Skocz do zawartości

Kto jeszcze pamięta?

popper

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj, w trakcie prac porządkowych w piwniczce, trafiłem znalezisko, które przetrwało w stanie nienaruszonym jakieś 18 lat. Oczywiście w pokrowczyku i tubie.

Wędka używana, uznana przed laty za zaginioną.

Czy ktoś jeszcze pamięta ten oplot?   http://imageshack.com/a/img268/2803/ivb2.jpg

• Like 2

Feeiling to była wklejanka Garbolino.

Charakteryzowała się tym, że miała dolnik cylindryczny bez żadnej zbieżności i dłuższy od szczytówki. Szczytówkę natomiast o bardzo dużej zbieżności zakończoną wklejką.

Długości o ile dobrze pamiętam 2,85m i c.w do 15 i do 25g.

W przypadku tego znaleziska, to rzadki przykład poprawnego wykorzystania włókien aramidowych.

Nie wiem Waldek czy życzenia połamania go, to jest to co chciałbyś aby Ci się spełniło.

Pozdrawiam

• Like 1

Ja też odkryłem całkiem niedawno, w szafce w piwnicy, przywalony jakimiś gratami ( pewnie była małżowina go tam schowała ) stary plecak, po brzegi wypełniony gumami Mannsa i Baitcośtam ( nie pamiętam ). Pozostałość po likwidacji sklepu. Wszystkie ale to wszystkie gumy w doskonałym stanie, miękkie i wilgotne jak zafascynowana kobieta...

Główek chyba z pińćset też tam jest. Rewelacja!

Pamiętam że szukałem tego plecaka z dziesięć lat temu a potem zapomniałem. :)

Edytowane przez skippi66
  • Like 1

Dzisiaj, w trakcie prac porządkowych w piwniczce, trafiłem znalezisko, które przetrwało w stanie nienaruszonym jakieś 18 lat. Oczywiście w pokrowczyku i tubie.

Wędka używana, uznana przed laty za zaginioną.

Czy ktoś jeszcze pamięta ten oplot?   http://imageshack.com/a/img268/2803/ivb2.jpg

Też jakiś czas temu trafiłem na "skarby" w mojej piwnicy......niestety był to tylko ruski podbierak i bambus --spławikówka ;) ,ale za to ile wspomnień wróciło z tym sprzętem :P ,szczególnie ten bambus w 3 częściach............ :) Mazury lata wstecz.......krasnopióry.........browce............austostopy.......... :D

Mój ojciec przeniósł się do lepszego świata, kiedy miałem 15 lat. W spadku zostały mi dwa szklaki, których jeszcze w latach 80-tych nie można było się wstydzić :) .

Nie pamiętam, kto był ich producentem. Daiwa bądź Abu. Ojciec pływał w PŻM od wczesnych lat, 60 zatem dostęp do dobrych gratów miał. Nie wiele ocalało.

Raz w roku "odwiedzam" te szklaki u teściowej, bo sprezentowałem je teściowi.

Niestety i on łowi już gdzie indziej.

W te wakacje spróbuję odkurzyć te kije i może ktoś bardziej oblatany rozpozna producenta :) .

Sam chciałbym dowiedzieć się, kto je zbudował.

Te gnomy, o których El_Mariaczi piszesz dały mi pierwsze satysfakcje w spinningu :) .

Do dzisiaj robiąc zakupy nieobojętnie je oglądam :) .