstaliśmy (była 8.30). Wczoraj padło dużo 80tek. Największe ryby to 97 i 98 cm. Prawie wszystko na spadach i na głębokiej wodzie. Głównie duże gumy. Pogoda plażowa, 20 stopni.

Pozdrawiam

Remek

Może użytkownicy nie wypowiadają się, bo kolejne posty niewiele nowego wniosłyby do dyskusji, gdyż wyglądałyby w stylu:

Gratulacje chłopaki! Życzymy 110+ i czekamy na pełną relację po powrocie (obszerny artykuł ze zdjęciami i dokładnym opisem <_< )

a tak dodatkowo jeszcze od siebie: w przyszłym roku mam w planach w końcu również skusić się na wiosnę na Szwecję. Warto sprawdzić tą sławną krainę na własnej skórze :D

Prawie wszystko na spadach i na głębokiej wodzie. Głównie duże gumy. Pogoda plażowa, 20 stopni.

To ja zadam pytanie, które być może (?) zwiększy ilość postów :D :

W poprzednich dniach - wg przekazywanych przez Ciebie, Remku, wieści - ekipa z Syrsan połowiła głównie na płytkiej wodzie. Wczoraj już jednak połowili na spadach i głęboko. Pogoda - znowu odwołam się do Twoich relacji - się nie zmienia. W którym momencie w takim razie szczupak przestaje wygrzewać się na płytkich blatach i schodzi (znowu?) na głęboką wodę? Czy jest to kwestia przegrzania się płytkiej wody i szukania przez ryby natlenionej wody głębiej?