MRTNZ Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Czołem, Czy ktoś z Froumowiczów miał w ręce któryś z kijków nowej serii DAIWA POWERMESH? Z tego co widać, to europejska próba przeszczepienia designu zilliona z rynku USA, tylko pozostaje pytanie - czy z zilliona ma tylko podobny uchwyt kołowrotka, czy rzeczywiście to ciekawa propozycja? Szczególnie jeżeli chodzi o model 60-120 gr 1,65m pod ciężkie dżerkowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro-sz Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Mnie również zainteresował ten kij, cena też przystępna bo decathlonie jest za 399 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Tak po roku odświeżę temat - łowił tymtym ktoś? Jakieś uwagi, spostrzeżenia? Generalnie szukam info odnośnie 662MHFB. chciałbym mieć na wszelkie wu kija na duże jerki, ale budżetowo. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - niechaj się podzieli;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 A były stare Zilliony na wyprzedaży po 100 dolców.Toście tak kurna z Bazyllosem upilnowali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Cza bylo krzyczec, a nie teraz po czasie... zapamietam Ci to;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Jak to zlokalizowałem to już było po ptokach.Chciwe ludzie powykupywali.Tak szczerze Marcin-to już Cię widzę z budżetowym kijkiem,już to widzę! Edytowane 15 Stycznia 2015 przez Tomy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jak to zlokalizowałem to już było po ptokach.Chciwe ludzie powykupywali.Tak szczerze Marcin-to już Cię widzę z budżetowym kijkiem,już to widzę! Łoj tam łoj tam, do ciężkich kloców nie potrzebuję hajendu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Nie brzydkie nawet te kije jak na tą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Odkopuje temat jutro chyba zamawiam 60-120g warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Odkopuje temat jutro chyba zamawiam 60-120g warto? "Chyba" tak, a może nie. Zanim zatwierdzisz post z pytaniem, przeczytaj je i spróbuj sam na nie odpowiedzieć, jeżeli potrafisz sensownie odpowiedzieć to dopiero wtedy zatwierdź.Jak dla mnie pytanie jest zbyt szeroko pojęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 (edytowane) "Chyba" tak, a może nie. Zanim zatwierdzisz post z pytaniem, przeczytaj je i spróbuj sam na nie odpowiedzieć, jeżeli potrafisz sensownie odpowiedzieć to dopiero wtedy zatwierdź.Jak dla mnie pytanie jest zbyt szeroko pojęte.Tz parametry odpowiadają mi mi jak najbardziej chodzi mi bardziej o wytrzymałość ? Jakość ? cw jest bardziej zawyżone czy dobrze opisane ? Podoła 140g jerkom? Ma być zgrana z Lexą 300 HSL Przynęty od slidera 12 F po fatso 105g, SG s4p 25cm (140g) , oczywiście jack 18 , i inne salmiaki, lowienie na niedużym stawie z brzegu i duze zaporowe zbiorniki z łódki i taka dość nietypowa rzecz ... sum? te w stawie dorastają do max 60-70 kg to taka jakby komercja... co do Lexy to chyba nie mam wątpliwości a wędka ? Wiadomo... umiejętności ale na dłuższą metę ? Druga to Powermesh 10-35g pod sandacza (na tym samym małym stawie z opadu i szczupak na lekko, jaki i zaporowe zbiorniki, jeziora) ta będzie chyba zgrana z tatuląogólnie jak ma dobre opinie to chyba na tą do 28g tez się skuszę Edytowane 10 Maja 2015 przez Szymon3069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Po co ci lexa300 jak masz 5601JB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 A kto powiedział że na jednym ciężkim zestawie się skończy ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Tylko że takim zestawem zdublujesz to co masz i będziesz miał 2 bardzo podobne zestawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Tylko że takim zestawem zdublujesz to co masz i będziesz miał 2 bardzo podobne zestawyNo nie wiem ... zauważyłem ze gdy jerkuje z brzegu wedką 185cm (chyba tyle ma ) jest mi troszkę źle i czasami szczytowką uderzam o kamień, trawę... multik jest jak najbardziej cacy teraz jak mam porównanie bm 1600 i betoniara to widzę jaki on duży ale mi to nie przeszkadza jerkowanie do boku odpada ... wtedy słabo czuje przynętę.A Daiwa ma 165cm wiec będzie chyba odpowiednia? Więc 185 + JB łódka, Daiwa + lexa (zastanawiam się też nad calcutta 201 B albo D ) będzie chyba dobra z brzegu a przede wszystkim wygląd mnie bardzo przyciąga a mi się sprzęt musi podobać tak już mam .Co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Kup wędkę i przekładaj młynek w razie potrzeby, a za zaoszczędzone pieniądze kup coś na sandacza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 (edytowane) Mówiłem chyba kupie 2 powermeshe 60-120 10-35 Szczupak - Sandacz, szczupak na lekko do 10-35 chyba tatula 103SHL Tylko czy mi $$$ starczy? Edytowane 10 Maja 2015 przez Szymon3069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Dodam jeszcze ze mam ją okazję wziąść za 300zł chyba dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Cześć! Niedawno kupiłem Powermesha z tematu (z zamiarem pomachania cięższym castem po kilku latach przerwy). Daiwa na razie zaliczyła ze mną 2 wypady. Poprawnie zaczyna ładować się od 20 gr. Maksymalnie miotałem nią jerkami ~60 gr. Wędzisko jest sympatyczne- dobrze wykonane, przyjemnie i pewnie leży w dłoni. Uzbrojone w przyzwoite komponenty. Dla mnie mogłoby być nieco dłuższe (np.1,85-1,90) Mam wrażenie, że 100 gr przynęta to maksimum, jakie można z niej wykrzesać zachowując komfort przy wyrzutach. Pozdrawiam, W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Cześć! Niedawno kupiłem Powermesha z tematu (z zamiarem pomachania cięższym castem po kilku latach przerwy). Daiwa na razie zaliczyła ze mną 2 wypady. Poprawnie zaczyna ładować się od 20 gr. Maksymalnie miotałem nią jerkami ~60 gr. Wędzisko jest sympatyczne- dobrze wykonane, przyjemnie i pewnie leży w dłoni. Uzbrojone w przyzwoite komponenty. Dla mnie mogłoby być nieco dłuższe (np.1,85-1,90) Mam wrażenie, że 100 gr przynęta to maksimum, jakie można z niej wykrzesać zachowując komfort przy wyrzutach. Pozdrawiam, W.Kurde mam nadzieje ze fatso 105g podoła w takim razie kupuje, w cenie 314 zł raczej nie będę się zastanawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Czesc kupilem ta do 35g na sucho jestem zadowolony, ma byc pod sandacza i do lekkich jerkow .To moj pierwszy cast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur90 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Witajcie, Czy któryś z Was może posiada tą wedkę i mógłby się wypowiedzieć na temat prawdziwego CW tej wędki? Jest ono adekwatne do stanu rzeczywistego czy moze przeszacowane? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Cześć! Według mnie maksymalny ciężar przynęty do ww. to 90-100 gr. Temat znajduje się poniżej: http://jerkbait.pl/topic/33947-seria-daiwa-powermesh/ W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Cześć! Niedawno kupiłem Powermesha z tematu (z zamiarem pomachania cięższym castem po kilku latach przerwy). Daiwa na razie zaliczyła ze mną 2 wypady. Poprawnie zaczyna ładować się od 20 gr. Maksymalnie miotałem nią jerkami ~60 gr. Wędzisko jest sympatyczne- dobrze wykonane, przyjemnie i pewnie leży w dłoni. Uzbrojone w przyzwoite komponenty. Dla mnie mogłoby być nieco dłuższe (np.1,85-1,90) Mam wrażenie, że 100 gr przynęta to maksimum, jakie można z niej wykrzesać zachowując komfort przy wyrzutach. Pozdrawiam, W. Wojtek masz ten model 60-120 gr 1,65m? Piszesz ze 100g to max, a minimalny cw mniej wiecej od ilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Wojtek masz ten model 60-120 gr 1,65m? Piszesz ze 100g to max, a minimalny cw mniej wiecej od ilu? Dokładnie mam ten model. Wędzisko zaczyna się ładować już od 20-25gr. W 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi