norbertkrakow Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Więc obiecany Shimano Diaflash Zander do 45 gr! Choć blank delikatny i leciutki jak piórko. Ktoś tu na forum uświadomił mnie swego czasu, że to nie spinning ( faktycznie, spacing zupełnie nie spinningowy ), tylko wędka do połowu sandaczy na trupka. No może... Dla mnie to w każdym razie unikalny i genialny spinning ze starych czasów. Wędka ma jakieś 22 lata, wiele przeszła, ma złamaną i naprawioną szczytówkę tuż pod górną przelotką, ale zupełnie nie wpłynęło to na akcję wędki. Fakt, naprawę wykonał nie byle jaki fachowiec. Od góry do dołu uzbrojona w sic.Hej i do czego go używasz??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fugazi Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Nie odpowie bo go zbanowali.Ja w każdym razie mojego używam do łowienia na spinning Raczej lekko. Powiem nawet że jak ktoś się uprze, to można nim grzebać paproszkami po dnie. Obrotówka 2 - 3 max. Główka 10 gr + guma to też max wg. mnie. Oczywiście można ciut więcej ale po co przeciążać? Jeszcze się, nie daj Bóg, złamie i co potem? W sumie to dość cenna i unikalna wędka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Nie odpowie bo go zbanowali. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) Ja w tym roku orałem troszkę okoliczny stawik Diaflashem sparowanym ze Stellą 2500F,głównie obrotówka Mepps Aglia 4 i dawał radę,największy szczupły miał 67 centów i bardzo szybko wyjechał,dla mnie kijek marzenie do lżejszego spinningu,lekki,czuły,akcja paraboliczna,więc niweluje nierozciągliwość pletki. Bardzo duża dynamika podczas rzucania,przynęty naprawdę daleko latają,ciekawe,gdyby był uzbrojony inaczej,pewnie można by z niego jeszcze sporo wyciągnąć .Obok Stelli Millennium to druga rzecz,którą chciałbym dorwać,oczywiście nówkę sztukę . Edytowane 14 Listopada 2014 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 A za co go zbanowali hhahaha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fugazi Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) A za co go zbanowali hhahaha.Tego to już nie wiem. Ale przypuszczam że za przewymiarowany nonkonformizm. Pewnie wędki nie wyważał kołowrotkiem, tak jak większość. Albo w opad nie wierzył, a w każdym razie rozumiał że to integralny proces łowienia na przynęty tonące i nie ma sensu mówić o tym jako o osobnej technice. A może jeszcze za coś innego... któż to wie. Edytowane 14 Listopada 2014 przez Fugazi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Gdyby sie ktos bardzo napalil na twin power zander 10-40 to proszehttp://www.ebay.de/itm/Shimano-Twin-Power-Zander-Spezial-300-/191406019652?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelruten&hash=item2c90b01444http://www.ebay.de/itm/Shimano-Twin-Power-Zander-Special-270-Spinrute-10-40-g-Angel-Rute-/321579192813?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelruten&hash=item4adf9d11ed Edytowane 15 Listopada 2014 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Gdyby sie ktos bardzo napalil na twin power zander 10-40 to proszehttp://www.ebay.de/itm/Shimano-Twin-Power-Zander-Spezial-300-/191406019652?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelruten&hash=item2c90b01444http://www.ebay.de/itm/Shimano-Twin-Power-Zander-Special-270-Spinrute-10-40-g-Angel-Rute-/321579192813?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelruten&hash=item4adf9d11edTo niestety całkowicie coś innego niż Diaflash Zander.Zbanowany by to wyjaśnił gdyby mu pozwolono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Seria starych Diaflashy to moim zdaniem klasa sama w sobie,nie tylko wśród spinningów (których de facto naprawdę nie było,za to Powerloop świetnie wtedy uzupełniał ofertę,gdyby zrobili coś w tym typie z Diaflasha...),ale też karpiówek,tyczek,odległościówek (lekkie jak piórko).A tu dla odmiany kręcioł,który niedawno do mnie dotarł,nóweczka : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdz_13 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Do dzisiaj mam Germinę DDR. Mój wymarzony, wtedy kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Pewnie,że tak,mam sporo tego "żelastwa" po dziadku i powiem więcej-bardzo lubię łowić na wahadła . Możesz zrobić kilka fotek tego co masz i podesłać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Możesz zrobić kilka fotek tego co masz i podesłać na priv. I ja chętnie bym popatrzył na stare "żelazo" PS wczoraj, sąsiad przyniósł mi swoją Germinę 2,1m do 15g. Zielony pokrowiec lekko wypłowiały ale kij jak ze sklepu (chyba na prawdę stare lgnie do starego ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Możesz zrobić kilka fotek tego co masz i podesłać na priv. Mam jedną fotkę,w najbliższym czasie nie planuję być na działce,ale jak będę,to popstrykam,błystek za wiele nie widać,z resztą to tylko część (trochę alg,morsów,wydr i cholera wie,czego jeszcze,jakieś rosyjskie wyroby też się znajdą),no i jakieś kręcioły nabywające powoli status zabytków,choć większość z nich jest w jakimś stopniu uszkodzona bądź zdekompletowana: BOB1, on 16 Nov 2014 - 11:39, said: I ja chętnie bym popatrzył na stare "żelazo" [] PS wczoraj, sąsiad przyniósł mi swoją Germinę 2,1m do 15g. Zielony pokrowiec lekko wypłowiały ale kij jak ze sklepu [] (chyba na prawdę stare lgnie do starego [] ) Bo to "stare" chyba kojarzy się z czasami,kiedy wody były czyste,był spokój,a ryby brały .Wiem,bo będąc wtedy dzieciakiem jak przez mgłę pamiętam drugą połowę lat 80-tych i oddałbym wiele,żeby wrócić do tamtych czasów. Edytowane 16 Listopada 2014 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Taaa. Delfin (chyba ten wielki) miał bardzo interesujące "łożysko" pod koszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Kurcze, to wygląda tak jakbyś sfotografował moje pudło zesłane do piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) To jest część,jakbym jeszcze powywlekał inne,to nazbierałoby się z drugie tyle (głównie przynęt) .A wędek też bym kilka znalazł,tylko nie wiem,gdzie je upchnąłem,pogrzebię przy okazji . Edytowane 16 Listopada 2014 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 CM Punk tez posiadam takiego Sustaina tylko malucha 2000. Super maszynka na lekki spinning. Bardzo go lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 To bardzo fajny model,w ogóle seria kołowrotków Shimano 98 to jedne z najlepszych modeli,niektórzy twierdzą,że mają za wąskie korpusy i przez to jest mała tolerancja do regulacji luzów na kole,ale jakoś nie słychać,żeby rżnięcie tego suwaka od posuwu szpuli przez koło było powszechne .Jeszcze wcześniej wrzuciłem zdjęcie pierwszego Sustaina,wtedy był to w tamtych czasach chyba najwyższy model,bardzo rzadko się pojawia na rynku,aż dziw,że niedługo stuknie mu ćwierć wieku . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Mam jedną fotkę,w najbliższym czasie nie planuję być na działce,ale jak będę,to popstrykam,błystek za wiele nie widać,z resztą to tylko część (trochę alg,morsów,wydr i cholera wie,czego jeszcze,jakieś rosyjskie wyroby też się znajdą),no i jakieś kręcioły nabywające powoli status zabytków,choć większość z nich jest w jakimś stopniu uszkodzona bądź zdekompletowana: BOB1, on 16 Nov 2014 - 11:39, said: I ja chętnie bym popatrzył na stare "żelazo" [ ] PS wczoraj, sąsiad przyniósł mi swoją Germinę 2,1m do 15g. Zielony pokrowiec lekko wypłowiały ale kij jak ze sklepu [] (chyba na prawdę stare lgnie do starego [] ) Bo to "stare" chyba kojarzy się z czasami,kiedy wody były czyste,był spokój,a ryby brały .Wiem,bo będąc wtedy dzieciakiem jak przez mgłę pamiętam drugą połowę lat 80-tych i oddałbym wiele,żeby wrócić do tamtych czasów.Po prawej Cormoran BlackStar (chyba?) na ślimaku. Rany, byłem chory na ten młynek. Na LN mnie wtedy było stać i stałem się posiadaczem Reel No.1 SL-H - miał taki dziwnie, wyprofilowany knob . Mam jeszcze po nim dwie szpule w domu. Edytowane 17 Listopada 2014 przez Kokosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Dokładnie,to Black Star LN,leży sobie od dłuższego czasu,bo ciężko kręci,oraz (o ile dobrze pamiętam) ma zagubioną zaślepkę od korbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Podeślij go, jak chcesz, to może coś przesmarowanie zaradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 skoro mowa o LN-ach...Po zakończeniu czasowym działalności Cormorana, a przed fuzją z Daiwą, były w sprzedaży takie: Tyle że to chyba był Reel No-1 a nie LN czyli bardziej "exclusif" wersja ;-)Swoje w życiu przeszedł, łacznie z przejazdem na dachu samochodu i upadkiem przy 80/h ;-) a tu dla miłosników multików: mam gdzieś jeszcze inne "perełki" - z czasem powstawiam jak się dokopię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Venom 666 pamiętam te Kettnery pojawiały się u mnie w mieście w sklepie. Ten model chyba jest na slimaku. Ale już wtedy posiadałem Shimano GT 3010........ w maju 2015 stuknie mu 20 latek......ale ten czas leci a kołowrotek nadal na chodzie chociaż już nie tak często na rybach jak dawniej. Swoje wysłużył, niech odpoczywa. Ale raz do roku trzeba go wziąć nad wodę żeby się "rozruszał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Podeślij go, jak chcesz, to może coś przesmarowanie zaradzi.Jak pojadę na działkę i nie zapomnę pogrzebać,to przywiozę i zajrzę,sam jestem ciekaw,co go "hamuje",gorzej z zaślepką,może gdzieś się wala . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi