Skocz do zawartości

Antares i ciężkie łowienie

zewu

Rekomendowane odpowiedzi

Tofik, propozycji tutaj padło sporo nic jednak nie zastąpi Twojego własnego doświadczenia. Zamiast więc zastanawiać się kupuj i na ryby a jeśli nie spełni Twoich oczekiwań (oczywiście multiplikator) zawsze można sprzedać i kupić następny. Tak zdobędziesz i doświadczenie i być może połowisz ładne ryby.

Pozdrawiam

Remek

Ja już do roundów nie wrócę (no może poza CC51S ), poznaję po kolei ile się da niskoprofilowców, z różnymi hamulcami itd. W tym roku łowiłem już Revo SX, Curado 201 (który wezmę jeszcze ze 2 razy nad wodę i opchnę), a dziś przyleciał Antek 5 (rekordowo szybka przesyłka z JP).

Ominęła mnie co prawda radocha poznania Metanium XT, ale nie będę się już 'cofał' sprzętowo. Rotacja zostaje więc w tej chwili zatrzymana, no, chyba, że będę wybierał się na szkiery (potężna wada Antka 5 to brak współpracy ze słoną wodą).

A sam Antek... Jeśli chodzi o wygląd, to najbardziej podoba mi się... pudełko. Kultura pracy, spasowanie elementów- takie sobie. Spodziewałem się czegoś więcej. Ale to nieważne. Najfajniejsze jest to, że wystarczy lekko trącić szpulkę, a ona się kręci, kręci,kręci, kręci i kręci, kręci, kręci... Wiele sobie obiecuję po tym multiku nad wodą :D Aż żal męczyć go jerkami :D

pzdr

zewu

Najfajniejsze jest to, że wystarczy lekko trącić szpulkę, a ona się kręci, kręci,kręci, kręci i kręci, kręci, kręci... Wiele sobie obiecuję po tym multiku nad wodą :D Aż żal męczyć go jerkami :D

pzdr

zewu

Wydaje mi się, że nie ma tam za dużo smaru, skoro tak długo się obraca...po nasmarowaniu i lepiej by chodzil zapewne... ;)

Tak swoją drogą do ciężkiego łowienia nadałby się może ten: [ Jeśli jest ktoś, kto nabył tego kręcioła może napisac o nim pare słów, o wadze szpulki czy o samym uzytkowaniu...i może wrzucic pare fotek w tym wątku:

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=90166& amp; ]

Z góry dzieki :mellow:

Tak swoją drogą do ciężkiego łowienia nadałby się może ten: [ Jeśli jest ktoś, kto nabył tego kręcioła może napisac o nim pare słów, o wadze szpulki czy o samym uzytkowaniu...i może wrzucic pare fotek w tym wątku:

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=90166& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; ]

Z góry dzieki :mellow:

Ja mam ch101bpv

zdjęć nie będę wrzucał, bo wygląd identyczny z http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=90166& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; :D (poza ażurowaną szpulą w przypadku mojego 101bpv)

co do parametrów, zamieściłem je w katalogu multiplikatorów: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=4775&amp ;amp ;amp ;amp ;amp ;amp ;amp ;prevloaded=1&&start=80

można sobie je tam dokładnie przejrzeć i porównać

ogólnie: fajny multik. Co mnie w nim urzekło to solidność wykonania: bardzo zwarta i mocna konstrukcja (on mi przypomina trochę stalowego żółwia ), sprawiająca wrażenie takiej, która wytrzyma wieloletnie używanie do cięższej orki.

Ja go mam od niedawna, osobiście zakupiłem go w celu obsługi przynęt z przedziału 15,20 - 60g i w tym zakresie sprawuje się b. fajnie (aczkolwiek 10g też nie jest dla niego żadnym wyzwaniem). Wyżej nie próbowałem, bo po prostu nie było takiej potrzeby, ale sądzę że bez najmniejszych problemów by sobie poradził (ten mutlik jest dedykowany dodatkowo raczej do cięższego zwijania, na co wskazuje jego przełożenie 1:5.1)

EDIT:

na prośbę @Pablos'a zamieszczam jednak zdjęcia multika :D

.

post-480-1348913947,0936_thumb.jpg

post-480-1348913947,1566_thumb.jpg

Wczoraj zabrałem Antka nad wodę. Kilka pierwszych godzin łowiłem na Curado201. Po zmianie multika, różnica zauważalna. Antek chodzi aksamitnie, z czasem zapomina się o jego istnieniu. Wspaniała ergonomia i praca. Odległości rzutów jerkami z lekkim wskazaniem na Antka.

Niemałe zdziwko zaliczyłem przy lekkich przynętach... Założyłem niewielką gumkę z gówką 10g. W porówaniu z C201 wskazanie na Antka. Ba, uzyskane odległości z Antka i dość sztywnego Avida 20lb były takie same jak z Alphasa Ito na lżejszym kiju szklanym :huh:

To daje sporo do myślenia... Czyżby pozycja Alphasa była zagrożona (AR :D )?..

pzdr

zewu