Skocz do zawartości

Seria DAIWA POWERMESH

MRTNZ

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

Czy ktoś z Froumowiczów miał w ręce któryś z kijków nowej serii DAIWA POWERMESH? Z tego co widać, to europejska próba przeszczepienia designu zilliona z rynku USA, tylko pozostaje pytanie - czy z zilliona ma tylko podobny uchwyt kołowrotka, czy rzeczywiście to ciekawa propozycja?

Szczególnie jeżeli chodzi o model 60-120 gr 1,65m pod ciężkie dżerkowanie?

• 1 rok później...

Tak po roku odświeżę temat - łowił tymtym ktoś? Jakieś uwagi, spostrzeżenia? Generalnie szukam info odnośnie 662MHFB. chciałbym mieć na wszelkie wu kija na duże jerki, ale budżetowo.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - niechaj się podzieli;-)

• 3 miesiące temu...

Odkopuje temat :) jutro chyba zamawiam 60-120g warto?

"Chyba" tak, a może nie.

Zanim zatwierdzisz post z pytaniem, przeczytaj je i spróbuj sam na nie odpowiedzieć, jeżeli potrafisz sensownie odpowiedzieć to dopiero wtedy zatwierdź.

Jak dla mnie pytanie jest zbyt szeroko pojęte.

"Chyba" tak, a może nie.

Zanim zatwierdzisz post z pytaniem, przeczytaj je i spróbuj sam na nie odpowiedzieć, jeżeli potrafisz sensownie odpowiedzieć to dopiero wtedy zatwierdź.

Jak dla mnie pytanie jest zbyt szeroko pojęte.

Tz parametry odpowiadają mi mi jak najbardziej ;) chodzi mi bardziej o wytrzymałość ? Jakość ? cw jest bardziej zawyżone czy dobrze opisane ? Podoła 140g jerkom? Ma być zgrana z Lexą 300 HSL

Przynęty od slidera 12 F po fatso 105g, SG s4p 25cm (140g) , oczywiście jack 18 , i inne salmiaki, lowienie na niedużym stawie z brzegu i duze zaporowe zbiorniki z łódki

i taka dość nietypowa rzecz ... sum? te w stawie dorastają do max 60-70 kg to taka jakby komercja... co do Lexy to chyba nie mam wątpliwości a wędka ? Wiadomo... umiejętności ale na dłuższą metę ?

Druga to Powermesh 10-35g pod sandacza (na tym samym małym stawie z opadu i szczupak na lekko, jaki i zaporowe zbiorniki, jeziora) ta będzie chyba zgrana z tatulą

ogólnie jak ma dobre opinie to chyba na tą do 28g tez się skuszę ;)

Edytowane przez Szymon3069

Tylko że takim zestawem zdublujesz to co masz i będziesz miał 2 bardzo podobne zestawy

No nie wiem ... zauważyłem ze gdy jerkuje z brzegu wedką 185cm (chyba tyle ma ) jest mi troszkę źle i czasami szczytowką uderzam o kamień, trawę... multik jest jak najbardziej cacy ;) teraz jak mam porównanie bm 1600 i betoniara to widzę jaki on duży ;) ale mi to nie przeszkadza ;) jerkowanie do boku odpada ... wtedy słabo czuje przynętę.A Daiwa ma 165cm wiec będzie chyba odpowiednia? Więc 185 + JB łódka, Daiwa + lexa (zastanawiam się też nad calcutta 201 B albo D ) będzie chyba dobra z brzegu ;) a przede wszystkim wygląd mnie bardzo przyciąga a mi się sprzęt musi podobać ;) tak już mam .Co wy na to ?

Cześć!

Niedawno kupiłem Powermesha z tematu (z zamiarem pomachania cięższym castem po kilku latach przerwy).

Daiwa na razie zaliczyła ze mną 2 wypady. Poprawnie zaczyna ładować się od 20 gr. Maksymalnie miotałem nią jerkami  ~60 gr. 

Wędzisko jest sympatyczne- dobrze wykonane, przyjemnie i pewnie leży w dłoni. Uzbrojone w przyzwoite komponenty.

Dla mnie mogłoby być nieco dłuższe (np.1,85-1,90) :)

Mam wrażenie, że 100 gr przynęta to maksimum, jakie można z niej wykrzesać zachowując komfort przy wyrzutach.

Pozdrawiam,

W.

Cześć!

Niedawno kupiłem Powermesha z tematu (z zamiarem pomachania cięższym castem po kilku latach przerwy).

Daiwa na razie zaliczyła ze mną 2 wypady. Poprawnie zaczyna ładować się od 20 gr. Maksymalnie miotałem nią jerkami ~60 gr.

Wędzisko jest sympatyczne- dobrze wykonane, przyjemnie i pewnie leży w dłoni. Uzbrojone w przyzwoite komponenty.

Mam wrażenie, że 100 gr przynęta to maksimum, jakie można z niej wykrzesać zachowując komfort przy wyrzutach.

Pozdrawiam,

W.

Kurde ;) mam nadzieje ze fatso 105g podoła ;) w takim razie kupuje, w cenie 314 zł raczej nie będę się zastanawiał ;)

Cześć!

Daiwa na razie zaliczyła ze mną 2 wypady. Poprawnie zaczyna ładować się od 20 gr. Maksymalnie miotałem nią jerkami  ~60 gr. 

Pozdrawiam,

W.

Wojtek masz ten model 60-120 gr 1,65m? 

Piszesz ze 100g to max, a minimalny cw mniej wiecej od ilu?