popper Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Dzisiaj, w trakcie prac porządkowych w piwniczce, trafiłem znalezisko, które przetrwało w stanie nienaruszonym jakieś 18 lat. Oczywiście w pokrowczyku i tubie.Wędka używana, uznana przed laty za zaginioną.Czy ktoś jeszcze pamięta ten oplot? http://imageshack.com/a/img268/2803/ivb2.jpg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Garbolino. Nie pamiętam oplotu, pamiętam kije ze sklepowych półek, ale tu zgadywałem po literach z ledwo widocznego logo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Garbolino Feelling czy jakoś tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) https://imageshack.com/a/m8Bq/1 Sporo radochy dało, to "wykopalisko" Edytowane 11 Stycznia 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Też chciałbym mieć taką piwnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Waldek Ty lepiej wiesz co wykop dla mnie w tej piwnicy A poza tym to piękny klasyk się uchował Edytowane 11 Stycznia 2014 przez Karol Krause 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Co jeszcze masz w swojej piwnicy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Nie mam pojęcia. Wiem co jest w mojej a to była piwniczka lepszej połówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Co jeszcze masz w swojej piwnicy .Portal do lat 90-tych. Ja poproszę o damowskie Senso De Luxe 2.7m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Feeiling to była wklejanka Garbolino. Charakteryzowała się tym, że miała dolnik cylindryczny bez żadnej zbieżności i dłuższy od szczytówki. Szczytówkę natomiast o bardzo dużej zbieżności zakończoną wklejką. Długości o ile dobrze pamiętam 2,85m i c.w do 15 i do 25g. W przypadku tego znaleziska, to rzadki przykład poprawnego wykorzystania włókien aramidowych. Nie wiem Waldek czy życzenia połamania go, to jest to co chciałbyś aby Ci się spełniło. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Ja też odkryłem całkiem niedawno, w szafce w piwnicy, przywalony jakimiś gratami ( pewnie była małżowina go tam schowała ) stary plecak, po brzegi wypełniony gumami Mannsa i Baitcośtam ( nie pamiętam ). Pozostałość po likwidacji sklepu. Wszystkie ale to wszystkie gumy w doskonałym stanie, miękkie i wilgotne jak zafascynowana kobieta...Główek chyba z pińćset też tam jest. Rewelacja!Pamiętam że szukałem tego plecaka z dziesięć lat temu a potem zapomniałem. Edytowane 11 Stycznia 2014 przez skippi66 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Portal do lat 90-tych. Ja poproszę o damowskie Senso De Luxe 2.7m. A ja Silstar Royal Class C9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Wkopalisk dzień czy jak, Poszło "młodsze" dziecko garaż sprzątać i ...Twoje czy wyrzucić?Zostaw, zostaw przebiorę .Co ja się tych gum naszukałem .Na czerwiec będą jak znalazł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Fajne macie piwniczki,garaze i takie schowki,Znajdzie ktos mi magne silver 2,7m 5-25g z czasow garbolino i hypercastow firmy zebco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Mariaczi Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Wkopalisk dzień czy jak, Poszło "młodsze" dziecko garaż sprzątać i ...Twoje czy wyrzucić?Zostaw, zostaw przebiorę .Co ja się tych gum naszukałem .Na czerwiec będą jak znalazł .bardzo fajny stary polspingowy gnom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Dzisiaj, w trakcie prac porządkowych w piwniczce, trafiłem znalezisko, które przetrwało w stanie nienaruszonym jakieś 18 lat. Oczywiście w pokrowczyku i tubie.Wędka używana, uznana przed laty za zaginioną.Czy ktoś jeszcze pamięta ten oplot? http://imageshack.com/a/img268/2803/ivb2.jpg Też jakiś czas temu trafiłem na "skarby" w mojej piwnicy......niestety był to tylko ruski podbierak i bambus --spławikówka ,ale za to ile wspomnień wróciło z tym sprzętem ,szczególnie ten bambus w 3 częściach............ Mazury lata wstecz.......krasnopióry.........browce............austostopy.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Hypercasta (2-15 g) mam, używam i ... nie oddam Dziś nawet powitałem z nim pierwsze potoczki w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 A ja miałem kiedyś Silstara Royal class 3m i oddałem za kilka woblerów bo mi nieleżał Chyba teraz bedę musiał się przejść do znajomego i zobaczyć czy go jeszcze ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Ten Silstar był opcją dla mnie właśnie, dumałem nad nim i nad New Dimension, a wybrałem Balzerowską Magnę, którą mam do dzisiaj, której nie sprzedam, ani nie oddam. Siła sentymentu, ponad przeciętnymi dzisiaj, walorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Magna Silver 2,7m do 15g została zawiązana w "supeł", przez 60cm szczupaka. Dosłownie. Szczyt wędki oparł się, z niewłaściwej strony, o oś korbki Stabila Nie strzeliła. Hol dokończyłem, trzymając w łapie "tęczówkę" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Mój ojciec przeniósł się do lepszego świata, kiedy miałem 15 lat. W spadku zostały mi dwa szklaki, których jeszcze w latach 80-tych nie można było się wstydzić .Nie pamiętam, kto był ich producentem. Daiwa bądź Abu. Ojciec pływał w PŻM od wczesnych lat, 60 zatem dostęp do dobrych gratów miał. Nie wiele ocalało.Raz w roku "odwiedzam" te szklaki u teściowej, bo sprezentowałem je teściowi.Niestety i on łowi już gdzie indziej.W te wakacje spróbuję odkurzyć te kije i może ktoś bardziej oblatany rozpozna producenta .Sam chciałbym dowiedzieć się, kto je zbudował. Te gnomy, o których El_Mariaczi piszesz dały mi pierwsze satysfakcje w spinningu .Do dzisiaj robiąc zakupy nieobojętnie je oglądam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 robert, te twistery sa 1) bardzo ale to bardzo lowne (glowka 14 gram i 2) juz ich nigdzie nie kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 robert, te twistery sa 1) bardzo ale to bardzo lowne (glowka 14 gram i 2) juz ich nigdzie nie kupisz Masz racje . I faktem jest, że kupienie ich dzisiaj może być kłopotliwe. To był 2005 rok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 robert, te twistery sa 1) bardzo ale to bardzo lowne (glowka 14 gram i 2) juz ich nigdzie nie kupisz A to nie takie? http://allegro.pl/cormoran-system-z-2-twisterami-czerwony-roz-8-0-i3847322992.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 moje ostatki leza sobie w pudle z gumami, z porozgryzanych robie ogonki do bucktaili i jerkow ... kupilem je kiedys w cmw i to bylo jakies 8-10 lat temu (made in usa) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi